PINTA warzy!

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

• purc
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika PiwnicaZamkowa
    Mylisz się kolego Purc. Na 100% wszystkie warki Ataku były robione z tych samych amerykańskich chmieli.Ta Twoja "oczywista oczywistość" jest chyba trochę nie na miejscu.Pewnie mało znasz chłopaków z Pinty,że piszesz takie rzeczy.Pójście na łatwiznę,wszelakie erzatze to nie w ich stylu.
    Nie mają, póki co dostępu to odpowiednich chmieli i dlatego w najbliższym czasie nie będzie powtórek tego piwa. Gdyby było tak jak myślisz następna warka już by się warzyła.
    Na dzień dzisiejszy delektujmy się Angielskim Śniadaniem.
    Na zdrowie
    W takim razie proszę o wyjaśnienie drastycznej zmiany zapachu i smaku.

Leave a comment:

• PiwnicaZamkowa
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika purc
    Przykro to czytać. Co wy chłopaki myślicie, że wszystko , jak w PRL-u, można klientom wmówić?
    Chmiele są w sposób oczywisty zmienione - podejrzewam, że daliście angielskie , jak w Angielskim śniadaniu, bo się wam amerykańskie skończyły. I AC smakuje jak ESB.
    Oczywiście i tak jest dobre - ale TYLKO dobre.
    Mylisz się kolego Purc. Na 100% wszystkie warki Ataku były robione z tych samych amerykańskich chmieli.Ta Twoja "oczywista oczywistość" jest chyba trochę nie na miejscu.Pewnie mało znasz chłopaków z Pinty,że piszesz takie rzeczy.Pójście na łatwiznę,wszelakie erzatze to nie w ich stylu.
    Nie mają, póki co dostępu to odpowiednich chmieli i dlatego w najbliższym czasie nie będzie powtórek tego piwa. Gdyby było tak jak myślisz następna warka już by się warzyła.
    Na dzień dzisiejszy delektujmy się Angielskim Śniadaniem.
    Na zdrowie

Leave a comment:

• volodos
    replied
    Tak jest, Wasza Dyplomatyczność

Leave a comment:

• Pendragon
    replied
    Uważny czytelnik wie, że od kilku miesięcy chmiele amerykańskie są niedostępne. Jeśli ktoś nie zrobił zapasów, to musi czekać na tegoroczne zbiory.Dlatego też Widawa zrobiła Kangura na australijskich chmielach oraz Lagera na nowozelandzkich.

Leave a comment:

• purc
    replied
    przekażę twoją prośbę asystentce

Leave a comment:

• jacer
    replied
    Wystarczą zdjęcia

Leave a comment:

• purc
    replied
    zmysł smaku i węchu
    a co - chciałbyś fotokopie?

Leave a comment:

• jacer
    replied
    hehe, masz a masz jakiekolwiek dowody?

Leave a comment:

• purc
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Żywiec
    Atak Chmielu opuścił nalewak bo się zwyczajnei skończył cały zapas na ten rok. Na jego miejsce weszło Angielskie Śniadanie. Ot i cała prawda i jedyny powód.

Jeżeli chodzi o Wasze uwagi co do smaku Ataku to oczywiście są one dla nas bardzo ważnei i słuchamy ich z uwagą, ale muszę przyznać, że ilość krytycznych uwag jaest marginalna. Nie zmieniliśmy receptury, woda jest ciągle ta sama, surowce również są te same i od tych samych dostawców, czas fermanetacji i leżakowania też nie został zmieniony. To tak formalnie.
    Przykro to czytać. Co wy chłopaki myślicie, że wszystko , jak w PRL-u, można klientom wmówić?
    Chmiele są w sposób oczywisty zmienione - podejrzewam, że daliście angielskie , jak w Angielskim śniadaniu, bo się wam amerykańskie skończyły. I AC smakuje jak ESB.
    Oczywiście i tak jest dobre - ale TYLKO dobre.
    Ostatnia zmiana dokonana przez purc; 2012-10-20, 01:22.

Leave a comment:

• TeDy_beer
    replied
    Mnie strasznie podobały się stare etykiety, obecne są dobre z punktu widzenia sprzedawcy. Najlepiej moim zdaniem wypada obecnie angielskie śniadanie, przez mały kontrast z czerwonym zegarem, gdy wszystko jest niebieskie. Piwo od razu rzuca się w oczy, przekonałem się na własnej skórze :")

Leave a comment:

• baklazanek
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Zdrój

P.S.
    A baklazanek mam nadzieje nie obrazi się na skrzynkę Dyniamitu z dostawą do domu
    Tym razem zrobię wyjątek i nie będę się obrażał

Leave a comment:

• crocco
    replied
    Ehhh,poczekam...

Leave a comment:

• jacer
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika crocco
    Mam nadzieję,że w jednym terminie będzie też w butelkach.
    Premiera w wersji beczkowej 27 października - szczegóły wkrótce. Butelka w listopadzie.

Leave a comment:

• crocco
    replied
    Mam nadzieję,że w jednym terminie będzie też w butelkach.

Leave a comment:

• Els
    replied
    Nadchodzi PINTA Dyniamit – szaleństwo w kolorze ciemnej pomarańczy - sezonowe piwo w stylu Pumpkin Ale
    Prawie jak Dynamind

Ze też nie wpadłam na tą nazwę.

A piwa nie mogę się doczekać.

Leave a comment: