Wspieraj BroBiz! BrowarBiz utrzymuje się z dobrowolnych datków PremiumUżytkowników.
Do absolutne podstawowego działania serwisu niezbędnych jest 100 wspierających osób.
Żeby go móc rozwijać - potrzeba 300+ wspierających.
Dodaj swoją cegiełkę teraz!
Nieustające wsparcie daje nam sklep piwowarski Centrum Piwowarstwa pokrywając resztę brakujących talarów - zapraszamy na zakupy!

Bielsko-Biała, Piwowarska 2, Browar Miejski Bielitzer

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

• Pendragon
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon
    Ktoś zapisał parametry tych piw?
    Teraz już po ptokach, parametry zgłaszać do działu "zmiana parametrów"

Leave a comment:

• Pendragon
    replied
    Ktoś zapisał parametry tych piw?

Leave a comment:

• Promil03
    replied
    No tak, jeśli jedziesz sam. Ja specjalnie zabieram żonę, żeby się mogła samochodem powozić troszeczkę

Leave a comment:

• beerek62
    replied
    Przy "jechaniu osobiście" z tym próbowaniem może być problem .
    Chyba że w buteleczkę sobie zaczerpnę.

Leave a comment:

• Promil03
    replied
    Będąc w Tychach to te 35 km możesz chyba pojechać osobiście. Kupisz sobie kufle, napijesz się dobrego piwa.

Leave a comment:

• beerek62
    replied
    Czy mógłby jakis dobry człowiek przywieźć na giełde do Tychów 21.05 szklankę i kufelek 0,4 z tego browaru ? Gratyfikacja za fatygę oczywiście do uzgodnienia

Leave a comment:

• pioterb4
    replied
    Tak dawniej "żeniono" piwa w knajpach, które smakowało jak piwo i 1/3 wody (pewnie nadal się to robi).
    Wpisz w wyszukiwarkę: "Kopyr pogromca mitów" i poczytaj

Leave a comment:

• ZKB
    replied
    Próbowałem wczoraj pilsa i jego ocena była z trudna z uwagi na to, że było ciepło i strasznie chciało mi się pić. Piwo przypominało mi lane piwa z kufla z grubego szkła, jakie piłem na początku lat 90tych w mordowni koło liceum. Czuć świeżość, fajnie schłodzone ale jakby... troszkę zbyt wodniste. Tak dawniej "żeniono" piwa w knajpach, które smakowało jak piwo i 1/3 wody (pewnie nadal się to robi). Pocieszające, że kierunek słuszny i następne partie będą lepsze. Generalnie na plus.

Leave a comment:

• zeko
    replied
    Na allegro już pojawiły się podstawki za cenę 4,50, etykiety za podobną cenę, ale jednego z allegrowiczów poniosło z ceną butelki 15zł+koszty wysyłki, a w browarze taką butelkę można kupić za 5zł. Wyobraźnia kogoś poniosła. Co do piwka natomiast to pszenica jest najlepsza z całego pakietu oferowanych piwek.

Leave a comment:

• Alexanderfeld
    replied
    Gwoli informacji, które umknęły mi w pierwszym poście: strona Browaru Miejskiego http://www.browarmiejski.pl/ rzeczywiście wciąż "w budowie".

Dla osób zainteresowanych firmowymi podstawkami: takowe istnieją, ale są przy barze, brane przez niektórych klientów do kolekcji lub na pamiątkę. Kelnerek jakoś na razie nikt nie poduczył by przynosiły je razem z piwem lub by po prostu były na stołach jak to w zwyczaju.

Widzę, że relacje innych odwiedzających to miejsce co do jakości piwa nie odbiegają specjalnie od moich. Cóż, pierwsze koty za płoty i ... aby do następnej warki .

Leave a comment:

• bielok
    replied
    Cześć.
    W dniu wczorajszym było już dostępne piwo jasne. Piana na wszczystkich 4 rodzajach piwa ok. jest nie znika błyskawicznie, pr. dlatego że wszytkie piwa prócz ciemnego mętne jak diabli.
    Jasne - wyczuwalna goryczka, wysycenie w normie. Dla mnie za mało chmielu, podwoił bym dawkę.
    Pszenica - goździka nie stwierdzono, banan obecny, powiedziałbym nienachalny. Bez szału - piwo w porządku. Najlepsze z zestawu.

Ciemne - dobrze sklarowane, ciemne, pod światło przebłyski rubinu. W smaku brakuje środka piwa, sypnął bym karmelowych słodów. Wyraźnie akcentują się palone słody, jednak przez ten brak środka piwo mnie wydało się nieco wodniste. Po podgrzaniu piwa w kuflu wyczuwam niestety obcy zapach, u mnie w warce chyba 45 był identyczny tylko mocniejszy. Pr. jakaś wada piwa lub infekcja.

Marcowe - dramat. Woda, gaz, zapach ten sam co w ciemnym tylko nieco mocniejszy. Nie mam tabelki kolorów w oczach , ale dla mnie za jasne na marcowe. Wodniste, przegazowane. Żadnej pełni smaku, właściwie żadnego smaku. Dla mnie cała ta warka powinna iść w kibel albo piwowar powinien sam wypić (ja tak robię w swoim browarze )

Chciałem pogadać z piwowarem, ale zabiegany był jakiś nie udało się - może następnym razem.

Myślę że następne warki będą lepsze

Leave a comment:

• ZKB
    replied
    Sam lokal bardzo mi się podobał, obsługa pierwszego dnia lekko zakręcona, klienci bardzo zaciekawieni a piwa..
    Tak precyzyjnie jak autor wątku o piwach nie potrafię napisać ale spróbuję.
    Jak dowiedziałem się, że nie ma pilsa lekko się rozczarowałem, gdyż pozostałe piwa nie należą do moich ulubionych.
    Marcowe - piwo z solidną pianą, o mocno palonym smaku. Jak dla mnie zbyt ciepłe i za słabe.
    Ciemne- podobne jeżeli chodzi o gęstość, pianę i temperaturę.
    Zgadzam się z poprzednikiem - piwa te nie zrobiły na mnie piorunującego wrażenia.
    Podchodzę do tego lokalu mało krytycznie i życzę mu wszystkiego najlepszego, jednak czekam na pilsa i mam nadzieję, na rześkie, świeże piwo, bo ono będzie pewnie podporą lokalu. Nie wiem jak w takich lokalach wygląda sprawa leżakowania i jaki jest okres trwałości, bo na razie właściciele muszą zbadać zapotrzebowanie i rozkład sprzedaży poszczególnych piw.
    Co do cen, to w BB piwa koncernowe w lokalach kosztują średnio 6 zł, więc 8 zł nie wydaje się ceną druzgocącą. Na pewno nie jest to lokal na spijanie piwa litrami, choć kto wie..

Leave a comment:

• Avernum
    replied
    Natomiast odnośnie pierwszego członu to "zagraniczny produkt" nie jest raczej pozytywnym określeniem bo jesteśmy zalewani tandetą a swoje nie doceniamy. Tak czy inaczej każdy niech interpretuje te dość skomplikowane hasło mimo prostoty na swój sposób

Leave a comment:

• Avernum
    replied
    Czy ja wiem? Z opinii znajomych to Polacy są narodem w którym zarabia się 3-razy mniej a ceny są albo podobne albo i nawet wyższe także stwierdzenie "polska cena" raczej chciałem odnieść do właśnie tego aspektu bo jest to bezprecedensowe.

Leave a comment:

• burock
    replied
    Cena 10 PLN / 0,5 l (tyle wynika z przeliczenia) za piwo niezbyt wygórowanej jakości to lekka przesada. Z trzech spróbowanych przeze mnie w niedzielę piw tylko pszenica prezentowała się przyzwoicie. Pozostałe dwa piwa mocno wodniste, praktycznie bez smaku.
    Miejmy nadzieję że zarządzający browarem przemyślą strategię cenową i popracują nad produktem.

Leave a comment: