Czechy zostają zamknięte : (
Collapse
X
-
Doczytałem też na stronach czeskich.
Niskie ryzko - Polska poza rzeczywiście Śląskiem. Pozostaje pytanie jak to sprawdzą?Leave a comment:
-
W necie jest pełno zdjęć Polaków którzy w ostatnich dniach odwiedzali Pragę i nie ma słowa o jakiś kontrolach itp.Leave a comment:
-
Info ze stron rządowych
Został przyjęty w Czechach system oznakowania państw europejskich pod kątem możliwości podróżowania po 15.06. (tzw. „Semafor”). Przyjęto w nim rozróżnienie na państwa niskiego, średniego i wysokiego ryzyka zachorowania na koronawirusa: https://www.mvcr.cz/soubor/semafor-v...rvnu-2020.aspx
Polska, ale także państwa sąsiadujące z Republiką Czeską, zostały wskazane jako kraje niskiego ryzyka, co jednak w zależności od rozwoju sytuacji epidemiologicznej, może ulec zmianie.
Po wjeździe do Czech z kraju tzw. niskiego ryzyka obywatele tych państw, obywatele Republiki Czeskiej oraz cudzoziemcy ze stałym pobytem na terytorium tych państw, nie będą zobowiązani do przedłożenia negatywnego testu na obecność Covid-19, czy poddania się kwarantannie.Leave a comment:
-
Nie róbcie jaj, że potrzebne są jakieś zaświadczenia. Nigdzie nie czytałem takich informacji, skąd one są. Ja w przyszłym tygodniu jadę do Pragi, noclegi i bilety wykupione. Czy to dotyczy tylko mieszkańców Śląska czy całej Polski? Na jakiej podstawie to niby miałoby być sprawdzane skoro w Polsce nie ma obowiązku meldunku i w dowodzie osobistym nie ma już od dawna miejsca meldunku.
Dowód można mieć wydany przez np.: burmistrza jakiegoś miasta a mieszkać zupełnie gdzie indziej.Leave a comment:
-
Granica to nie jest problemem, problem i to zdecydowanie większy można mieć jak w głębi Czech przytrafi się kontrola. Zaświadczenie gdzie się mieszka, czy plus, czy minus, a dla mieszkańców Ślaskiego kary pieniężne kosmiczne. A przez chwilę miało być tak pięknie, nawet już spakowany i gotowy do wyjazdu byłem.Leave a comment:
-
W piątek w Jakuszycach stał polski patrol policja/SG, ale byli zajęci sobą i nie wyglądali na chętnych do kontrolowania. W Hrádku nad Nisou nikogo na granicy, to samo na przejściach PL/D w Radomierzycach i na A4 w Jędrzychowicach.Leave a comment:
-
Dobre synek , piwo czeskie piejam od ponad 20 lat
Obecnie dla hanysa kara za wjazd do Czech to 1000000 koron
. W takim razie wole poprzeć Gintra i Helmuta
Leave a comment:
-
Byłem kilka dni temu w okolicach Pragi i w Hradcu. Na granicy żadnej kontroli nie było i od strony Niemiec jak i Polski.Leave a comment:
-
Jakieś wieści z Czech, ktoś był ostatnio ? Zatrzymują, sprawdzają miejsce zamieszkania w związku z koroną ?Leave a comment:
-
Czechy zamknięte
Super dyskusja! Pan Leśniczy wnioskuje z tego co napisał nigdy w Czechach nie był i nie wypił ani jednego czeskiego piwa. Ja głupi myślałem że nikogo takiego na tym forum nie spotkam. Dlatego nie będę się rozwodził nad rewelacjami w.w . Natomiast podziękowania dla Darkad za sprawną analizę różnic między polskim kraftem a czeskim piwem .Leave a comment:
-
Bardo proszę nie kontynuować wątków pobocznych i do tego osobistych. Jeśli widzisz trolla - nie karm go - to jest jedyna słuszna droga.Leave a comment:
-
Skoroś LESNICZYy, to spadaj na drzewo, bo przecież nie napiszę, że na bambus (choć tak by było zgodnie z odwieczną tradycją). No ale Ty jesteś polakiem a nie AzjatąWłaśne teraz w trudnej sytuacji browarów kto czuje się polakiem to powienień kupować kraftowe piwa . Nawet w markecie , bo oni wezną z hurtowni a hurtownia kupi od browaru . Już w wtorek kupiłem zapas 49 piw z browaru Błonie , Zarzecze i Maryensztadt .
Kolejny typ po pewnym kolekcjonerze kapsli na literę A, który jest tak żenujący, że aż śmieszny. Ja nie wiem, szkół w tym kraju nie było? Starzy wychowywali zdalnie zza oceanu?
Smutno mi po prostu. Tak po ludzku...Leave a comment:
-
Tożsamość narodowa to cegiełki ułożone w skomplikowaną budowlę, spojone zaprawą. Cegły się produkuje z gliny i piasku i wypala w ogniu. Zaprawę do murowania robi sie z piasku, wapna i cementu.
Na żadnym etapie nie dodaje się gówna, drodzy koledzy
Leave a comment: