PINTA warzy!

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

• MDD
    replied
    1 grudnia w Piwotece Narodowej premiera nowego browaru od Pinty

Leave a comment:

• qlpin
    replied
    wnosząc po tym gdzie jeszcze się ostało, to stwierdzam, że mieszkam na piwnym zadupiu...

Leave a comment:

• PiwnicaZamkowa
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika qlpin
    lol ciekaw jestem gdzie się ostało do grudnia dajmy na to takie viva la vita
    ...dajmy na to w Piwnicy Zamkowej.
    Przewidując,że to będzie hicior zrobiliśmy większe zapasy.

Leave a comment:

• vietnam
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika VanPurRz
    Leclerc Bielany Warszawa.
    Paryska 8, Warszawa - w sobotę kupowałem.

Leave a comment:

• VanPurRz
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika qlpin
    Leclerc Bielany Warszawa.

Leave a comment:

• crocco
    replied
    W piątek było w Pogwizdowie.

Leave a comment:

• jacekwerner
    replied
    Wczoraj zakupiłem w Opolu

Leave a comment:

• qlpin
    replied

Leave a comment:

• TheZwierzyna
    replied
    W grudniowym CKM "12 nowych polskich piw których musisz spróbować". W roli głównej: Ognie Szczęścia, Czarna Dziura i Viva la Vita.

Leave a comment:

• beerkeeper
    replied
    A może parafrazując Toma Waitsa " pisanie o smaku piwa ma taki sam sens jak tańczenie o architekturze" , na różne gusta nic nie poradzimy. Znam kolesia, który nie widzi świata poza Harnasiem i wszystkie piwa , które mu podsuwałem były dla niego obrzydliwe. I jeżeli jest z tym szczęśliwy to po co mu zakłócać błogi spokój.
    Ostatnia zmiana dokonana przez beerkeeper; 2012-11-15, 12:09.

Leave a comment:

• Livres
    replied
    21 grudnia?

Leave a comment:

• ElDesmadre
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cez
    Nie twierdzę, że piwo rzemieślnicze musi być "cacy". Zwracam tylko uwagę, że jeśli pozna się kilka piw z danego stylu, to taki Paulaner przestaje być wyznacznikiem bardzo dobrej pszenicy. Ale do tego trzeba mieć jakiś punkt odniesienia. Podobnie bywa z innymi markami.
    Nie przestaje, przynajmniej niekoniecznie. Dla mnie nadal Paulaner jest bardzo dobrą pszenicą, sporo lepszą od wielu z browarów 'rzemieślniczych'.

A żeby wrócić do tematu właściwego to miałbym pytanie o spodziewaną datę dostępności Końca Świata.

Leave a comment:

• longmen
    replied
    Panowie załóżcie sobie nowy wątek pt. "Polsko polskie utarczki piwne - czyli moje musi być na wierzchu" a nie zaśmiecajcie wątku o PINCIE !!
    Osobiście monitoruje ten wątek i nie mam już ochoty czytać co chwilę postów nie na temat.
    pozdrawiam

Leave a comment:

• Cez
    replied
    Nie twierdzę, że piwo rzemieślnicze musi być "cacy". Zwracam tylko uwagę, że jeśli pozna się kilka piw z danego stylu, to taki Paulaner przestaje być wyznacznikiem bardzo dobrej pszenicy. Ale do tego trzeba mieć jakiś punkt odniesienia. Podobnie bywa z innymi markami.

Leave a comment:

• ElDesmadre
    replied
    GRNDpa ma rację. Co to za przesąd, że piwo 'rzemieślnicze' musi być cacy, a na pewno lepsze od masówki, która to z zasady jest 'be' i w dobrym tonie leży jej flekowanie? Świat piw jest pełen kontrprzykładów. Piwo jest albo dobre albo złe, a nie 'dobre, bo rzemieślnicze' czy 'złe, bo masowe'. Tak samo jak kiełbasa krakowska jest dobra dlatego że smakuje, a nie dlatego że jest polska.

Mam wrażenie, że część dyskutantów stosuje browar.biz czy RateBeer jako wyrocznię. Jak ich osobiste gusta się kłócą z mniemaniami 'starszych i mądrzejszych', to od razu przekalibrowują swoje gusta, no bo jak to tak, żeby smakowało piwo, którego nie wypada lubić?
    Ostatnia zmiana dokonana przez ElDesmadre; 2012-11-15, 11:27.

Leave a comment: