Piwo w Polańczyku

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Related Topics

Collapse

• darekd
    La Grúa, La Cueva del Gato West Coast IPA
    darekd
    Kraftowy browar z Pontejos w Kantabrii (północna Hiszpania) uwarzył serię piw pod tą nazwą (wiem, że jest jeszcze DDH NEIPA) we współpracy z dwoma lokalami/sklepami z regionu Kastylia León - El Gato que Bebía Cerveza (Valladolid) i La Cueva del Lúpulo (Salamanka).

Alk. 6%...
    2025-08-29, 22:55
  • Prusak
    Patrol piwny - Portugalia
    Prusak
    Zastanawiałem się, czy dwutygodniowy pobyt w północnej Portugalii uprawnia do założenia takiego wątku, ale moje skrupuły zostały przełamane, kiedy okazało się, że nikt wcześniej tego nie zrobił.
    Kraj niby wina, z wielkim kobinatem chlania, pardon, degustowania w Viilla Nova de Gaia...
    2025-08-29, 16:53
  • AaLeX
    Głubczyce, Rycerskie jasne pełne
    AaLeX
    Piwo do nabycia w sieci Dino. Alkohol 5,6%, innych danych brak. Cena 2,80zł za puszkę. Kolor ciemne złoto, klarowny. Piana obfita, jak zawsze w Głubczycach. Zapach dziwny, metaliczno-słodowy. Smak, no cóż, bardzo specyficzny. Na początek mocny metal, w tle wyraźne nuty kwasowo-goryczkowe. Dziwne,...
    2024-01-04, 12:59
  • ART
    Ljubljana, Grudnovo nabrežje 15, Lajbah
    ART
    Jedno z obowiązkowych miejsc z kraftowym piwem w stolicy. Dwadzieścia coś kranów. Obecne ceny od 4 eur za schlenkerla Märzen do 8 za piwa z Katalonii za pół litra. Jezt coś do przekąszenia z różnych stron świata. Dobre ale nic lokalnego. Jest ogródek, ( którego parasole przy ostatnich...
    2023-09-17, 09:42
  • e-prezes
    Edit, M84!
    e-prezes
    Browar ma dwie firmowe miejscówki w Turynie i w Mediolanie (akurat nie trafiłem jak byłem) i jest dość sporym browarem kraftowym wyrosłym już z nowej fali. Ja utrafiłem w Cerqua w Boloniii na gościnnym kranie doppelbocka, więc od niego zacząłem, bo to styl dość staromodny i tym bardziej...
    2023-02-17, 18:06
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...