PINTA warzy!

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

• jestemowca
    replied
    Sądząc po zawartości ekstraktu miałem nadzieję, że może to będzie Russian Imperial Stout ;-) Nie mniej jednak Imperatora Bałtyckiego też bardzo chętnie spróbuję jak tylko się pojawi. Czekamy!

Leave a comment:

• Komar_Pafnucy
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika leona
    O matko! Nawet na najświętszy skarb narodowy podnieśliście łapska ociekające sosną i cytrusami?
    Już widzę ten płacz niektórych blogerów.

A piwa nie mogę się doczekać.

Leave a comment:

• Hapek
    replied
    Czyli co, nowy styl Imperialny Porter Bałtycki - IPB?

Leave a comment:

• DariuszSawicki
    replied
    Nie chcę tu wyjść na największego pijaka na forum, ale brakuje mi jednej, niezwykle ważnej informacji
    Ile to piwo będzie miało procent alkoholu?

Leave a comment:

• żąleną
    replied
    Tuska.

Chodzi mi o to, że z uwagi na wielkość i sposób produkcji (wynajem browaru) Pinta nie jest w stanie wypuścić piwa konkurencyjnego cenowo np. z Lagerowym, więc tak naprawdę jedyną drogą jest dla nich robienie piw, jakich więksi gracze nie mają. Inna sprawa, że jak ci więksi gracze zrobią piwo z asortymentu rzemieślników/kontraktowców, to w sklepie bywa ono jeszcze droższe (patrz seria Podróże Kormorana).

Leave a comment:

• e-prezes
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną
    PS Sesyjne powinno być tanie, a Pinta tania nie jest (choć w knajpie różnica się nieco zmniejsza).
    A czyja to wina?

Leave a comment:

• Marcin_wc
    replied
    Wspaniała wiadomość. Szkoda, że nie ma już najlepszego piwa z Jabłonowa, od biedy może być Imperator z Pinty.

Leave a comment:

• żąleną
    replied
    Chciałem rzucić, że pewnie Imperator Bałtycki, ale kto mi teraz uwierzy, ech... A mogłem wreszcie coś na forum wygrać...

PS Sesyjne powinno być tanie, a Pinta tania nie jest (choć w knajpie różnica się nieco zmniejsza).

Leave a comment:

• e-prezes
    replied
    Mam za mały staż

Leave a comment:

• Krzysiu
    replied
    Chcesz mnie wygryźć z pozycji największego marudy forum?

Leave a comment:

• e-prezes
    replied
    A ja niezmiennie czekam na lekkie, sesyjne piwo do picia w knajpie. To takim nie jest.

Leave a comment:

• VanPurRz
    replied
    Jestem bardzo ciekawy jak amerykańskie chmiele pokażą się w moim ulubionym stylu czyli porterze bałtyckim. Ciągle też czekam na klasycznego portera bałtyckiego uwarzonego przez rzemieślników.

Leave a comment:

• Żywiec
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika domal21
    Szklanki będą we wszystkich sklepach, które dostaną IB, czy tylko w wybranych?
    Powino starczyć dla większości chętnych. Wyprodukowaliśmy trochę ponad 1 tysiąc szklanek.

Leave a comment:

• Sekator
    replied
    No wreszcie, aż chce się napisać.

Leave a comment:

• leona
    replied
    O matko! Nawet na najświętszy skarb narodowy podnieśliście łapska ociekające sosną i cytrusami?

Leave a comment: