PINTA warzy!

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

• Żywiec
    replied
    Właśnie spożyłem drugie w swoim życiu Sahti (pierwsze było warzone w browarze domowym w Strzyżowie). Miało wyjść dziwne piwo i takie właśnie wyszło. Mocne, treściwe i oleiste, mętne z aromatem czarnej porzeczki, drożdżowe w smaku i aromacie - tak właśnie mogło smakować piwo przed wiekami. Smaczne choć raczej nie jest to piwo sesyjne - 1 lub 2 wieczorem na rozgrzewkę.

Nasze koleżanki z biura biorące udział w degustacji są zachwycone jego smakiem i mocą

Trochę mi przypomina pitą 3 lata temu w Peru Chichę z tym, że jest bardziej poukładane i oczywiście mocniejsze.

Leave a comment:

• PiwnicaZamkowa
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Zdrój
    Jak w Dym 2012 też pili
    ok. Też piliśmy. Ale na Boga !! Dymionego mi nie obcinajcie !!! Po dzisiejszym już i tak mam szlaban na wyjazdy do Was.
    Ostatnia zmiana dokonana przez PiwnicaZamkowa; 2012-11-27, 20:53.

Leave a comment:

• Zdrój
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Żywiec
    Zamówiłeś 6, ale dostaniesz 5 bo piłeś Koniec Świata przed oficjalną premierą
    Jak w Dym 2012 też pili

Leave a comment:

• Żywiec
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika PiwnicaZamkowa
    Oj dobrze się mamy,oj dobrze.Faktycznie mętne jak woda w żywieckiej Koszarawie po burzy.Przy tym jakieś takie mocne To piwo powinno się pić wprost z wiadra.I nie ma pintowej goryczy. Piwo inne w smaku niż to co spijamy na codzień.Czuję,że będzie miało b.dobre zejście.Już żałuję,że tylko 6 beczułek zamówiłem.
    Krzysztof PZ
    Zamówiłeś 6, ale dostaniesz 5 bo piłeś Koniec Świata przed oficjalną premierą

Leave a comment:

• PiwnicaZamkowa
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mason
    A ile wiader?
    Wiadro jedno emaliowane.Nie ma sciemy

Leave a comment:

• Mason
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika PiwnicaZamkowa
    Już żałuję,że tylko 6 beczułek zamówiłem.
    A ile wiader?

Leave a comment:

• PiwnicaZamkowa
    replied
    Bym zapomniał. Marek polał także "Jak w Dym".Wg mnie jeszcze smaczniejsze niż poprzednia warka.

Leave a comment:

• PiwnicaZamkowa
    replied
    Z wiadrem na 100% poważnie. ZUP-a zamówiła wiadro

A tak na marginesie to godzinę temu Koniec Świata dojechał do naszego magazynu i 10 minut temu oczywiście koledzy Marek, Tomek i gościnnie Krzysiek z Piwnicy Zamkowej nie wytrzymali i zrobili degustację. Żyją i mają się dobrze

Z ich relacji wynika, że piwo jest mętne jak woda w Rawie i ma aromat czarnej porzeczki jak w przypadku domowej próby Sahti warzonej przez naszego piwowara
    Oj dobrze się mamy,oj dobrze.Faktycznie mętne jak woda w żywieckiej Koszarawie po burzy.Przy tym jakieś takie mocne To piwo powinno się pić wprost z wiadra.I nie ma pintowej goryczy. Piwo inne w smaku niż to co spijamy na codzień.Czuję,że będzie miało b.dobre zejście.Już żałuję,że tylko 6 beczułek zamówiłem.
    Krzysztof PZ

Leave a comment:

• Żywiec
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon
    I tu powinna stanąć kropka.
    Sahti ma pozwolić godnie przygotować się przez okres 20 dni do Końca Świata

Leave a comment:

• Pendragon
    replied
    A tak na marginesie to godzinę temu Koniec Świata
    I tu powinna stanąć kropka.

10 minut temu oczywiście koledzy Marek, Tomek i gościnnie Krzysiek z Piwnicy Zamkowej nie wytrzymali i zrobili degustację. Żyją i mają się dobrze
    To zbyt krótko by stwierdzić działanie toksyn
    Ostatnia zmiana dokonana przez Pendragon; 2012-11-27, 16:31.

Leave a comment:

• Żywiec
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wasyll
    Z tymi wiadrami to na poważnie? Jak w ZUP będize to wyglądało?
    Z wiadrem na 100% poważnie. ZUP-a zamówiła wiadro

A tak na marginesie to godzinę temu Koniec Świata dojechał do naszego magazynu i 10 minut temu oczywiście koledzy Marek, Tomek i gościnnie Krzysiek z Piwnicy Zamkowej nie wytrzymali i zrobili degustację. Żyją i mają się dobrze

Z ich relacji wynika, że piwo jest mętne jak woda w Rawie i ma aromat czarnej porzeczki jak w przypadku domowej próby Sahti warzonej przez naszego piwowara

Leave a comment:

• wasyll
    replied
    Z tymi wiadrami to na poważnie? Jak w ZUP będize to wyglądało?

Leave a comment:

• Pancernik
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika GRNDpa
    ...a tu kolejny ... no właśnie, co?
    Zorza, Panie, polarna za kołem, Panie, polarnym.
    Jak się dobrze przyjrzysz, zobaczysz także parę niedźwiedzi polarnych maszerujących po śniegu po to piwo (patrzenie pod ostre słońce powoduje, że śnieg - i niedźwiedzie też - mają odcień niebieskawy) .

A ja, jak już odważę się wypić to piwo, założę... polar!

Leave a comment:

• GRNDpa
    replied
    Jak to przeczytałem i skonfrontowałem z obrazkiem... to może rzeczywiście Ale na pierwszy rzut oka myślałem, że to jakiś kolejny bohomaz... mała grafika z boku etykiety chyba lepiej do mnie przemawia

Leave a comment:

• gwzd
    replied
    Ale wtedy nikt by nie miał okazji spróbować tego piwa. Wszak to będzie nasz koniec

Leave a comment: