Wybieram sie z kolegami na wakacje do Polańczyka, stąd moje pytanie jak tam z piwem kraftowym? Bo słyszałem, że ze sklepami tam raczej cienko, ma ktos informacje gdzie moge kupic dobre piwo?
Piwo w Polańczyku
Collapse
X
-
W Zakapiorze na Zdrojwej były piwa z Ursy, butelkowe.Ostatnia zmiana dokonana przez ART; 2017-07-18, 07:36.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Related Topics
Collapse
-
Kraftowy browar z Pontejos w Kantabrii (północna Hiszpania) uwarzył serię piw pod tą nazwą (wiem, że jest jeszcze DDH NEIPA) we współpracy z dwoma lokalami/sklepami z regionu Kastylia León - El Gato que Bebía Cerveza (Valladolid) i La Cueva del Lúpulo (Salamanka).
Alk. 6%...-
Channel: Hiszpania
2025-08-29, 22:55 -
-
Zastanawiałem się, czy dwutygodniowy pobyt w północnej Portugalii uprawnia do założenia takiego wątku, ale moje skrupuły zostały przełamane, kiedy okazało się, że nikt wcześniej tego nie zrobił.
Kraj niby wina, z wielkim kobinatem chlania, pardon, degustowania w Viilla Nova de Gaia...-
Channel: Piwo - Gdzie
-
-
Piwo do nabycia w sieci Dino. Alkohol 5,6%, innych danych brak. Cena 2,80zł za puszkę. Kolor ciemne złoto, klarowny. Piana obfita, jak zawsze w Głubczycach. Zapach dziwny, metaliczno-słodowy. Smak, no cóż, bardzo specyficzny. Na początek mocny metal, w tle wyraźne nuty kwasowo-goryczkowe. Dziwne,...-
Channel: Piwo - konkretnie
-
-
Jedno z obowiązkowych miejsc z kraftowym piwem w stolicy. Dwadzieścia coś kranów. Obecne ceny od 4 eur za schlenkerla Märzen do 8 za piwa z Katalonii za pół litra. Jezt coś do przekąszenia z różnych stron świata. Dobre ale nic lokalnego. Jest ogródek, ( którego parasole przy ostatnich...-
Channel: Słowenia
-
-
Browar ma dwie firmowe miejscówki w Turynie i w Mediolanie (akurat nie trafiłem jak byłem) i jest dość sporym browarem kraftowym wyrosłym już z nowej fali. Ja utrafiłem w Cerqua w Boloniii na gościnnym kranie doppelbocka, więc od niego zacząłem, bo to styl dość staromodny i tym bardziej...-
Channel: Włochy
2023-02-17, 18:06 -
- Loading...
- Koniec listy.
Comment