PINTA warzy!

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

• wasyll
    replied
    No i bardzo dobrze, skoro nie może być butelek 0,33l to chociaż puszka będzie. Czy przez to piwa będą tańsze?

Leave a comment:

• e-prezes
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Zdrój
    Browar PINTA jako pierwszy polski browar rzemieślniczy zaoferuje swoje piwa w puszkach

W zeszłym tygodniu wykonalismy próbny rozlew piwa Koniec Świata, w kolejce czeka Atak Chmielu, A'la Grodziskie i Oto Mata IPA. Używamy wyłącznie puszek o poj. 0,33 litra.
    Rozpoczęcie puszkowania PINTY stało się możliwe dzięki współpracy z małym browarem w Imielinie, który udostepnił nam swoją linię do puszkowania.

Zapewniamy, że jakość PINTY w puszkach niczym nie odbiega od tej, znanej z butelek. Przy okazji ciekawostka: podczas ostatniego European Beer Star w Monachium, kilka amerykanskich piw - zdobywców złotych medali - zostało dostarczonych na konkurs właśnie w małych puszkach.
    A nie mówiłem, że Imielin nas jeszcze zaskoczy

Leave a comment:

• Zdrój
    replied
    PINTA w puszce

Browar PINTA jako pierwszy polski browar rzemieślniczy zaoferuje swoje piwa w puszkach

W zeszłym tygodniu wykonalismy próbny rozlew piwa Koniec Świata, w kolejce czeka Atak Chmielu, A'la Grodziskie i Oto Mata IPA. Używamy wyłącznie puszek o poj. 0,33 litra.
    Rozpoczęcie puszkowania PINTY stało się możliwe dzięki współpracy z małym browarem w Imielinie, który udostepnił nam swoją linię do puszkowania.

Zapewniamy, że jakość PINTY w puszkach niczym nie odbiega od tej, znanej z butelek. Przy okazji ciekawostka: podczas ostatniego European Beer Star w Monachium, kilka amerykanskich piw - zdobywców złotych medali - zostało dostarczonych na konkurs właśnie w małych puszkach.
    Attached Files

Leave a comment:

• jacer
    replied
    A niby co mają lać w butelki jeżeli wszystko rozlali w beczki i co ma z tym wspólnego komunizm?

Leave a comment:

• e-prezes
    replied
    Cielak, przecież będzie premiera w Omercie! W sumie to wcale się nie dziwię, że jest taki a nie inny sposób promocji. Nie jest znana jeszcze cena, więc w pubach ocenią wielkość zapotrzebowania. Będzie duże to wtedy będzie butelka. Ja tak to widzę.

Leave a comment:

• crocco
    replied
    Nie wiem czemu narzekasz. Jakby nie to ,że pracuję w tym czasie to do Bielska pojechałbym bez problemu te 60kilometrów na tę premierę.

Leave a comment:

• cielak
    replied
    Butelka w maju. Czyli znów trzeba płacić "jak za woły" mało tego, doliczyć bilet komunikacji miejskiej i pewnie wyjdzie około 15 zeta. (z tego wynika że i w Krakowie premiery nie będzie, a więc dodatkowe koszty za bilet PKP np. do Wawy) No to ktoś co po knajpach nie chodzi musi czekać do maja. Toż to komunizm!!!

Leave a comment:

• yaro74
    replied
    Nazwa mi pasuje, miejsce premiery odpowiednie, stouty uwielbiam i oby piwo było dobre.
    W Lublinie w piątek piwo ma być od 20:00.

Leave a comment:

• e-prezes
    replied
    Ta szklanka będzie do dostania?

Leave a comment:

• Pendragon
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Zdrój
    Godziny premier puby ustalają samodzielnie.
    No w końcu! Dobra decyzja, koniec z tą "urawniłowką".

Leave a comment:

• Zdrój
    replied
    Lublin to Dublin

Komunikat

PINTA / O'Hara's Lublin to Dublin - premiera 14-17 marca 2014 - równocześnie w Irlandii i w Polsce!

Beczki z polsko-irlandzkim Robust Oatmeal Stoutem otwierane będą jednoczesnie w Irlandii - podczas IrishFest w Dublinie - http://www.irishfest.ie/ - oraz w Polsce - z naszym udziałem w Lublinie, Krakowie i Warszawie a także w zaprzyjaźnionych pubach w innych miatach.

Lista pubów z beczkową wersją Lublin to Dublin w najbliższy weekend: (będzie na bieżąco aktualizowana). Godziny premier puby ustalają samodzielnie.

> LUBLIN - U Fotografa 14.03 (piątek) z udziałem Ziemka,
    > KRAKÓW - Omerta Pub&More: 14.03 (piątek) z udziałem Grześka i Marka,
    > WARSZAWA - Kufle i Kapsle: 15.03 (sobota) z udziałem Grześka i Ziemka.
    > BIELSKO-BIAŁA - Piwnica Zamkowa: 15.03 (sobota) z udziałem Marka,

+ Biała Małpa - Katowice
    + Klub Podróżników Namaste - Katowice
    + Gambrinus - Tychy
    + Chmielarnia - Warszawa
    + Spiskowcy Rozkoszy - Warszawa
    + Cuda na Kiju - Warszawa
    + Gorączka Złota - Warszawa
    + Kontynuacja - Wrocław
    + Marynka Pivo i Aperitiovo - Wrocław
    + Szynkarnia - Wrocław
    + Zakład Usług Piwnych - Wrocław
    + Piwoteka - Łódź
    + The Eclipse Inn - Łodź
    + Piwiarnia - Częstochowa
    + Szynk na Winklu - Gliwice
    + Setka Pub - Poznań
    + Krajina Piva - Toruń
    + Czarna Wołga - Sopot
    + Cafe Lamus - Gdańsk
    + Pułapka - Gdańsk
    + Małe Piwo - Warszawa
    + Czeska Piviarnia - Warszawa
    + Piw Paw - Warszawa
    + Po Drugiej Stronie Lustra - Warszawa

Co to jest ten Lublin to Dublin ?!!

W lutym jako PINTA wspólnie z O'Hara's Carlow Brewing Co. nawarzyliśmy w Irlandii mocniejszą wersję Stoutu Owsianego.

Recepturę opracowali wspólnie Ciarán Kelly z O'Hara's i Ziemek Fałat z PINTY. To nie jest bynajmniej klon PINTY Dobrego Wieczoru - to piwo "zaprojektowane" zupełnie od nowa, z wykorzystaniem doświadczeń irlandzkich piwowarów.
    Jak może pamiętacie, początkowo zakładaliśmy Double Oatmeal Stout, jednak z róznych powodów wykonalimy brzeczke o ekstrakcie 16,0* i w ten sposób 7 lutego na świat wydaliśmy nowatorski, pierwszy polsko-irlandzki Robust Oatmeal Stout (Krzepki/Solidny Stout Owsiany)
    Relacja z dnia warzenia: https://www.facebook.com/media/set/?...2712838&type=1

M.in. dlatego, że w składzie znalazły się polskie płatki owsiane oraz chmiele - w tym Lubelski (na świecie znany jako "Lublin"), nazwa nowego piwa to Lublin to Dublin

Najpierw beczka, butelka w maju:

Lublin to Dublin 16,0° / 6,5% alk. na razie dostępny jest w wersji beczkowej. W Irlandii czeka zapas płatków owsianych, Marynki i Lubelskiego na kolejne 2 warki co oznacza, że Lublin to Dublin w wersji butelkowej pojawi sie w Polsce w maju.

Do zobaczenia w Lublinie, Krakowie, Warszawie i Bielsku-Białej. Smacznego we wszystkich innych zaprzyjaźnionych pubach w całej Polsce!

Koniec komunikatu :-)

P.S.
    Specjalne podziękowania od PINTY dla Jarka Guzdy z Omerta Pub&More
    Attached Files

Leave a comment:

• zgroza
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną
    Ja was błagam, przestańcie dymić, a zacznijcie wędzić...

Fajny pomysł na motyw na etykiecie, ale faktycznie maczugowaty ten kielich, za bardzo przypomina zwykłe szkło.
    +1 moim zdaniem na siłę słowo

ale z kolei rozumiem uwzględnienie Grätzera

Przy okazji pragnę również zapytać o kolejną warkę wędzonych Dymów Marcowych - czyż nie powiniście jej w marcu uwarzyć?
    Ostatnia zmiana dokonana przez zgroza; 2014-02-27, 21:08.

Leave a comment:

• kentaki
    replied
    Maczuga?? To istny bejsbol

Leave a comment:

• żąleną
    replied
    Ja was błagam, przestańcie dymić, a zacznijcie wędzić...

Fajny pomysł na motyw na etykiecie, ale faktycznie maczugowaty ten kielich, za bardzo przypomina zwykłe szkło.

Leave a comment:

• leona
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wrednyhawran
    Ale tego Gratzera na etykiecie to już można było sobie odpuścić...
    Nie chciałem tego pisać żeby nie narazić się na bojkot

Leave a comment: