Poznań - plotki o różnych sklepach

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

• Audi
    replied
    Odoakr napisał(a)
    ...Ratuszowe ..
    Było , ale nikt nie kupował

Leave a comment:

• Odoakr
    replied
    Przyjde jak będzie Gnieżnieńskie, albo Ratuszowe po przystepnej cenie Jest do załatwienia, ale zapewne nikt nie kupi...

Leave a comment:

• Audi
    replied
    U mnie w stałej ofercie Fortuna czarne i Koźlak z Ambera
    No chyba że dostawca nawali i nie dowiezie , ale rzadko się to zdarza.
    (mała reklama) Zapraszam

Leave a comment:

• Howard
    replied
    zapraszam serdecznie do Wrześni(tylko godzinka drogi) Czarną Fortunkę można kupić prawie w każdym sklepie albo z kija jest kilka miejsc

Leave a comment:

• Odoakr
    replied
    Czarną Fortunę mozna już spotkać w wielu poznańskiech sklapach. Jeśli chodzi o jasne produkty tego browaru to ja je widziałem w "PiP" w Starym Browarze i w "Galerii Piwa Koneser" na Dąbrowskiego!

Leave a comment:

• arcy
    replied
    Niewielki spożywczy przy Piaśnickiej, od strony przystanku Os. Lecha - Czarna Fortuna. Poza tym chyba nic ciekawego, ale jak zacznę częściej pytać, to może i jakieś jasne sprowadzą.

Leave a comment:

• Petrax
    replied
    Lokalny szowinizm wziął górę

Leave a comment:

• ART
    replied
    oczywiście że się ktosie obrażą. nowe miejsce = nowy temat. takie przynajmniej panuje przekonanie w Adminowie ostatnio

Leave a comment:

• Petrax
    replied
    Wprawdzie to już nie Poznań, a Swarzędz, ale dopiszę w tym temacie, chyba nikt się nie obrazi.

Market INTERMARCHE w Centrum Handlowym ETC (Swarzędz), wybór piw całkiem ciekawy: prawie pełna gama wyrobów z Bielkówka: Koźlak, Hanza, Hansen, Mocny Red i chyba Classic, Karlik z Głubczyc i największy rarytas: Porter z Witnicy (w butelkach 0,5l i w bączkach). Ponadto spory wybór piw importowanych. Do końca sierpnia trwa "święto piwa", które polega na obniżonej cenie produktów KP.

Leave a comment:

• Poznaniak
    replied
    Coraz gorzej u nas...

W Poznaniu pogłębia się kryzys zaopatrzenia ludności w niektóre gatunki piwa. Na pewno winni są jacyś spekulanci albo agenci.
    Oto tragicznie długa lista zaginionych: Książęce, Belfast, Noteckie, Irlandzkie Mocne, Boss Porter, Łomża-Wyborowe, Zlaty Hrad...

A może ktoś ich tu nadal widuje???

Leave a comment:

• brew
    replied
    W "Piotrze i Pawle" (przynajmniej tym ich "okręcie flagowym" na ul.Promienistej) pojawiły sie 2 rzadkości z Belgii: Trapiści Rochefort i St.Bernardus. Co prawda jest tylko Trappistes Rochefort 8 a nie ma mojej ulubionej 10-tki zaś z browaru w Watou jest tylko St.Bernardus 6 Pater a polecałbym wszystkim bardziej 12-tkę, czyli Abt. Jednak daję słowo, że nawet w Belgii trzeba czasami odwiedzić kilka sklepów by te pyszności dostać.
    Oczywiście różnica cen jest: w Belgii Trapisstes Rochefort 8 kosztuje ok. 1,15 EUR zaś w PiP 13,19 PLN

Leave a comment:

• Petrax
    replied
    Latarnik napisał(a)
    Dziś będąc w pięknym grodzie Poznaniu skorzystałem z Waszych uwag dotyczących zaopatrzenia sklepów i wzbogaciłem swoją kolekcję kapsli o 13 nowych. Ale dlaczego nigdzie nie ma "Brackiego" z Cieszyna? Chyba nie walnąłem jakiegoś FCJP bo już 8 dołączyłem do kolekcji
    Z Cieszyna do Poznania jest ponad 300 km, nic dziwnego, że trudno dostać. Ale bywa u nas czasami puszkowe w Auchan.
    Ostatnia zmiana dokonana przez Petrax; 2004-07-20, 21:45.

Leave a comment:

• Latarnik
    replied
    Dziś będąc w pięknym grodzie Poznaniu skorzystałem z Waszych uwag dotyczących zaopatrzenia sklepów i wzbogaciłem swoją kolekcję kapsli o 13 nowych. Ale dlaczego nigdzie nie ma "Brackiego" z Cieszyna? Chyba nie walnąłem jakiegoś FCJP bo już 8 dołączyłem do kolekcji

Leave a comment:

• albeertos
    replied
    Nowootwarty "Piotr i Paweł" na ul. Marcelińskiej 7. Ogólnie to samo co w innych sklepach tej sieci, ale dziś był w promocji Kapuziner Weissbier Schwarz w całkiem zacnej cenie 2,89 /0,5 l butelka NRW. Data przydatności do spożycia to początek sierpnia, może dlatego.
    Nie wiem czy to tylko w tym markecie czy innych też.

Leave a comment:

• Paolo
    replied
    No właśnie !!!!!!!! A tydziń temu był!!!!! Czy ktoś wie co się stało???

Leave a comment: