PINTA warzy!
Collapse
X
-
wnosząc po tym gdzie jeszcze się ostało, to stwierdzam, że mieszkam na piwnym zadupiu...Leave a comment:
-
-
-
-
lol ciekaw jestem gdzie się ostało do grudnia dajmy na to takie viva la vitaLeave a comment:
-
W grudniowym CKM "12 nowych polskich piw których musisz spróbować". W roli głównej: Ognie Szczęścia, Czarna Dziura i Viva la Vita.Leave a comment:
-
A może parafrazując Toma Waitsa " pisanie o smaku piwa ma taki sam sens jak tańczenie o architekturze" , na różne gusta nic nie poradzimy. Znam kolesia, który nie widzi świata poza Harnasiem i wszystkie piwa , które mu podsuwałem były dla niego obrzydliwe. I jeżeli jest z tym szczęśliwy to po co mu zakłócać błogi spokój.Ostatnia zmiana dokonana przez beerkeeper; 2012-11-15, 11:09.Leave a comment:
-
Nie przestaje, przynajmniej niekoniecznie. Dla mnie nadal Paulaner jest bardzo dobrą pszenicą, sporo lepszą od wielu z browarów 'rzemieślniczych'.Nie twierdzę, że piwo rzemieślnicze musi być "cacy". Zwracam tylko uwagę, że jeśli pozna się kilka piw z danego stylu, to taki Paulaner przestaje być wyznacznikiem bardzo dobrej pszenicy. Ale do tego trzeba mieć jakiś punkt odniesienia. Podobnie bywa z innymi markami.
A żeby wrócić do tematu właściwego to miałbym pytanie o spodziewaną datę dostępności Końca Świata.Leave a comment:
-
Panowie załóżcie sobie nowy wątek pt. "Polsko polskie utarczki piwne - czyli moje musi być na wierzchu" a nie zaśmiecajcie wątku o PINCIE !!
Osobiście monitoruje ten wątek i nie mam już ochoty czytać co chwilę postów nie na temat.
pozdrawiamLeave a comment:
-
Nie twierdzę, że piwo rzemieślnicze musi być "cacy". Zwracam tylko uwagę, że jeśli pozna się kilka piw z danego stylu, to taki Paulaner przestaje być wyznacznikiem bardzo dobrej pszenicy. Ale do tego trzeba mieć jakiś punkt odniesienia. Podobnie bywa z innymi markami.Leave a comment:
-
GRNDpa ma rację. Co to za przesąd, że piwo 'rzemieślnicze' musi być cacy, a na pewno lepsze od masówki, która to z zasady jest 'be' i w dobrym tonie leży jej flekowanie? Świat piw jest pełen kontrprzykładów. Piwo jest albo dobre albo złe, a nie 'dobre, bo rzemieślnicze' czy 'złe, bo masowe'. Tak samo jak kiełbasa krakowska jest dobra dlatego że smakuje, a nie dlatego że jest polska.
Mam wrażenie, że część dyskutantów stosuje browar.biz czy RateBeer jako wyrocznię. Jak ich osobiste gusta się kłócą z mniemaniami 'starszych i mądrzejszych', to od razu przekalibrowują swoje gusta, no bo jak to tak, żeby smakowało piwo, którego nie wypada lubić?Ostatnia zmiana dokonana przez ElDesmadre; 2012-11-15, 10:27.Leave a comment:
Related Topics
Collapse
-
Kraftowa impreza roku: bezkres dobrego piwa,
zwiedzanie browarów,
dedykowane premiery piwne,
lokalne foodtrucki,
letni chili przy browarze,
koncerty — w tym DJ Ziemka,
dodatkowe atrakcje....-
Channel: Biesiady piwne, koncerty i inne
-
-
Przez tydzień na kranach w warszawskim Pubie Pinta gościć będą piwa browaru Funky Fluid-
Channel: Biesiady piwne, koncerty i inne
2025-01-30, 19:23 -
-
Piwo z serii "Niech świat pozna Twoje piwo" - piwo według przepisu Artura Pasiecznego
15% ekstr.
5% alk.
W zapachu nuty palone z kawą, trochę czekolady. Smoliste z wyższą pianą powoli opadające go gęstego, zwartego kożuszka.
Pełne, czekoladowo-kawowe,...-
Channel: Piwo - konkretnie
-
-
Ekstr. 15%
Alk. 6%
Chmiele: Citra i Nectaron
https://browarpinta.pl/produkt/pinta-hazy-ipa/
Aromat - cytrusy, po otwarciu dodatkowo muśnięcie żywiczne, natomiast po przelaniu dodatkowo nieco owoców tropikalnych
Piana - wysoka, dość trwała, długi kożuszek...-
Channel: Piwo - konkretnie
2025-11-03, 20:18 -
-
Seria "Craft"
Ekstr. 15%
Alk. 6,5%
Chmiele: Columbus, Citra, Amarillo
Aromat - bardziej słodowy, trochę karmel, muśnięcie owocowe i podprażone, łagodny chmiel z minimalną cytrusowością. Jest złożoność, ale brak intensywności i czystości...-
Channel: Piwo - konkretnie
2025-10-13, 23:25 -
- Loading...
- Koniec listy.

Leave a comment: