Kolor: Złoty zamglony. [4] Piana: Brudnobiała, drobna, średniowysoka, nietrwała. [3] Zapach: Owoce. Cytrusy. I nie tylko. Sosnowe tło (kumpel się spierał, że to czarny bez, ale on wszędzie czuje czarny bez ). [4] Smak: Sosnowa goryczka intensywna. Daleko w tle owoce. Jak dla mnie, ta równowaga trochę zbyt przesunięta. [3.5] Wysycenie: Niezbyt wysokie. I bardzo dobrze. [4] Opakowanie: Goły pokal w Hoppiness. Szału nie czyni... Za tę kasę. [3] Uwagi: Jak na któryś z sezonów, pitych w tym sezonie, to ten sezon słabo do mnie przemówił.
czasami warto kumpli słuchać Brawo dla kumpla. Tak, był dodany kwiat czarnego, leśnego, dzikiego bzu
Milicki Browar Rynkowy Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2
"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson No Hops, no Glory :)
czasami warto kumpli słuchać Brawo dla kumpla. Tak, był dodany kwiat czarnego, leśnego, dzikiego bzu
Dzięki. Powiem mu. Pewnie nie obejdzie się bez postawienia piwa. On wszędzie czuje czarny bez, odkąd zrobił rzeczoną nalewkę i trochę mu się proporcje po...zajączkowały .
aromat: lekko belgijski kolor: złoty, klarowny piana: mała smak: smakuje jak przeciętny belgian blonde. Żadnych smaków owocowych. Wysokie nasycenie. Lekka goryczka. Daleko mu do belgijskich saisonów. Czuć wyraźną belgijską nutę, ale piwo jest słabe.
5/10
Kiedyś był Saison na Madagaskar (niestety parametrów nie pamiętam), ale po lekturze tamtego wątku: https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...-na-madagaskar
wiem, że był z dodatkiem przypraw: aframonu madagaskarskiego, skórki bergamotki, pomarańczy...
Kto dawno nie odwiedzał Browaru Nepomucen zapamiętał go jako nieduży rodzinny browarek ale warzący zawsze świetne, nowofalowe piwa. Na szczęście bez problemu można było je dostać u "badylarzy", a także spróbować w licznych knajpach i na festiwalach. Najprzyjemniej jednak spijało...
Comment