Dlaczego nie można kupić polskiego chmielu?

Collapse

X
- 

- 

Comment
- 

- 

Odbiegając ciut od tematu podziele się ciekawostką (być może dla większości znaną). Podczas rozmowy z producentem chmielu z gminy Rozkopaczew dowiedziałem się że w tym roku pierwszy raz posadził on kilkanaście arów nowego? gatunku chmielu. Niema on jeszcze nazwy gatunkowej i nazywany jest IUNG-owskim (wyhodowany przez pracowników IUNG w Puławach). Niestety nie wiadomo jakie ma on walory smakowe.Lengyel, magyar – két jó barát, együtt harcol, s issza borátComment
- 

to ja tez poproszę po kilogramie "Spotkałem się z kolegą / Bo kolega jest od tego / I wypada czasem spotkać się z nim" "Spotkałem się z kolegą / Bo kolega jest od tego / I wypada czasem spotkać się z nim"

Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
 Bractwo Piwne
 Skład Piwa
 Piszę poprawnie po polsku!Comment
- 

Witam, jeśli jeszcze można to ja jestem chętny na kilogram Marynki i kilogram Lubelskiego.

pozdr. 

Comment
Related Topics

Collapse

- 

czyli koźlak z syropem klonowym. czyli koźlak z syropem klonowym.

Ekstr. 16%
 Alk. 7%

Aromat - no czuć, że jest ten syrop, Tak wyraźny, że już na starcie jest obawa, że to będzie ulepek. W tle jakaś taka trudna do określenia mniej przyjemna nuta (po przelaniu łodygowo-ziemista), która wraz...- 
							Channel: Piwo - konkretnie

- 

- 

Sklep znajduje się w dzielnicy Bródno, na warszawskim Targówku – spokojnym osiedlu z dostępem do zieleni i komunikacji.

Dzień wcześniej w okolicy ul. Chodeckiej po powrocie Spod kopyta nie zdążyłem przed 22 i poznalem beznadziejną ofertę lokalnej żabki...- 
							Channel: Mazowieckie
 2025-08-23, 15:51
- 

- 

Hazy Pale Ale, Hazy Pale Ale,
 12% ekstr.
 4,7% alk.

Chmiel - Riwaka (w formie Subzero Hop Kief, jeden z kilku rodzajów chmielu w wersji płynnej)

Aromat - wyraźny chmiel, taki jakby granulat rozgnieść w palcach, ciekawe że bardziej jest ziołowy (taki świeży) niż owocowy...- 
 2025-10-06, 22:56
- 

- 

Mamy kilka nowych amerykańskich chmieli do podrasowania swoich fajnie chmielowych IPek Mamy kilka nowych amerykańskich chmieli do podrasowania swoich fajnie chmielowych IPek

Paradigm US 2024 - 50 g granulat 8,9% aa | Sklep Centrum Piwowarstwa

Emerald Spire US 2024 - 50 g granulat 7,3% aa | Sklep Centrum Piwowarstwa

Bergamot US 2024 - 50 g granulat...- 
							Channel: Centrum Piwowarstwa w Browarbizie
 2025-06-30, 06:54
- 

- 

Chyba nowość na rynku. Chyba nowość na rynku.

Ekstr. 12,5%
 Alk. 5%

Pełne i słodowe piwo jasne, które zachwyca zrównoważonym smakiem. Wyczuwalna, przyjemna goryczka subtelnie kontrastuje z bogatym, gładkim profilem słodowym, nawiązując do charakteru dawnych, mniej odfermentowanych lagerów....- 

- 

- Loading...
- Koniec listy.
 Tylko nie wiem po ile jest w skupie...
 Tylko nie wiem po ile jest w skupie...

Comment