Anteks piwowarzy

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

  • chesti84
    replied
    Czytam sobie Twoje wpisy z 2003 roku i muszę przyznać, że jestem podbudowany. Widzę, że każdy, nawet piwowar z 11 letnim doświadczeniem, borykał się z takimi samymi problemami na początku, co ja teraz.

    Czytałem o testach z degustacji i zastanawiam sie czy po tylu latach teściowa nadal zachwyca sie Twoim piwem...

    Leave a comment:


  • Krzysiu
    replied
    Anteks Lager.

    Musi być koniecznie jakiś styl? Bez stylu piwa pić nie wolno?

    Leave a comment:


  • dominik_walkowiak
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks
    Warka 259 22.01.14
    skład[LIST][*]ekstrakt jasny WES po terminie 3 lata
    Jaki to styl?? xD

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    warka 259

    Warka 259 22.01.14
    skład
    • ekstrakt jasny WES po terminie 3 lata
    • Marynka gran 10g
    • Amarillo szysz 20g
    • Cascade szysz 20g
    • W34/70
    Gotowanie 60min
    • od początku Marynka
    • po wyłączeniu palnika Amarillo i Cascade
    Zadane W34/70

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Złudzenie, wyżej jest przy kraniku, a to z tego że nie chciałem dawać dodatkowych kolanek

    Leave a comment:


  • Radek70
    replied
    nie nie...tylna nie ta przy kraniku...chodzi mi czy lekko to pomaga przy spływie grawitacyjnym czy też nie ma to znaczenia?

    Leave a comment:


  • Marcin_wc
    replied
    W prędkości i jakości filtracji są jakieś różnice?

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Roboty może trochę więcej ale miedź jest miękka. Wetknięty drut stabilizuje może oplot. Przerobiłem już naprawdę kilka oplotów i stwierdziłem że po kilku warkach się "mechacą"

    Leave a comment:


  • Marcin_wc
    replied
    W czym to jest lepsze od wężyka z wetkniętym drutem do środka? Bo roboty jest na pewno więcej.

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    wyjście do kranika?
    Ostatnia zmiana dokonana przez anteks; 2014-01-19, 02:17.

    Leave a comment:


  • Radek70
    replied
    hmmm bardzo cwane i bardzo fajne...rozumiem że tylna częśc jest delikatnie wyzej,czy nie ma to znaczenia?

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    W związku z pytaniami o mój sposób filtracji zamieszczam zdjęcia
    Attached Files

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Warka 258

    warka 258
    skład
    • Pilzneński 2000g
    • Pszeniczny 3000g
    • Herkules 15g
    • Nelson Sauvin 25g
    • Drożdże Windsor
    Zacieranie
    • 62'C 20min
    • 72'C 40min
    • 78'C 10min
    Gotowanie 60min
    • od początku Herkules
    • po wyłączeniu palnika Nelson
    Wyszło 27l 13blg
    Miało być klasyczne pszeniczne ale przegapiłem przerwę goździkową więc zmiana planów i jest bezstylkowiec

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks
    Warka 257 pszeniczne warzone 05.11.13
    To się dzisiaj doczekało, zabutelkowane z 230g cukru blg 3.

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks
    Warka 257 pszeniczne warzone 05.11.13
    Zaczyna sie robić kristal, ale musi poczekac do przyszłego tygodnia
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fidoangel

    Marek, miło Cie widzieć, pozdro.
    Andrzej, sorrki za offa.
    Marku również pozdrawiam, Darku możesz pisać

    Leave a comment:

Related Topics

Collapse

Przetwarzanie...