PINTA warzy!

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

• rivendel
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika arturroxx
    PINTOWCY! zamiast się podniecać dyniami lepiej powiedzcie, co zrobiliście z Atakiem Chmielu, który z warki na warkę jest coraz gorszy. Ten ostatni to już mało pijalny jest tak naprawdę. Gdyby to był mój pierwszy kontakt z tym piwem, to chyba bym go nie powtórzył.
    Święta racja - Atak to jakiś dramat w tej chwili. Odpowiedzi raczej nie otrzymasz bo przecież nie jesteś sekciarz Teraz dynia na śniadanie jest najważniejsza.

Leave a comment:

• Pendragon
    replied
    Śniadanie to najważniejszy z posiłków, tak więc...

Leave a comment:

• tomko5
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika canigggia
    Do butelek już trafiło, w sklepach pojawi się, jak mi wiadomo w najbliższy poniedziałek. Życzę smacznego
    Dzięki za szybką odpowiedź.
    Jakoś trzeba będzie do poniedzałki bez "śniadania" wytrzymać

Pozdrawiam

Leave a comment:

• canigggia
    replied
    Do butelek już trafiło, w sklepach pojawi się, jak mi wiadomo w najbliższy poniedziałek. Życzę smacznego

Leave a comment:

• tomko5
    replied
    Zapytanie

Witam Serdecznie.
    Mam pytanko,czy "Angielskie Śniadanie" trafiło już do butelek a jeśli tak to kiedy znajdzie drogę do sklepów?........trochę się niecierpliwie bo bez śniadania jestem

Pozdrawiam i życzę dalszych sukcesów.

Leave a comment:

• Zdrój
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika PiwnicaZamkowa
    W imieniu wszystkich obecnych na premierze "Angielskiego Śniadania" w Piwnicy Zamkowej dziękujemy chłopakom z Pinty za możliwość rozsmakowania się w ich nowym piwie.
    Dorota i Krzysztof
    Serdecznie dziękujemy

Niestety nie wszędzie tam, gdzie wczoraj otwarto beczki Angielskiego Śniadania mogliśmy się pojawić. Ze swojej strony serdecznie pozdrawiam uczestników długiego wieczoru w SetkaPub w Poznaniu. Miałem tam wielką przyjemność obsługiwać kran ze Śniadaniem przez dobrych kilkanaście minut. I w ten sposób przyczyniłem się do rekordu - to była najszybciej opróżniona 30-litrowa beczka w historii Setki

Leave a comment:

• PiwnicaZamkowa
    replied
    W imieniu wszystkich obecnych na premierze "Angielskiego Śniadania" w Piwnicy Zamkowej dziękujemy chłopakom z Pinty za możliwość rozsmakowania się w ich nowym piwie.
    Dorota i Krzysztof

Leave a comment:

• TeDy_beer
    replied
    Kupuję piwo w specjalistycznym sklepie i różnic nie zauważam a Atak pijam bardzo często.

Leave a comment:

• Els
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika VanPurRz
    Tragedii nie ma ale i ja w piwach kupowanych ostatnio w Leclercu czuję tendencję spadkową - wyraźnie mniej chmielu, aromatu, za to pojawia się piołunowa ściągająca goryczka rodem z polskich "pilsów".
    W których dokładnie ?

Ataku co prawda nie piłam od lipca ale Imperium i Viva trzymają poziom. Są tak znakomite jak były od początku i wychylenie kufelka za każdym razem sprawia mi taką samą przyjemność

Wracając do Dyniowego Ale, na jaką nazwę się zdecydowaliście ?
    Może już czas uchylić rąbka tajemnicy ?
    Jestem ciekawa bardzo zarówno nazwy jak i smaku.
    Imbir, cynamon, goździki... hmm...

Leave a comment:

• Pancernik
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Shedao
    Jaram się tym pumpkin ale, wymyśliliście już jakąś nazwę dla niego?
    hALEween

Leave a comment:

• Shedao
    replied
    Jaram się tym pumpkin ale, wymyśliliście już jakąś nazwę dla niego?

Leave a comment:

• VanPurRz
    replied
    Tragedii nie ma ale i ja w piwach kupowanych ostatnio w Leclercu czuję tendencję spadkową - wyraźnie mniej chmielu, aromatu, za to pojawia się piołunowa ściągająca goryczka rodem z polskich "pilsów".
    Ostatnia zmiana dokonana przez VanPurRz; 2012-09-27, 12:59.

Leave a comment:

• arturroxx
    replied
    PINTOWCY! zamiast się podniecać dyniami lepiej powiedzcie, co zrobiliście z Atakiem Chmielu, który z warki na warkę jest coraz gorszy. Ten ostatni to już mało pijalny jest tak naprawdę. Gdyby to był mój pierwszy kontakt z tym piwem, to chyba bym go nie powtórzył.

Leave a comment:

• Żywiec
    replied
    Ta upieczona dynia była bardzo smaczna

Przed przygotowaniem dyni wydawało się to proste a jednak w realu okazało sie bardzo czasochłonne i upierdliwe Nad jej przygotowaniem pracowało kilkanaście osób...w końcu PINTA warzy piwa rzemieślnicze

Znajomy garaż, ciekawe co na to Sanepid

Leave a comment:

• Zdrój
    replied
    Pumpkin nawarzony !

26 września uwarzyliśmy Pumpkin Ale
    Do kadzi zaciernej poszło ponad 400 kg spreparowanej dzień wcześniej dyni. Baliśmy się problemów z filtracją, ale poszło zadziwiająco gładko :-))
    W całej warzelni snuł się niesamowity aromat przypraw, m.in. świeżo kruszonego cynamonu, świeżo przygotowanego imbiru i mielonych goździków. Aha - i chmiel ;-)
    Pierwsza warka wyszła bardzo ostra w smaku, zrobiliśmy korektę i powinno być OK. Zakładana gęstość: 16,5° - osiągnięta bez problemu.
    Teraz fermentacja z użyciem Safbrew T-58.
    Attached Files

Leave a comment: