ZERO Blg po burzliwej fermentacji ???

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • kri
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2011.01
    • 4

    #1

    ZERO Blg po burzliwej fermentacji ???

    Witajcie ,
    zrobiłem brewkita Coopers Draught.
    Wszystko niby w porządku ale :
    przed fermentację 10,4 Blg , po burzliwej fermentacji 0 Blg !
    Wszystko nastawiłem w sobotę wieczorkiem , burzliwa fermentacja rozpoczęła się w niedzielę późnym popołudniem. Temperatura fermentacji ok 23-24 st. (drożdże górnej fermentacji).
    Fermentacja ustała mniej więcej we wtorek po południu /wieczorkiem.
    W czwartek zmierzyłem Blg - wyniosło 0. W smaku całkiem OK jak na ten etap warzenia
    Rozlałem do butelek . Warka jest trochę mętna .
    Wcześniej robiłem Lagera Coopersa i tamta była idealnie klarowna - wtedy po burzliwej było 2 BLg .



    pzdr
    kri
  • ART
    mAD'MINd
    🥛🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2001.02
    • 24149

    #2
    przeszukaj forum pod kątem kalibracji ballingometru
    - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
    - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
    - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

    Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

    Comment

    Related Topics

    Collapse

    • Kamil97
      Fermentacja brewkitu coopersa ustała po 2 dniach
      Kamil97
      Cześć, na wstępie zaznacze, że jestem kompletnym amatorem i prosze o wyrozumiałość oraz porady
      W sobote "nastawilem" brewkit ipa coopers'a, zmierzyłem blg i wynosiło 12. Piwo pięknie i donośnie bulgotwało już w sobote oraz całą niedziele. W poniedzialek rurka nie wydawała...
      2023-04-05, 17:59
    • SielskieWzgorze
      Pierwsze warki - Czeski Leżak, Koźlarz
      SielskieWzgorze
      Witam serdecznie wszystkich piwowarów.

      W dniach 14-15 luty 2024 popełniłem swoje dwie pierwsze warki. Pomimo całkowitego braku doświadczenia z warzeniem piwa, z uwagi na sprzyjające warunki fermentacji wybór padł na dolniaki tj. "czeskiego leżaka" oraz "koźlarza".
      ...
      2024-02-19, 10:28
    • Marianowar_pl
      Mango Milkshake IPA
      Marianowar_pl
      Witam,

      Mam pytanie odnośnie uwarzonej jakiś czas temu Mango Milkshake IPA.

      Po uwarzeniu i 2 tygodniach burzliwej fermentacji piwo zeszło do 7,5 BLG (z poczatkowych 17) i przestało fermentować.

      Po zlaniu na cicha i dodaniu 1 kg puree z mango piwo już 3...
      2025-06-24, 14:42
    • Zaiksik
      Trudne początki
      Zaiksik
      Witam
      Nie jestem pewien czy jest to dobre miejsce na takie pytania,ale spróbuję...najwyżej admin mnie gdzieś przekieruje...
      Jestem całkowitym nowicjuszem jeśli chodzi o warzenie piwa, naoglądałem się filmów pewnego Pana i cóż... pierwsza warka z brewkitu nastawiona...
      Wszystko...
      2024-08-27, 18:13
    • Heisenberg
      Zakażenie czy dalsza fermentacja?
      Heisenberg
      Cześć wszystkim
      Dopiero zaczynam przygodę z piwowarstwem. Zakupiłem zestaw startowy z brew kitem Finlandia Premium Lager i nastawiłem pierwszą warkę. 21 litrów gotowego nastawu, po 2 tygodniach fermentacji w 21 stopniach, na drożdżach z zestawu zlane na cichą (BLG początkowe 10,...
      2025-06-08, 14:55
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...