Kupa 3, Omerta
Collapse
X
-
Inaczej... to, że są pompy nie znaczy, że piwa są lepsze od tych z klasycznym medium - CO2. -
Niezdarnie wymacując drogę we mgle, w piątkowy wieczór, postanowiliśmy odwiedzić (po roku) Omertę. Gdybym nie czytał i nie przygotował się na szok, mógłbym zejść przedwcześnie - tyle kranów! i pompy! Raj, ziemia obiecana, Avalon, Walhalla.
W końcu dane mi było spróbować IPA z Artezana za co dziękuję sile wyższej, dziękuję także Artezańcom, że robią tak wspaniałe piwa (dubla nie próbowałem, więc... ale wit smakował mi niezmiernie), spróbowałem też Starego Alego Jarego z Pinty (jednak nie lubię altów) i przenieśliśmy się do części zagranicznej (no dobra, nie będę ukrywał, że od początku tam się zainstalowaliśmy - luźniej a z kranów uśmiechały się znane i nieznane wynalazki z róźnych stron Europy).
Mimo przezornej degustacji w małych szklaneczkach, dóbr było tak wiele, że nie wszystkie smaki wryły mi się w pamięć, niektóre rzeczy na pewno będzie trzeba powtórzyć. Bardzo smakował mi Lia Fail, szkocki bitter (lubimy to co znamy) - szkoda, że nie z pompy. Zapamiętałem Grottenbier, niestety ze złej strony, jego słodycz mnie zamuliła. Dwa flagowe Brewdogi także potwierdziły swą klasę (Punk i Piąta Rano), ale zakochałem się w Wet Dream, polucjach nocnych z Evil Twin, które pochłaniałem obficie i z pewną przesadą, niestety. Jednak kawowo-chmielowy aromat kusił i nie pozwolił odpuścić. Naprawdę polecam (jeżeli jeszcze jest).
Bardzo dziękuję za miłe towarzystwo przy barze i za barem, jestem bardzo szczęśliwy, że jest takie miejsce, tak blisko - niecały dzień drogi od Gdańska - gdzie można się napić ciekawych, intrygujących, doskonałych i mniej doskonałych piw. Gdyby było choć połowę bliżej, wpadałbym na każdą zmianę kranów.
Magiczne miejsce: są takie dni/noce, że nawet Chouffe jest niemiecki, a Kormoran warzy Malinę w Piwie dla Dark Horse'a - do zobaczenia za rok.Leave a comment:
-
Kolejna z niespodzianek. Tym razem jest to:
Dark Horse - Raspberry Ale
W nalewakach:
- 5AM Saint
- Kozel Svetly
- Punk IPA
- Maisel's Weisse
- Pauwel Kwak
- Grottenbier
- La Chouffe
- Wagner Dunkel
- Prominent Bokbier
- Raspberry Ale
- Lia Fail
- SNAB Pale Ale
- Dogfight
- Wet Dream
- Blackfriar
- Forman Nealko
- Artezan IPA
- Angielskie Śniadanie
- Ciechan Miodowe
- Żywe
- Koźlak
- Warmiak
- Warnijskie
- Wiśnia w Piwie
- Stare Ale Jare
- Lubuskie
- Złote Lwy
- Zawiercie Czekoladowe
- Kormoran Jasne
ZapraszamyLeave a comment:
-
Kontynuujemy serię piwnych niespodzianek.
Zupełnie bez okazji, za to "po raz pierwszy w Polsce" prezentujemy:
DOGFIGHT - żytnie india pale ale, amerykańskie chmiele, 18,2 Blg, 8,2% alk.
Piwo to powstało na skutek współpracy dwóch browarów: szkockiego Brewdog i amerykańskiego Flying Dog, przy okazji International Arms Race.
Zapraszamy!Leave a comment:
-
Pierwszą z niespodzianek jest brown ale z dodatkiem kawy - Wet Dream od Evil Twin Brewing.
-
Najbliższe dni, tygodnie, obfitować będą w piwne niespodzianki. Pierwsze z nich już dziś wieczorem!
Obecnie w nalewakach:
- 5AM Saint
- Hubertus
- Jaipur
- Maisel's Weisse
- Ij Columbus
- Grottenbier
- Poperings Hommel
- Kozel Cerny
- Prominent Bokbier
- Bacchus Kriek
- Schwanenbrau Kellerbier
- SNAB Pale Ale
- Blackfriar
- Forman Nealko
- Artezan IPA
- Angielskie Śniadanie
- Ciechan Miodowe
- Żywe
- Koźlak
- Lubuskie
- Rześkie
- Irlandzkie Mocne
- Zawiercie Czekoladowe
- Zawiercie Bursztynowe
- Wiśnia w Piwie
- Brackie
Zapraszamy !Leave a comment:
-
Na pompę w miejsce Ataku Chmielu powrócił Artezan IPA.
Pełna oferta piw lanych:
- 5 AM Saint
- Svetozor
- Punk IPA
- Chiron
- Grottenbier
- IJ Columbus
- Poperings Hommel
- Skalak Tmave
- Ezelenbok
- Boon Kriek
- Saison Voisin
- La Trappe Quadrupel
- Kill Your Darlings
- Saint Petersburg
- Birell Nealko
- Artezan IPA
- Artezan Wit
- Ciechan Miodowe
- Koźlak
- Ciechan Lagerowe
- Śliwka w Piwie
- Lubuskie
- Angielskie Śniadanie
- Warmiak
- Brackie
- Zawiercie Jasne Pełne
- Celtyckie
-
Już jutro zapraszamy na Stare Ale Jare !!!
W weekend pojawi się też ostatnia beczka Dyniamitu.
-
Guest repliedOstatnio Pan ze sklepu na Mariackiej w Katowicach nie mógł mi się nachwalić jak to w Omercie pił PUNK IPA z nalewaka za jak to określił DARMO , czyli 13 zł / 0,5 l . ZazdraszczamLeave a comment:
-
Jako klientka mogę powiedzieć , że barmani są jak najbardziej właściwie dobrani.... każdemu doradzą pyszne piwko a chyba o to tu chodzi?
...a że barman też człowiek , to chyba czasem małe wpadki można zrozumieć i raczej zamknięte drzwi musiały być czymś spowodowane. Skoro Pan nie zmienił wyboru lokalu po 30 minutach czekania to chyba coś znaczy?
Do fachowości obsługi nie mam ŻADNYCH uwag. Chodzi mi o sam fakt nie przestrzegania godzin otwarcia i braku jakiegokolwiek słowa: przepraszam, czy próby usprawiedliwienia PRZESUNIĘCIA GODZINY otwarcia.Leave a comment:
-
Jest na to świetne rozwiązanie napisać przy wejściu otwarte od 18:00. Na przykład. I otwierać o 18:00.Ostatnia zmiana dokonana przez Ahumba; 2012-11-05, 15:29.Leave a comment:
-
Widzę jednak różnicę między usługa transportu a usługą napicia się piwa. Usługa transportu jest dla mnie wyższego rzęduZdrówko
Leave a comment: