Śródmieście, Twarda 42, Chmielarnia

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

• warzechow
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika filipgun
    Kanapa w rogu rzeczywiście w kiepskim stanie, po powrocie do domu jej fragmenty jeszcze trzymały się moich spodni
    Tak jak pisałęm wcześniej, dostała już wypowiedzenie , czekamy na zmienniczkę

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika filipgun
    Jedyny mankament jaki zauważyłem, a który można by było poprawić, to informowanie niezdecydowanych gości o cenach piw, szczególnie kiedy nie ma możliwości zamawiania przy barze:P znajoma zamówiła "dobre, malinowe piwo" i okazał się to być lindemans, więc była lekko zdziwiona, że za dwa piwa musiała zapłacić 38 złotych
    Pozdrawiam i powodzenia życzę!
    Pracujemy teraz nad menu stolikowym ( to co teraz wykorzystujemy to są własciwie ulotki z ofertą na dowóz ). Z powodu rotacji na kranach będzie też oddzielne menu nalewakowe typu segregator z opisem jednego piwa na jednej karcie z możliwością szybkich zmian. Na obecną chwilę musimy uczulić dziewczyny, by informowały mniej zorientowaną klientelę ( w stylu dobre, malinowe ) o cenach piw z górnej półki
    Ostatnia zmiana dokonana przez warzechow; 2013-07-01, 07:58. Powód: literówka

Leave a comment:

• filipgun
    replied
    Zabrałem się wczoraj do tego lokalu z narzeczoną i znajomymi. Muszę powiedzieć ,że lokal wywarł pozytywne wrażenie (szczególnie że po opisach na forum wiedziałem już czego się spodziewać ), dlatego mam nadzieję, że uda mi się tam wpadać raz w tygodniu chociaż na jednego. Wybór piw rzeczywiście zacny Co do kuchni ,to z tego co próbowałem (placki i kurczak w cieście) wszystko było super (narzeczona narzekała rano że jeszcze czosnkiem czuć ). Kanapa w rogu rzeczywiście w kiepskim stanie, po powrocie do domu jej fragmenty jeszcze trzymały się moich spodni
    Jedyny mankament jaki zauważyłem, a który można by było poprawić, to informowanie niezdecydowanych gości o cenach piw, szczególnie kiedy nie ma możliwości zamawiania przy barze:P znajoma zamówiła "dobre, malinowe piwo" i okazał się to być lindemans, więc była lekko zdziwiona, że za dwa piwa musiała zapłacić 38 złotych

Pozdrawiam i powodzenia życzę!

Leave a comment:

• emes
    replied
    Ram jak ktoś chce coś na ostro to daje rzeczywiście na ostro. U np Wietnamczyków i Chińczyków to często jest tak, przychodzi ich krajan i chce na ostro, to dają mu , na polskie warunki, bardzo ostro. Przychodzi Polak, oni uważają, że my nie lubimy na ostro i nawet jak prosimy o danie ostre, to dają jakieś przyprawianie mdławo-łagodne najwyżej nieznacznie ocierające się o ostrość. Żeby była jasność, ja życzyłem sobie potrawy na bardzo ostro i się nie zawiodłem. Przy mnie Purc , który lubi też ostre potrawy ledwo był w stanie dojeść sałatkę z kalmarów na ostro. Piecia tydzień temu też się zrobił czerwony i nie mógł dokończyć potrawy, poprosił o pojemnik i resztę jedzenia zabrał do domu.
    Ostatnia zmiana dokonana przez emes; 2013-06-30, 22:08.

Leave a comment:

• becik
    replied
    daje ostro czy raczej łagodnie?

Leave a comment:

• emes
    replied
    Na uwagę, szczególnie smakoszom kulinarnym, zasługuje niewątpliwie kuchnia kucharza Chmielarni, Rama. Osobiście chwaliłem Rama Sławkowi i Mikołajowi, także Ramowi składałem pochwały, a teraz, po kilkukrotnych degustacjach, także dzisiejszej, pozwolę sobie o tym publicznie napisać i potwierdzić dużą powtarzalność doskonałej jakości. Oby tak dalej.

Leave a comment:

• Małażonka
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika iron
    Ja tam zabrałem żonę na piwo, a nie kolację

A może to Ona mnie zabrała - już nie pamiętam

No ale jak wiadomo, z żoną po 12stu latach to już nie musi być romantycznie
    Za to była popielniczka przed wejściem
    Mówię i mam!
    Lubię tak

Leave a comment:

• zgoda
    replied
    Masz za swoje. Ale teraz zarabiaj kasiorę

Leave a comment:

• Mason
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Swiecz
    Muzyka dzisiaj (piątek) w ogóle nie przeszkadzała
    Jedzenie super, piwo ekstra (szczególnie rodenbach, st. feullien saison i st.petersburg) tylko Mason za barem jakiś taki zmęczony ...
    Nom, po 3,5 roku pracy w której można się było obijać ile wlezie prawdziwa praca może trochę człowieka zmęczyć

A na kranach się dzieje...
    1. Manufaktura Gryczane
    2. Cerna Hora Tas
    3. Tucher Weizen
    4. Ciechanów Lagerowe (duże za 6 złotych!)
    5. Lindemans... albo Cassis, albo Perchesse albo Faro, jeszcze nie wiem co podepnę
    6. St. Feuillien Saison

7. Dupont Monk's Stout
    8. Manufaktura Blond
    9. Artezan Paciic
    10. AleBrowar Amber Boy
    11. AleBrowar Ortodox
    12. Thornbridge Reverend and the Makers

13. Chimay Triple
    14. Sierra Nevada Blindfold Black IPA
    15. Delirium Tremens
    16. Thornbridge St. Petersburg

Leave a comment:

• Swiecz
    replied
    Muzyka dzisiaj (piątek) w ogóle nie przeszkadzała
    Jedzenie super, piwo ekstra (szczególnie rodenbach, st. feullien saison i st.petersburg) tylko Mason za barem jakiś taki zmęczony ...

Leave a comment:

• emes
    replied
    Byłem w poprzedni weekend w piątek, sobotę i niedzielę, mnie ta muzyka nie przeszkadzała w rozmowie. Może w dobrych miejscach siedziałem, nie przy głośnikach.

Leave a comment:

• Cooper
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Antylop
    Czy jest możliwość zciszenia muzyki na życzenie gościa?
    Ściszyć niekoniecznie ale conajwyżej można zrobić głośniej

Leave a comment:

• warzechow
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Antylop
    Jasne, że tak. W opcji jest wybór stolika ( o ile jest wolny ) bardziej oddalonego od głośników.

Leave a comment:

• Antylop
    replied

Leave a comment:

• pebejot
    replied
    Jeden z najlepszych lokali piwnych w Warszawie z dobrym jedzeniem i bardzo miłą obsługą.
    Mam uwagę tylko do nie najlepszej akustyki w pomieszczeniu. Zbyt głośna muzyka z głośników umieszczonych nad stolikami uniemożliwia swobodną rozmowę.

Leave a comment:

• warzechow
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pancernik
    Hospody pomyłuj, a mieliście zamysł, żeby Wasz lokal celował w taki "target" ?!!
    My nie mieliśmy, to tylko takie przemyślenia na bazie mojego kumpla i mertona.

Teraz garść wieści:
    newsy plusy -
    - remont palarni i szatni rozpoczęty ( wbrew pozorom ta szatnia jest ważna, gdyż pełnić będzie dodatkową rozrywkową funkcję )
    - byli goście od klimy - jedna będzie nowa, druga do podrasowania
    - przyjechały nowe beczki, a dzisiaj pewnie kolejne
    - za kilka dni będzie już terminal - w weekend jeszcze ostro keszujecie
    - daliście wczoraj do pieca i w ten sposób mocnym akcentem zamknęliśmy pierwszy tydzień działalności
    newsy minusy -
    - planowane na 1 lipca dowozy jedzenia nie wystartują - wszystko jest przygotowane, ale Ram przy tej frekwencji się nie wyrabia, a w dowozie szybkość jest kluczowa - czekamy na kucharzy ( pierwszy pewnie w lipcu )

I tyle newsów. Sławek

Leave a comment: