BrowarBizowy Dziennik Piwny w Androidzie - komentarze

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

• Seta
    replied
    Komuś działa dodawanie piw?

Bo mam pomysła - otóż w ustawieniach dziennika na browarze mam wyłączone podawanie godziny wypicia, a aplikacja Shajena wymusza jej podanie - może stąd niezgodność daty?

Leave a comment:

• Bombadil13
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART
    Zapraszam do korzystania i dzielenia się uwagami!
    Bardzo fajna sprawa, chyba dzięki temu powrócę do DP

Leave a comment:

• Seta
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika shajen
    - trochę nie rozumiem? Aplikacja to mobilna wersja dziennika tutejszego i powinna zachować ramy pierwowzoru. Ściągnie tych paru rzeczy dużo nie kosztuje, a w przyszłości może się przydać.
    No OK, ale standardowe opakowania i pojemności to rzecz stała i nie wymaga dodatkowych aktualizacji. Jeśli to dla Ciebie bez różnicy, możesz zostawić jak jest - nie wpływa to w zasadzie na funkcjonalność.
    automatyczna aktualizacja dotyczy aktualizacji przy starcie programu
    No właśnie przy starcie nie zadziałała. Chodzi o aktualizację programu czy bazy?
    może będzie /może będzie /może będzie /może będzie
    Bardzo mi się podoba Twoje podejście.
    informacje taka jest na stronie
    Rzeczywiście, ale bardzo daleko - kto tam czyta pełne opisy?...

prawa o której już wiedziałem która jak widzę występuje częściej, więc już naprawiłem od ręki, sprawdźcie
    Bez zmian.

Leave a comment:

• mwa
    replied
    A jesteś w tej samej strefie czasowej co serwer browar.bizu? Spróbuj ustawić godzinę ręcznie na tą która obowiązuje w Polsce.
    I na fonie i browar.biz mam tą samą strefę, ten sam czas a zapisanie z wcześniejszą datą nic nie daje- wyskakuje mi ten sam błąd.

Leave a comment:

• shajen
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mwa
    U mnie nie działa nadal (aktualizowałem, odinstalowałem i ponownie zainstalowałem, aktualizowałem ponownie).
    A jesteś w tej samej strefie czasowej co serwer browar.bizu? Spróbuj ustawić godzinę ręcznie na tą która obowiązuje w Polsce.

Leave a comment:

• mwa
    replied
    Sprawa o której już wiedziałem która jak widzę występuje częściej, więc już naprawiłem od ręki, sprawdźcie
    U mnie nie działa nadal (aktualizowałem, odinstalowałem i ponownie zainstalowałem, aktualizowałem ponownie).

Leave a comment:

• shajen
    replied
    Aplikacja fajna, na pewno się sprawdzi, tylko nie potrafię dodać piwa, gdyż wyskakuje komunikat o dacie nieprawidłowej.
    Ustawiłem na 17-tego i również nic.
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Seta
    Potwierdzam. Podawałem: 19 gru 2011.
    Sprawa o której już wiedziałem która jak widzę występuje częściej, więc już naprawiłem od ręki, sprawdźcie

To ja jadę z krytyką:
    - Na stronie marketu powinna być informacja, że aplikacja wymaga rejestracji na browar.biz
    - Po uruchomieniu powinno wyskakiwać okienko wymuszające logowanie.
    - Zaznaczyłem opcję "automatyczna aktualizacja" i nic się nie zaktualizowało (baza się nie ściągnęła - aktualizowałem ręcznie)...
    - Rozumiem, że rekordy: "browar", "piwo" wymagają bazy, ale "opakowanie", "gdzie kupione", "objętość"? Chyba gdyby je scalić z programem byłby poręczniejszy.
    - Przydałoby się w opcjach zrobić pole wyboru - które rekordy poza browar/piwo chcę wypełniać, np. godzina spożycia jest moim zdaniem zbędna, a zajmuje dużo miejsca.
    - Szkoda, że aplikacja nie ma magazynku podręcznego pozwalającego dodawać piwa offline, a dopiero potem synchronizować to z serwerem (np w pubach-piwnicach bez zasięgu).

Parę poprawek i dam 5 gwiazdek.
    - informacje taka jest na stronie.
    - może będzie
    - automatyczna aktualizacja dotyczy aktualizacji przy starcie programu
    - trochę nie rozumiem? Aplikacja to mobilna wersja dziennika tutejszego i powinna zachować ramy pierwowzoru. Ściągnie tych paru rzeczy dużo nie kosztuje, a w przyszłości może się przydać.
    - może będzie
    - może będzie
    Ostatnia zmiana dokonana przez shajen; 2011-12-21, 13:56.

Leave a comment:

• zgoda
    replied
    Mogłaby również instalować się na karcie SD w przypadku nowszych androidów.

Leave a comment:

• ART
    replied
    To ja jadę z krytyką:
    - Na stronie marketu powinna być informacja, że aplikacja wymaga rejestracji na browar.biz
    - Zaznaczyłem opcję "automatyczna aktualizacja" i nic się nie zaktualizowało (baza się nie ściągnęła - aktualizowałem ręcznie)...
    - Rozumiem, że rekordy: "browar", "piwo" wymagają bazy, ale "opakowanie", "gdzie kupione", "objętość"? Chyba gdyby je scalić z programem byłby poręczniejszy.
    - Przydałoby się w opcjach zrobić pole wyboru - które rekordy poza browar/piwo chcę wypełniać, np. godzina spożycia jest moim zdaniem zbędna, a zajmuje dużo miejsca.
    - Szkoda, że aplikacja nie ma magazynku podręcznego pozwalającego dodawać piwa offline, a dopiero potem synchronizować to z serwerem (np w pubach-piwnicach bez zasięgu).

Dzięki za uwagi, na pewno Shajen tutaj aktywnie dołączy, ja tylko odpowiem na pierwsze z brzegu - informacja o konieczności posiadania konta w browarbizie jest podana w opisie

Leave a comment:

• mwa
    replied
    Ustawiłem na 17-tego i również nic.

Leave a comment:

• Seta
    replied
    wyskakuje komunikat o dacie nieprawidłowej.
    Ostatnia zmiana dokonana przez Seta; 2011-12-21, 13:04.

Leave a comment:

• Seta
    replied
    To ja jadę z krytyką:

Leave a comment:

• mwa
    replied
    Aplikacja fajna, na pewno się sprawdzi, tylko nie potrafię dodać piwa, gdyż wyskakuje komunikat o dacie nieprawidłowej.

Leave a comment:

• zgoda
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Komar_Pafnucy
    Byłoby super gdyby można było wyszukać szybko informacje o danym piwie i browarze czy knajpach w okolicy...
    Informację o barach i piwiarniach najprościej byłoby jakoś podłączyć do Map Google, każdy kto ma telefon z Androidem ma aplikację Places już zainstalowaną.

Leave a comment:

• JAckson
    replied
    Na początek trzeba aktualizować bazę. wygląda ciekawie. Dobra robota

Leave a comment: