Chłopaki pomysłów Wam brak. No ale przecież "my się nie boimy dobrych wzorców". Ja też mam ochotę pokazać swoją interpretację amber ale i milk stouta. Póki co amber ale pójdzie na warsztat.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika AleBrowar
No to bedą dwa piwa pumpkiny z tym ze u nas już i nazwa i etykiety gotowe i wydrukowane
Tu na szczęście dla piwowara jest duże pole do kreacji. W lipcu rozmawialiśmy luźno ale perspektywicznie z Michałem o wspólnym warzeniu a tu nagle taka zbieżność w planach, nic tylko się cieszyć. Plantatorzy dyni już zacieraja ręce
No to w tym momencie rozumiem zniechęcenie do warzenia, choć bardzo mi smakowało
Mam nadzieję że kiedyś jeszcze podejmiecie wyzwanie uwarzenia tego zacnego piwa
Pomyłka z dostawą drożdży - akcja via PKP, udało się w ostatniej chwili.
Same problemy przy zacieraniu, filtracji i rozlewie - w sumie 30 dni problemów.
Życie przez ok. 7 dni z wizją, że całe 70 hl nie będzie się do niczego nadawało - robocizna, surowce, akcyza - strata.
Ostatecznie po rozlewie "zanik" produkcyjny wyniósł więcej niż 40%.
Kilka tygodni po rozlewie informacje z terenu, że niektóre butelki pękają (niekontrolowana refermentacja ?!!).
Dla mnie wystarczy, żeby na razie trzymać się od Psze Koźlaka z daleka
Rozumiem. Chociaż piwo dla mnie było przednie w smaku i moim ulubionym.
Kilka tygodni po rozlewie informacje z terenu, że niektóre butelki pękają (niekontrolowana refermentacja ?!!).
Miałem niestety tą przyjemność - butelka przechowywana w kuchni pod stołem nagle eksplodowała, myślałem początkowo że szybę mi ktoś wybił, a to pszekoźlaczek postanowił wydostać się na zewnątrz .
Kraftowa impreza roku: bezkres dobrego piwa,
zwiedzanie browarów,
dedykowane premiery piwne,
lokalne foodtrucki,
letni chili przy browarze,
koncerty — w tym DJ Ziemka,
dodatkowe atrakcje....
Schwarzbier z Wieprza (tzn. z browaru w Wieprzu)
13% ekstr.,
5,5% alk.
Aromat - nie jest przesadnie intensywny, słodowy z gorzką czekoladą, ciut palony
Piana - wysoka, średnia trwałość, dłuższa koronka, trochę zostaje na szkle
Barwa - praktycznie czarna,...
Leave a comment: