PINTA warzy!

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

• walec
    replied
    Zdjęcie Drożdży Babuni mnie zniszczyło, jestem BARDZO ciekaw efektu.
    Choć, myśląc tradycyjnymi ścieżkami, wszystko wskazuje na jakieś paskudztwo, lecę w dzień premiery do sklepu, dawno nie byłem tak piwnie zaintrygowany!

Leave a comment:

• GRNDpa
    replied
    Ja się jaram - koniec świata to idealne "zwyrolstwo" i mam nadzieję, że zaskoczy mnie tak pozytywnie jak kiedyś świerkowe Fida.

Leave a comment:

• vibrakiller
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wasyll
    Trochę zastanawia mnie kwestia ostatniego piwa w tym roku...

Tak prawdę mówiąc, to nazwa też jest trochę... zaskakująca?
    pumpkin był 11 z 15 piw ktore w tym roku Pinta ma wypuscic. poza tym bedzie "Stare ALE jare!", zapewne wroci "Jak w dym", "Koniec Świata" i jakaś niewiadoma.

a nazwa znajac zycie bedzie powiazana z data premiery jak mniemam w dniu planowanego konca swiata:P

Leave a comment:

• Chmielnicki
    replied
    A ja po raz ostatni zdegustowałem nowe piwo w knajpie. Nazwę knajpy litościwie przemilczę. W środku było zimno jak w psiarni. Dyniamit dostałem w jakimś kieliszku, w temperaturze na granicy stanu skupienia (z ciekłego w stały). Nie czułem nic - ani dyni, ani goździków, ani imbiru - tylko goryczkę. Lałem więc w siebie ten lodowaty, prestiżowy napój (cena ponad 10 zł), trzęsąc się z zimna i klnąc na czym świat stoi. Pieprzę to! Od tej pory wyłącznie degustacja w zaciszu i cieple domowego gabinetu, w dedykowanym szkle, na ulubionym fotelu, przy wybranej przez siebie muzyce. Nigdy więcej knajp z ich "hucznymi premierami" (vide konkurencyjna Naked Mummy) - to ma mi sprawiać radość, a nie być jakąś katorgą (tylko i wyłącznie dla "pokazania się" i "wyjścia w miasto")!
    Ostatnia zmiana dokonana przez Chmielnicki; 2012-10-29, 21:47.

Leave a comment:

• wasyll
    replied
    Informacja z twarzoksiążki:

W środę 24 października wykonaliśmy - prawdopodobnie ostatnie - piwo w tym roku. PINTA Koniec Świata to będzie coś zupełnie ...innego. To bedzie prapiwo w fińskim stylu Sahti. Piwo bez gotowania (chmielenia), fermentowane bez użycia drożdży piwowarskich, z wykorzystaniem góry jałowca zbieranego w górach. Docelowo ma być całkowicie mętne i możliwie bez gazu... Prawdopodobnie mało komu będzie smakowało... KONIEC ŚWIATA jest blisko. PINTA Koniec Świata 19,1° - zrobiliśmy to... (Sahti).

Trochę zastanawia mnie kwestia ostatniego piwa w tym roku...

Tak prawdę mówiąc, to nazwa też jest trochę... zaskakująca?
    Ostatnia zmiana dokonana przez wasyll; 2012-10-29, 21:44.

Leave a comment:

• PiwnicaZamkowa
    replied
    Kolejna udana premiera.Dyniamit to nowe wspaniałe doznania dla podniebienia.Dla nas to nie dynamit ale istna bomba!!!!! Dziękujemy chłopakom z Pinty.
    Wasze zdrowie
    Dorota i Krzysztof
    Attached Files

Leave a comment:

• abernacka
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon
    No ja w końcu z powodu obowiązków moderatorskich się w końcu przełamałem. (...)
    A widzisz, nie wiedziałem.

Leave a comment:

• Pendragon
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka
    Na dobry początek trzeba się tam zarejestrować
    No ja w końcu z powodu obowiązków moderatorskich się w końcu przełamałem. Czego nie robi się dla tego piwa

Leave a comment:

• baniol
    replied
    W Trójmieście jak zwykle bieda!

Leave a comment:

• abernacka
    replied
    Można też naciskać przez facebooka. Tych co mają. Takiego mam pomysła...
    Na dobry początek trzeba się tam zarejestrować

Leave a comment:

• żąleną
    replied
    Pozostaje chodzić od miejsca do miejsca i drążyć temat z wydrukowaną listą krajowych pubów, które mają jaja.
    A może tak - Kormoran wypuszcza czosnkowe, a wy nie macie jaj zwykłych ejli polewać?

Leave a comment:

• Pendragon
    replied
    Można też naciskać przez facebooka. Tych co mają. Takiego mam pomysła...
    Ostatnia zmiana dokonana przez Pendragon; 2012-10-26, 11:04.

Leave a comment:

• Pendragon
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dreads
    Gdańskie (trójmiejskie)puby, jak widzę znów rzuciły się na beczkę...
    Pozostaje chodzić od miejsca do miejsca i drążyć temat z wydrukowaną listą krajowych pubów, które mają jaja. No i zapraszać na browar.biz - niech czytają i się uczą.

Leave a comment:

• Komar_Pafnucy
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Zdrój
    Nie, to nie jest celowy zabieg z naszej strony.
    Byli proszeni o dotrzymanie daty premiery czy to przez hurtownie i nikt nic nie wie?

Oj dzieje, dzieje. Teraz już nikt nie zarzuci mi, że w Warszawie wcale źle nie jest.
    Ok, widzę co się teraz dzieje w Trójmieście. Wygrałeś.
    Ostatnia zmiana dokonana przez Komar_Pafnucy; 2012-10-26, 10:55.

Leave a comment:

• Pendragon
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika emes
    W stolicy dzieje się jakaś rewolucja
    Oj dzieje, dzieje. Teraz już nikt nie zarzuci mi, że w Warszawie wcale źle nie jest.

Leave a comment: