Kupa 3, Omerta
Collapse
X
-
Jako klientka mogę powiedzieć , że barmani są jak najbardziej właściwie dobrani.... każdemu doradzą pyszne piwko a chyba o to tu chodzi?
...a że barman też człowiek , to chyba czasem małe wpadki można zrozumieć i raczej zamknięte drzwi musiały być czymś spowodowane. Skoro Pan nie zmienił wyboru lokalu po 30 minutach czekania to chyba coś znaczy?Leave a comment:
-
Miejcie na względzie, że ekipa kończy często o 2 w nocy. Przespać się, zjeść coś na cały dzień i dawaj do pracy za barem. To nie są roboty! Też mi się zdarzyło przyjść ciut "za wcześnie", ale to chyba nie powód do taki sądów.Leave a comment:
-
To zdarza się w Omercie. 2 razy mnie to spotkało, a przecież z racji zamieszkania nie bywam tam często. Niestety przytrafiło mi się to również w Strefie Piwa. Przepraszam nie usłyszałem. Widocznie gdy interes zaczyna dobrze prosperować, pojedynczy klient nie jest już taki ważny.Leave a comment:
-
Byłem w Omercie wczoraj i mam niestety mieszane uczucie.
Zestaw piw robi wrażenie.
Niestety nie wiem, czy osoby, które tam pracują są właściwie dobrane.
Na drzwiach napis otwarte od 16:00 i co z tego.
Godz. 16:00 w środku tylko przyciemnione światło. Drzwi wejściowe zamknięte.
Godz. 16:05 jakiś koleś w środku przenosi jakieś kartony, puszki, krzesła. Tempo oszałamiające ...... dla ślimaka (może). Drzwi wejściowe zamknięte.
Godz. 16:15 Bez zmian.
Godz. 16:25 Przychodzi Panienka. Otwiera drzwi z zewnątrz, wchodzi i mimo, że na zewnątrz stoi już spora grupa klientów nic się nie dzieje. Jakiś koleś leniwie wywiesza tablice na zewnątrz.
Godz. 16:28 na moje pytanie, czy już, pada łaskawie tak.
Ile klientów w czasie 16:00 - 16:20 odbiło się od drzwi i odeszło to pewnie tylko ja z Żoną-Taxi widzieliśmy.
Nie wiem, czy to codzienne praktyki, ale przypominało mi to "stare dobre" komunistyczne czasy. Przykre.Ostatnia zmiana dokonana przez Ahumba; 2012-11-05, 00:28.Leave a comment:
-
Dziś w nalewakach:
- 5AM Saint
- Svijansky Maz
- Jaipur
- Chiron
- Hepie en Hepie
- Pauwel Kwak
- Poperings Hommel
- Skalak Tmave 13
- Ezelenbok
- Boon Kriek
- Saison Voisin
- La Trappe Quadrupel
- Kill Your Darlings
- Saint Petersburg
- Birell Nealko
- Lubuskie
- Śliwka w Piwie
- Angielskie Śniadanie
- Koźlak
- Dyniamit
- Ciechan Wyborny
- Zawiercie Jasne Pełne
- Warmiak
- Raciborskie
- Ciechan Miodowe
- Zawiercie Czekoladowe
ZapraszamyLeave a comment:
-
1.11 lokal czynny normalnie. Zapraszamy jak zwykle od 16.
W nalewakach:
- 5AM Saint
- Staropramen 11
- Jaipur IPA
- Tzara
- Hepie en Hepie
- Pauwel Kwak
- Lia Fail
- Kozel Cerny
- Ezelenbok
- Bacchus Kriek
- La Trappe Puur
- Sibilla
- Hardcore IPA
- Czaar Peter
- Birell Nealko
- Żywe
- Koźlak
- Artezan Wit
- Artezan IPA
- Angielskie Śniadanie
- Dyniamit
- Irish
- Wiśnia w Piwie
- Rześkie
- Raciborskie
- Zawiercie Czekoladowe
- Zawiercie Bursztynowe
- Ciechan MiodoweLeave a comment:
-
Już w najbliższą sobotę o godz. 18 zapraszamy na premierę nowego piwa PINTY - DYNIAMIT!
PINTA Dyniamit 16,5° warzona z dużym dodatkiem pieczonej dyni, intensywnie ale naturalnie aromatyzowana cynamonem, goździkami i imbirem.
Gościem specjalnym będzie autor receptury i jeden ze współzałożycieli Pinty - Ziemowit Fałat.Leave a comment:
-
Już w najbliższą sobotę o godz. 18 zapraszamy na premierę nowego piwa PINTY - DYNIAMIT!
PINTA Dyniamit 16,5° warzona z dużym dodatkiem pieczonej dyni, intensywnie ale naturalnie aromatyzowana cynamonem, goździkami i imbirem.
Gościem specjalnym będzie autor receptury i jeden ze współzałożycieli Pinty - Ziemowit Fałat.Leave a comment:
-
Wszystkich wielbicieli piw wędzonych, jak również tych jeszcze do nich nieprzekonanych, zapraszamy na SNAB Roock - wędzonego portera z Holandii. 15,4 Blg, 6,5% alk., chmielone Willamette i Chinook.
Oczywiście z beczki.Leave a comment:
-
..z piwem jak najbardziej wszystko w najlepszym porządku...tylko lokal ma w sobie to coś że nie pozwala poprzestać na jednym piwie..a po kilku to już umysł nie ten i droga do domu daleka i kręta...ojoj..jaka krętapyszne piwo ale 9,2 % robi swoje...
Leave a comment:
-
Już w najbliższą sobotę zapraszamy na premierę nowego piwa z browaru Artezan. Jest to klasyczna (angielska) wersja India Pale Ale. Użyte słody: jęczmienny pale ale, pszeniczny, karmelowy, chmiele: East Kent Goldings, Challenger, drożdże z browaru Worthington w Anglii.
A dziś serwujemy:
- 5 AM Saint
- Velkopopovicky Kozel 12
- Svijanska Knezna
- Punk IPA
- Floreffe Dubbel
- Koning Honing
- Kill Your Darlings
- Karmeliet Tripel
- Horn's Bock
- Mongozo Mango
- Weihenstephaner Hefeweissbier
- Chiron
- Sibilla Saison
- Amarillo
- Saint Petersburg
- Birell Nealko
- Artezan Wit
- Ciechan Miodowe
- Angielskie Śniadanie
- Ognie Szczęścia
- Żywe
- Koźlak
- Zawiercie Czekoladowe
- Zawiercie Jasne Pełne
- Zawiercie Bursztynowe
- Śliwka w Piwie
- Irlandzkie Mocne
- Irish
- Wrocławskie
- Twierdzowe
ZapraszamyLeave a comment:
-
-
Leci z pompy...ostrzegam! nie należy pic więcej niż jedno! w szczególności gdy wcześniej wypiło się 3 inne... ojoj...Leave a comment:
Related Topics
Collapse
-
Ohrazenice to niewielka gmina w powiecie Příbram, położona 11 km na północny zachód od tegoż miasta, tuż przy miasteczku Jince.
Ładna okolica, a wioska dookoła otoczona jest pobliskimi górkami.
Browar wraz z hospodą, letnim tarasem zajmuje sporą część prywatnej, rodzinnej...-
Channel: Czechy
-
-
Browar odwiedziliśmy 8.08.2023. Obecnie mieści się on w nowej hali w zupełnie przeciwnej lokalizacji niż tam gdzie wizytował Bastion, bo na wschodzie miasta przy Strada Traian Vuia 126. Z centrum miasta można tu dojechać trolejbusem lub wysiąść z pociągu na stacji Cluj-Napoca Est i dojść...
-
Channel: Rumunia
-
-
Jaroměřice to średniej wielkości wioska leząca w kraju Pardubickim. W 2016 roku na jej obrzeżach dwaj panowie Vítězslav Vinkler, oraz Zdeněk Hrdina założyli browar VIcHR i rozpoczęli domowe warzenie piwa. Najwidoczniej warzone przez nich piwo okolicznym mieszkańcom zasmakowało i dla tego...
-
Channel: Czechy
-
-
Piwo otrzymane w Omercie na warzeniu. Butelka 0,5l. Moc 7%, ekstrakt 19,5. Piwo koloru ciemno brązowego, prawie czarnego. Pod światło słabiutkie rubinowe przebłyski. Mętne. Piana kawowa, drobna, gdzieniegdzie durze banieczki. Duża, dość szybko opada do średniej. Dalej już powolutku się redukuje....
-
Channel: Piwa z browarów domowych
2012-05-15, 22:57 -
-
Serdecznie zapraszamy na kolejny już pokaz warzenia piwa, na krakowski Kazimierz, do pubu "Omerta"
Tym razem zrobimy dubbla.
Zaczynamy jak zwykle o 17.
Surowce i sprzęt dostarcza homebrewing.pl2012-10-05, 12:23 - Loading...
- Koniec listy.
Leave a comment: