Wspieraj BroBiz! BrowarBiz utrzymuje się z dobrowolnych datków PremiumUżytkowników.
Do absolutne podstawowego działania serwisu niezbędnych jest 100 wspierających osób.
Żeby go móc rozwijać - potrzeba 300+ wspierających.
Dodaj swoją cegiełkę teraz!
Nieustające wsparcie daje nam sklep piwowarski Centrum Piwowarstwa pokrywając resztę brakujących talarów - zapraszamy na zakupy!

Bielsko-Biała, Piwowarska 2, Browar Miejski Bielitzer

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

• zeko
    replied
    Na festiwalu w Żywcu 17-18 czerwca Bielitzer się zjawi ze swoim całym asortymentem piwnym (marcowe, pszeniczne, jasne, ciemne) więc będzie okazja skosztować.

Leave a comment:

• pioterb4
    replied
    Jeżeli ktoś wycenia 0,4l piwa na 8 zł to musi liczyć się z tym że oczekiwania konsumenckie nie będą niskie. A konstruktywna krytyka z podcinaniem skrzydeł ma niewiele wspólnego; jak będziemy chwalić mini browary za byle stronga nazwanego szumnie "marcowym" to nikt z nas (piwoszy) na tym nie skorzysta w przyszłości.

Leave a comment:

• remikola
    replied
    Pierwsze warki, a tu ludzie od razu muszą narzekać i krytykować, typowo polskie. Poza tym nie wierzę, że jest tak słabo. Jak będę w Bielsku koniecznie sam spróbuje. W każdym razie takie miejsca trzeba wspierać, a nie na wstępie podcinać im skrzydła.

Leave a comment:

• Maggyk
    replied
    Dalsza część dyskusji została wydzielona do wątku: Z cyklu nudzi się nam - Kiedy piwo możemy określić mianem polskiego ... .

Leave a comment:

• Mason
    replied
    Chyba Czesi jak montują instalację to robią na początku parę warek, taki rodzaj szkolenia

Leave a comment:

• Promil03
    replied
    Szczerze mówiąc to nie wiem. Ja zrozumiałem to tak, że instalację i pierwsze warki robili ludzie z Czech, ale generalnie byłem wkurzony, więc nie rozkminiałem tego tematu dokładnie.

Leave a comment:

• danhaj
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Promil03
    No i co? No i g....!

Tutaj totalna porażka! W Browarze Miejskim dostępne jest tylko i wyłącznie Jasne!
    Reszty piw nie ma. Będą za 4 tygodnie Na moje pytanie dlaczego jest tylko Jasne, barman odpowiedział, że piwo robili Czesi i nie przewidzieli dużego zejścia. Było podobno po 1000 litrów. Podobno.
    To ja nie rozumiem tu czegoś. To jest minibrowar, który warzy swoje piwo, czy też knajpka, która sprzedaje piwo z Czech? Czy też to piwo robili Czesi korzystając z instalacji w BB?

Leave a comment:

• beerek62
    replied
    Jesteś pewien, że Ciemne było ichniejsze? Ich piw nie ma podobno od zeszłej środy. Ile za nie zapłaciłeś?
    Ciemnego nie piłem ani nie kupowałem a informacja o jego "obecnosci" była od barmana.

Leave a comment:

• Promil03
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika beerek62
    Ja też pojechałem z giełdy do Bielska, tyle tylko, że byłem tam około godz. 11.00. Było jasne i ciemne. Lokal faktycznie fajnie urządzony. Kupiłem sobie szkło do kolekcji (kufel 1 l - 25 zł) oraz butelkę jasnego 0,75 z firmową etykietą (zamykanie porcelanka) za 20 zł. Byłem niestety jako szofer i nie mogłem zdegustowac na miejscu.
    Jesteś pewien, że Ciemne było ichniejsze? Ich piw nie ma podobno od zeszłej środy. Ile za nie zapłaciłeś?

Leave a comment:

• beerek62
    replied
    Miejsce fajne, klimatyczne. Wystrój piwny z różnymi ciekawymi elementami. Kilka sal z drewnianymi stołami i ławami. Byliśmy ok.16 i ludzi nie było zbyt wielu, ale potem zaczęli się schodzić i jak wychodziliśmy to było już pełno. Na kilku stolikach rezerwacja od godz.19-20, ale nie było problemu z siedzeniem przy tych stolikach.
    W lokalu można kupić firmowe szkło. Kufle 0,4l i 1l oraz szklanicę do pszenicy. Wszystkie po 20 zł. Z podstawkami też nie ma problemu, leżą na barze i można je zabierać, niestety barmanki nie wiedzą do czego są, ponieważ nie przynoszą ich razem z piwem.
    Na miejscu nic nie jedliśmy, więc o jedzeniu się nie wypowiadam, ale ceny wydawały się dość wysokie.
    No i najważniejsze: piwo.
    Tutaj totalna porażka! W Browarze Miejskim dostępne jest tylko i wyłącznie Jasne!
    Ja też pojechałem z giełdy do Bielska, tyle tylko, że byłem tam około godz. 11.00. Było jasne i ciemne. Lokal faktycznie fajnie urządzony. Kupiłem sobie szkło do kolekcji (kufel 1 l - 25 zł) oraz butelkę jasnego 0,75 z firmową etykietą (zamykanie porcelanka) za 20 zł. Byłem niestety jako szofer i nie mogłem zdegustowac na miejscu.

Leave a comment:

• mark33
    replied
    Miałem się dziś wybrać, na szczęście poczytałem forum i pójdę do lodówki

Leave a comment:

• Pendragon
    replied
    Może nie tylko nie potrafili przewidzieć, ale i w rezultacie te same piwa leją?

Leave a comment:

• pioterb4
    replied
    totalna porażka! W Browarze Miejskim dostępne jest tylko i wyłącznie Jasne!
    Reszty piw nie ma. Będą za 4 tygodnie Na moje pytanie dlaczego jest tylko Jasne, barman odpowiedział, że piwo robili Czesi i nie przewidzieli dużego zejścia. Było podobno po 1000 litrów. Podobno. Dla mnie wytłumaczenie żałosne. Jak ludzie nie umieją zaplanować wielkości warek podstawowych piw powinni raczej uprawiać marchewkę.
    Skąd ja to znam...Nie oni jedni nie potrafili przewidzieć popytu ale przynajmniej potrafią z tej sytuacji wyjść z twarzą i zaproponować uprzejmie coś w zamian. W niektórych browarach polaliby bez skrupółów piwo z zewnątrz i powiedzieli że to ich.

Leave a comment:

• Mason
    replied
    Co ciekawe litrowe piwo kosztuje 20 zł. Nie wiem jaka jest motywacja kupowania takiej pojemności. Na pewno nie cena.
    Zgapili cennik z Bierhalle

Leave a comment:

• Promil03
    replied
    No i co? No i g....!
    Odwiedziliśmy Browar Miejski po giełdzie w Tychach.
    Miejsce fajne, klimatyczne. Wystrój piwny z różnymi ciekawymi elementami. Kilka sal z drewnianymi stołami i ławami. Byliśmy ok.16 i ludzi nie było zbyt wielu, ale potem zaczęli się schodzić i jak wychodziliśmy to było już pełno. Na kilku stolikach rezerwacja od godz.19-20, ale nie było problemu z siedzeniem przy tych stolikach.
    W lokalu można kupić firmowe szkło. Kufle 0,4l i 1l oraz szklanicę do pszenicy. Wszystkie po 20 zł. Z podstawkami też nie ma problemu, leżą na barze i można je zabierać, niestety barmanki nie wiedzą do czego są, ponieważ nie przynoszą ich razem z piwem.
    Na miejscu nic nie jedliśmy, więc o jedzeniu się nie wypowiadam, ale ceny wydawały się dość wysokie.
    No i najważniejsze: piwo.
    Reszty piw nie ma. Będą za 4 tygodnie Na moje pytanie dlaczego jest tylko Jasne, barman odpowiedział, że piwo robili Czesi i nie przewidzieli dużego zejścia. Było podobno po 1000 litrów. Podobno. Dla mnie wytłumaczenie żałosne. Jak ludzie nie umieją zaplanować wielkości warek podstawowych piw powinni raczej uprawiać marchewkę.
    W ramach rekompensaty barman proponował nam "niemieckie piwo prosto z Norymbergi" w postaci Tuchera w wersji Jasnej, Ciemnej i Pszenicznej. Piwo z nalewaków Bielitzera. Ku zdumieniu barmana nie skorzystaliśmy z propozycji.
    Samo Jasne też nie powala na kolana. Ładny kolor, brak piany, w smaku mało treściwe. Wypijalne i tyle. Cena 8 zł/0,4l.
    Co ciekawe litrowe piwo kosztuje 20 zł. Nie wiem jaka jest motywacja kupowania takiej pojemności. Na pewno nie cena.
    Ogólnie rzecz biorąc, ładny browar restauracyjny z koncernowym piwem z Niemiec. Dorze, że nie z Tyskim, jak w CK.
    Choć mam techniczne możliwości częstych odwiedzin, moja noga długo tam nie postanie.
    Szczerze nie polecam tego miejsca.

Leave a comment: