PINTA warzy!

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

  • ART
    replied
    Wojtek Trząski rozmawia z jednym z pintowców, Grzegorzem Zwierzyną - o powstawaniu nowego browaru budowanego w porozumieniu z PINTĄ, zaspokajaniu rynkowego popytu na piwo i przyjemności płynącej z warzenia piwa.

    Zapraszam do przeczytania wywiadu: PINTA idzie na swoje?

    Leave a comment:


  • żąleną
    replied
    Dopisuję się.

    Leave a comment:


  • Ravf
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wpadzio
    Przyglądam się od dawna kadzi warzelnej z loga Pinty i od samego początku nie mogę się oprzeć wrażeniu, że ten gość przy niej.... się po prostu słania, a słaniając puszcza dodatkowo pawia
    Przez Ciebie już nigdy nie spojrzę na to logo jak dawniej

    Leave a comment:


  • pizmak666
    replied
    Dziś Ziemka także najlepszego Waszą ryżową IPA

    Leave a comment:


  • sztetke
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Derbeth
    Opis obu piw na stronie Pinty na Facebooku: "z ponad 30% udziałem słodów żytnich"
    Acha, nie mam konta .

    Leave a comment:


  • Derbeth
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika sztetke
    Zyto, to jest słód czy surowe ziarno ?
    Opis obu piw na stronie Pinty na Facebooku: "z ponad 30% udziałem słodów żytnich"

    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wpadzio
    Przyglądam się od dawna kadzi warzelnej z loga Pinty i od samego początku nie mogę się oprzeć wrażeniu, że ten gość przy niej.... się po prostu słania, a słaniając puszcza dodatkowo pawia
    Cholera, tuż po przeczytaniu popatrzyłem na logo i nie mogę się odpędzić od tego skojarzenia ;-)

    Leave a comment:


  • sztetke
    replied
    Zyto, to jest słód czy surowe ziarno ?

    Leave a comment:


  • wpadzio
    replied
    Przepraszam kolegów z Pinty za offtopa i za jego dość specyficzną treść, jednak nie mogę się oprzeć, zwłaszcza po umieszczeniu przez Was kolejnych projektów etykiet
    Przyglądam się od dawna kadzi warzelnej z loga Pinty i od samego początku nie mogę się oprzeć wrażeniu, że ten gość przy niej.... się po prostu słania, a słaniając puszcza dodatkowo pawia

    Za Wasze zdrowie i poczucie humoru Angielskim Śniadaniem!

    Leave a comment:


  • Ravf
    replied
    Świetna wiadomość. Tym bardziej w kontekście zamknięcia Konstancina, od którego piwa żytniego już nie będzie a te które się jeszcze uchowało jest zazwyczaj skwaśniałe. Myślałem już, że będę musiał rozejrzeć się za roggenbierem za granicą a tym czasem taka niespodzianka No i na dodatek jeszcze żytnia IPA
    Ostatnia zmiana dokonana przez Ravf; 2013-10-19, 17:02.

    Leave a comment:


  • Zdrój
    replied
    2 żyta od PINTy :-)

    Jako się rzekło, w I połowie listopada podwójna premiera PINTY

    Wzięliśmy się za żyto i zaproponujemy dwa podejścia do tematu:

    1/ klasyczne, czyli Roggenbier: PINTA Apetyt na Życie 13,1° - żadnych udziwnień, duzo żyta, mało chmielu.

    2/ "rewolucyjne" czyli Black Rye IPA - PINTA Żytorillo 14,0° to nasza interpretacja piwa żytniego na nowe czasy - będzie ciemne i bardzo intensywnie chmielone jedna odmianą: Amarillo.

    Jak to w żytnich - oba piwa maja być gęste, esencjonalne i oleiste
    Attached Files

    Leave a comment:


  • e-prezes
    replied
    I już wiemy co będzie następnym piwem Pinty: dwa żytnie - roggenbier (Apetyt na Życie) i żytnia black IPA (ŻytoRillo). Już czekam z niecierpliwością...
    Ostatnia zmiana dokonana przez e-prezes; 2013-10-18, 22:04.

    Leave a comment:


  • żąleną
    replied
    A tekst z kontry jest taki sam, jak w poprzednim poście? Bo wskazuje on na pewne braki w obyciu z językiem.

    Leave a comment:


  • Zdrój
    replied
    Wcześniej załączyłem niewłaściwy plik

    Tłumaczenie przygotowywał profesjonalista, czyli nikt z nas
    Attached Files

    Leave a comment:


  • purc
    replied
    Użycie "a" i "the" w tym tekście to masakra języka angielskiego. /no i znowu Żą się przyczepi, że hiperbolizuję/. Chyba warto było dać profesjonaliście i zapłacić te parę groszy.

    Leave a comment:


  • żąleną
    replied
    Hm, jeśli zrobić to samo z butelką, po czym ją odkapslować...

    Leave a comment:

Related Topics

Collapse

Przetwarzanie...