Horror w środku lata?
Browar PINTA i Pracownia Piwa prezentują Happy Crack 19,1° (Black Sahti).
Piwo wymyślone grubo po północy 24 maja w Kopenhadze
i warzone od świtu 25 czerwca w Zawierciu. W składzie: pędy sosny
, owoce i gałęzie jałowca, słody żytnie i wędzone, odrobina Amarillo w szyszce, fińskie drożdże piekarskie. Premiera tym razem w Krakowie - a to z okazji uruchomienia dwóch nowych pubów firmowanych przez PINTĘ i Pracownię Piwa - zatem nieliczne beczki z Happy Crack będziemy otwierali na raty - najpierw 26 lipca w Viva la PINTA (Floriańska 13) oraz początkiem sierpnia w Tap House (ul. św. Jana). Do czasu otwarcia Tap House Black Sahti poleje się także w House of Beer - Kraków.
Piwo zostało rozlane przede wszystkim do butelek (jak na zdjęciu) - dostępność w sklepach i pubach w Polsce końcem lipca.


Leave a comment: