PINTA warzy!

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

  • rivendel
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika arturroxx
    PINTOWCY! zamiast się podniecać dyniami lepiej powiedzcie, co zrobiliście z Atakiem Chmielu, który z warki na warkę jest coraz gorszy. Ten ostatni to już mało pijalny jest tak naprawdę. Gdyby to był mój pierwszy kontakt z tym piwem, to chyba bym go nie powtórzył.
    Święta racja - Atak to jakiś dramat w tej chwili. Odpowiedzi raczej nie otrzymasz bo przecież nie jesteś sekciarz Teraz dynia na śniadanie jest najważniejsza.

    Leave a comment:


  • Pendragon
    replied
    Śniadanie to najważniejszy z posiłków, tak więc...

    Leave a comment:


  • tomko5
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika canigggia
    Do butelek już trafiło, w sklepach pojawi się, jak mi wiadomo w najbliższy poniedziałek. Życzę smacznego
    Dzięki za szybką odpowiedź.
    Jakoś trzeba będzie do poniedzałki bez "śniadania" wytrzymać

    Pozdrawiam

    Leave a comment:


  • canigggia
    replied
    Do butelek już trafiło, w sklepach pojawi się, jak mi wiadomo w najbliższy poniedziałek. Życzę smacznego

    Leave a comment:


  • tomko5
    replied
    Zapytanie

    Witam Serdecznie.
    Mam pytanko,czy "Angielskie Śniadanie" trafiło już do butelek a jeśli tak to kiedy znajdzie drogę do sklepów?........trochę się niecierpliwie bo bez śniadania jestem

    Pozdrawiam i życzę dalszych sukcesów.

    Leave a comment:


  • Zdrój
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika PiwnicaZamkowa
    W imieniu wszystkich obecnych na premierze "Angielskiego Śniadania" w Piwnicy Zamkowej dziękujemy chłopakom z Pinty za możliwość rozsmakowania się w ich nowym piwie.
    Dorota i Krzysztof
    Serdecznie dziękujemy

    Niestety nie wszędzie tam, gdzie wczoraj otwarto beczki Angielskiego Śniadania mogliśmy się pojawić. Ze swojej strony serdecznie pozdrawiam uczestników długiego wieczoru w SetkaPub w Poznaniu. Miałem tam wielką przyjemność obsługiwać kran ze Śniadaniem przez dobrych kilkanaście minut. I w ten sposób przyczyniłem się do rekordu - to była najszybciej opróżniona 30-litrowa beczka w historii Setki

    Leave a comment:


  • PiwnicaZamkowa
    replied
    W imieniu wszystkich obecnych na premierze "Angielskiego Śniadania" w Piwnicy Zamkowej dziękujemy chłopakom z Pinty za możliwość rozsmakowania się w ich nowym piwie.
    Dorota i Krzysztof

    Leave a comment:


  • TeDy_beer
    replied
    Kupuję piwo w specjalistycznym sklepie i różnic nie zauważam a Atak pijam bardzo często.

    Leave a comment:


  • Els
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika VanPurRz
    Tragedii nie ma ale i ja w piwach kupowanych ostatnio w Leclercu czuję tendencję spadkową - wyraźnie mniej chmielu, aromatu, za to pojawia się piołunowa ściągająca goryczka rodem z polskich "pilsów".
    W których dokładnie ?

    Ataku co prawda nie piłam od lipca ale Imperium i Viva trzymają poziom. Są tak znakomite jak były od początku i wychylenie kufelka za każdym razem sprawia mi taką samą przyjemność


    Wracając do Dyniowego Ale, na jaką nazwę się zdecydowaliście ?
    Może już czas uchylić rąbka tajemnicy ?
    Jestem ciekawa bardzo zarówno nazwy jak i smaku.
    Imbir, cynamon, goździki... hmm...

    Leave a comment:


  • Pancernik
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Shedao
    Jaram się tym pumpkin ale, wymyśliliście już jakąś nazwę dla niego?
    hALEween

    Leave a comment:


  • Shedao
    replied
    Jaram się tym pumpkin ale, wymyśliliście już jakąś nazwę dla niego?

    Leave a comment:


  • VanPurRz
    replied
    Tragedii nie ma ale i ja w piwach kupowanych ostatnio w Leclercu czuję tendencję spadkową - wyraźnie mniej chmielu, aromatu, za to pojawia się piołunowa ściągająca goryczka rodem z polskich "pilsów".
    Ostatnia zmiana dokonana przez VanPurRz; 2012-09-27, 12:59.

    Leave a comment:


  • arturroxx
    replied
    PINTOWCY! zamiast się podniecać dyniami lepiej powiedzcie, co zrobiliście z Atakiem Chmielu, który z warki na warkę jest coraz gorszy. Ten ostatni to już mało pijalny jest tak naprawdę. Gdyby to był mój pierwszy kontakt z tym piwem, to chyba bym go nie powtórzył.

    Leave a comment:


  • Żywiec
    replied
    Ta upieczona dynia była bardzo smaczna

    Przed przygotowaniem dyni wydawało się to proste a jednak w realu okazało sie bardzo czasochłonne i upierdliwe Nad jej przygotowaniem pracowało kilkanaście osób...w końcu PINTA warzy piwa rzemieślnicze

    Znajomy garaż, ciekawe co na to Sanepid

    Leave a comment:


  • Zdrój
    replied
    Pumpkin nawarzony !

    26 września uwarzyliśmy Pumpkin Ale
    Do kadzi zaciernej poszło ponad 400 kg spreparowanej dzień wcześniej dyni. Baliśmy się problemów z filtracją, ale poszło zadziwiająco gładko :-))
    W całej warzelni snuł się niesamowity aromat przypraw, m.in. świeżo kruszonego cynamonu, świeżo przygotowanego imbiru i mielonych goździków. Aha - i chmiel ;-)
    Pierwsza warka wyszła bardzo ostra w smaku, zrobiliśmy korektę i powinno być OK. Zakładana gęstość: 16,5° - osiągnięta bez problemu.
    Teraz fermentacja z użyciem Safbrew T-58.
    Attached Files

    Leave a comment:

Related Topics

Collapse

Przetwarzanie...