PINTA warzy!

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

  • Zdrój
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika VanPurRz
    Pewnie słabo się sprzedawał a koszty produkcji duże.

    Pomyłka z dostawą drożdży - akcja via PKP, udało się w ostatniej chwili.
    Same problemy przy zacieraniu, filtracji i rozlewie - w sumie 30 dni problemów.
    Życie przez ok. 7 dni z wizją, że całe 70 hl nie będzie się do niczego nadawało - robocizna, surowce, akcyza - strata.
    Ostatecznie po rozlewie "zanik" produkcyjny wyniósł więcej niż 40%.
    Kilka tygodni po rozlewie informacje z terenu, że niektóre butelki pękają (niekontrolowana refermentacja ?!!).

    Dla mnie wystarczy, żeby na razie trzymać się od Psze Koźlaka z daleka

    Leave a comment:


  • jacer
    replied
    Warzenie było koszmarem a dokładnie (jak dobrze pamiętam) filtracja.

    Leave a comment:


  • docent
    replied
    To samo było z pszenicznym kozłem w warszawskiej Bierhalle. Filtracja brzeczki trwała kilka dobrych godzin....

    Leave a comment:


  • Cannabee776i99
    replied
    Chłopaki pisali w zeszłym roku, że warzenie tego piwa to koszmar i raczej nie bedzie powtórki.

    Leave a comment:


  • VanPurRz
    replied
    Pewnie słabo się sprzedawał a koszty produkcji duże.

    Leave a comment:


  • Stern
    replied
    Jakie to rany zadał Weizenbock? Wg mnie jedno z najlepszych o ile nie najlepsze piwo z Pinty.

    Leave a comment:


  • Zdrój
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Gringo
    Jesień za pasem... czy planujecie wznowienie produkcji Psze Koźlaka ?
    Jeszcze za wcześnie by wracać do Weizenbocka, nie wszystkie rany się jeszcze zagoiły

    Leave a comment:


  • Gringo
    replied
    Jesień za pasem... czy planujecie wznowienie produkcji Psze Koźlaka ?

    Leave a comment:


  • Żywiec
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika beerserk
    Czy jest szansa, że jesienią uwarzycie Wasze najlepsze jak do tej pory piwo (moim zdaniem) - Jak w dym?
    Jest taka opcja

    Leave a comment:


  • mareks
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Żywiec
    Niebawem smakiem piw PINTA będa mogli też nacieszyć się piwosze z Danii i Finlandii. Rozpoczynamy eksport, mamy już potwierdzone zamówienia i dogrywamy ostatnie szczegóły logistyczne.
    Gratulacje!!!!

    Leave a comment:


  • Żywiec
    replied
    Właśnie rozlaliśmy do beczek i butelek kolejne warki piw Dobry Wieczór i Odsiecz Wiedeńska i od ręki rozpoczeliśmy ich dystrybucję.

    W najbliższy weekend Odsiecz Wiedeńska będzie rozlewana w ramach imprezy "Urodziny Katowic" na ulicy Mariackiej w lokalu Lorneta z Meduzą. Zapraszam serdecznie, do wypicia jest 450 ltr wiedeńskiego lagera. Więcej informacji o imprezie znajdziecie pod adresem: http://katowice.naszemiasto.pl/tag/u...y-katowic.html

    Piwo zostało w wersji beczkowej dostarczone również do Białej Małpy w Katowicach i Omerty w Krakowie. Jutro piwo powinno pojawić się również w Piwnicy Zamkowej w Bielsku-Białej.

    Dzisiaj też nawarzyliśmy kolejną porcję imperialnego wita Viva la Wita.

    Niebawem smakiem piw PINTA będa mogli też nacieszyć się piwosze z Danii i Finlandii. Rozpoczynamy eksport, mamy już potwierdzone zamówienia i dogrywamy ostatnie szczegóły logistyczne.

    Leave a comment:


  • diebels
    replied
    apel do Władz Pinty :kiedy w końcu bedzie Alt na warzelni

    Leave a comment:


  • GRNDpa
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Chmielnicki
    Ja obstawiam "Wieczny odpoczynek" - pierwszy w Polsce (?) porter funeralny
    Z idealnie zbalansowaną nutą formaliny i dodatkiem płatków chryzantem

    Leave a comment:


  • Chmielnicki
    replied
    Ja obstawiam "Wieczny odpoczynek" - pierwszy w Polsce (?) porter funeralny

    Leave a comment:


  • docent
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pioterb4
    Ale też Halloween, więc moze pumpkin ale?
    Najwyższy czas zmierzyć się z RISem

    Leave a comment:

Related Topics

Collapse

Przetwarzanie...