Ocena z ARTomatu
Kolor: Dość ciemny, mocnej herbaty. Ewentualnie powiedzmy - bursztynowy. [4]
Piana: Średnio obfita, drobnopęcherzykowa, dość trwała. [3.5]
Zapach: Na pierwszy plan wybujają się nutki cytrusowe (cascade). Poza tym może lekka sosna, odrobina żywicy i standardowe już aromaty słodowe. Całość raczej delikatna, a zarazem pobudzająca (chyba przez ową cytrynkę). [4]
Smak: Na pierwszym planie lagerowa klasyka (słód+chmiel), która jednak jest podszyta wspomnianą już przy zapachu, cytrusową nutą. Daje to orzeźwiający efekt i stanowi na pewno ciekawe urozmaicenie, a co więcej pozytywnie wpływa na pijalność. IPA to oczywiście nie jest, ale lekka, lagerowa namiastka? Może, może. [4]
Wysycenie: Odpowiednie. [4]
Opakowanie: Front szału nie robi, kontra dość ciekawa. Całość w mocnych, przeciwpożarowych barwach. Plus za ładny kapsel. [3.5]
Uwagi: Chętnie do niego wrócę.
Moja ocena: [3.925]
Kolor: Dość ciemny, mocnej herbaty. Ewentualnie powiedzmy - bursztynowy. [4]
Piana: Średnio obfita, drobnopęcherzykowa, dość trwała. [3.5]
Zapach: Na pierwszy plan wybujają się nutki cytrusowe (cascade). Poza tym może lekka sosna, odrobina żywicy i standardowe już aromaty słodowe. Całość raczej delikatna, a zarazem pobudzająca (chyba przez ową cytrynkę). [4]
Smak: Na pierwszym planie lagerowa klasyka (słód+chmiel), która jednak jest podszyta wspomnianą już przy zapachu, cytrusową nutą. Daje to orzeźwiający efekt i stanowi na pewno ciekawe urozmaicenie, a co więcej pozytywnie wpływa na pijalność. IPA to oczywiście nie jest, ale lekka, lagerowa namiastka? Może, może. [4]
Wysycenie: Odpowiednie. [4]
Opakowanie: Front szału nie robi, kontra dość ciekawa. Całość w mocnych, przeciwpożarowych barwach. Plus za ładny kapsel. [3.5]
Uwagi: Chętnie do niego wrócę.
Moja ocena: [3.925]
.
mam pokal 375ml... dolałem do pokala pozostałość butelki (nie chodzi mi o żadne osady..) smak się zmienił wyczułem nie fajne posmaki... pierwsze wrażenie ciekawe.. potem jak trochę się ogrzało już nie zachwyciło... Teraz do pokala wlałem black IPA tego samego browaru... czekałem na uderzenie goryczki... a tu zdziwienie goryczka podobna jak w opisywanymi ocenianym toporku...

Comment