Wspieraj BroBiz! BrowarBiz utrzymuje się z dobrowolnych datków PremiumUżytkowników.
Do absolutne podstawowego działania serwisu niezbędnych jest 100 wspierających osób.
Żeby go móc rozwijać - potrzeba 300+ wspierających.
Dodaj swoją cegiełkę teraz!
Nieustające wsparcie daje nam sklep piwowarski Centrum Piwowarstwa pokrywając resztę brakujących talarów - zapraszamy na zakupy!

Żywiec, Żywiec

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

• zgoda
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika docent
    Nieźle się usmiałem Nawet najlepsze piwa przy takim traktowaniu będą niewypijalne
    Lwówek z pierwszych tegorocznych partii był wypijalny. Latem trafiła mi się jedna źle zakapslowana butelka, całkiem wygazowane, w dodatku spieszyło mi się do piwa i nie czekałem aż się schłodzi - pite w temperaturze "ejlowej" było znośne.

Dobry test na jakość piwa.

Leave a comment:

• docent
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Snus
    Żywiec- 2 godziny po otwarciu butelki. Ciepłe, wygazowane. Dwa łyki.
    Nieźle się usmiałem Nawet najlepsze piwa przy takim traktowaniu będą niewypijalne

Leave a comment:

• żąleną
    replied
    Są dwie strategie - albo łykasz tę żabę od razu, albo się czaisz.

Leave a comment:

• jacer
    replied
    A po kiego diabła czekałeś 2h?

Leave a comment:

• Snus
    replied
    Żywiec- 2 godziny po otwarciu butelki. Ciepłe, wygazowane. Dwa łyki.
    Smakuje jak rozcieńczone Maggi. Ciekawe doznania kulinare.

Leave a comment:

• Marusia
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART
    Ja coś czuję przez skórę że Seta wie dlaczego Ci smakował
    Nie wywołuj wilka z lasu, bo ja też wiem Żeby tak Admin do spamu prowokował. Skandal! Zgroza! (ojej...)

Leave a comment:

• ART
    replied
    Ja coś czuję przez skórę że Seta wie dlaczego Ci smakował

Leave a comment:

• kopyr
    replied
    Miałem okazję pić dziś lanego Żywca (w restauracji nie mieli nic poza tym, a w szczególności Paulanera) i... zamówiłem drugiego. Smakował całkiem spoko, nie wiem czy świeża beczka, czy co, ale w ciemno bym chyba nie odróżnił od Budejovickiego Budvara czy jakiegoś tęższego Hellesa. Goryczki za wiele nie było, zapachu też nie za wiele, piana w porządku, w smaku wyraźnie słodowe. Jednym zdaniem - nie był wybitny, ale dobry jak najbardziej.
    Ostatnia zmiana dokonana przez kopyr; 2010-11-25, 21:37.

Leave a comment:

• Myszon007
    replied
    Ocena z ARTomatu

Kolor: Piękny złoty, idealnie klarowne [5]
    Piana: Śnieżnobiałe burzyny jak w płynie do naczyń, znikają w szybkim tempie [2]
    Zapach: Bardzo słaby, kukurydziano-alkoholowy, z lekką metalicznością w tle. [1.5]
    Smak: Słodkawo-słodowy, wodnisty, kompletnie bez goryczki, na dodatek zbyt mocne gazowanie rozrzedza smak [2]
    Wysycenie: Zbyt duże. Bąble wielgachne jak w oranżadzie. [2.5]
    Opakowanie: Tłoczona pucha, nic szczególnego, na plus podane info o ekstrakcie. [3.5]
    Uwagi: Otrzymane w prezencie, wypite z trudem. :/

Moja ocena: [2.075]

Leave a comment:

• Mikko
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika YouPeter
    A ja pomimo, że mam sentyment do tego piwa (pewnie nieuzasadniony) uważam, że jest to ostatnimi czasy jedno z najbardziej wyjałowionych piw z koncernów.
    Dokładnie, 'transparentość' smaku Żywca nawet na tle Lecha czy Tyskiego jest zatrważająca. Koszmarny, wodnisty BUD jest też jakiś w porównaniu do Żywca.

Leave a comment:

• YouPeter
    replied
    A ja pomimo, że mam sentyment do tego piwa (pewnie nieuzasadniony) uważam, że jest to ostatnimi czasy jedno z najbardziej wyjałowionych piw z koncernów.
    Ostatnia zmiana dokonana przez YouPeter; 2010-07-16, 13:25.

Leave a comment:

• dipeone
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pancernik
    Wiadomo, że przy Brackim się chowa...
    Ale - w poprzedni weekend byłem u znajomych "w zieleni" i do wieczornego gryla, przy panujących temperaturach, wszedł mi bezproblemowo. Kolega się tłumaczył, że w wiejskim sklepiku żadnych "wyrzeźbionych" piw nie mają .
    Ano bo przy wielu innych piwach koncernowych Żywiec wchodzi dosyć bezproblemowo.
    Można wypić, nawet sięgnąć po drugie i nie siedzieć smutnym ,że trzyma się w ręku jakąś paskudę.

Leave a comment:

• Pancernik
    replied
    Wiadomo, że przy Brackim się chowa...
    Ale - w poprzedni weekend byłem u znajomych "w zieleni" i do wieczornego gryla, przy panujących temperaturach, wszedł mi bezproblemowo. Kolega się tłumaczył, że w wiejskim sklepiku żadnych "wyrzeźbionych" piw nie mają .

Leave a comment:

• dipeone
    replied
    Skończyłem puszkę Żywca przed chwilą i zdanie mam podzielone.
    Z jednej strony weszło mi całkiem gładko, bez żadnego krzywienia się (mimo ,że było ciepłe), chęci wylania czy zrobienia czegokolwiek innego. W porównaniu do Lecha, Tyskiego, Warki, Harnasia czy kopy innych marek to mi nawet smakowało.
    Z drugiej strony rzeczywiście płaskie i średnio wyraźne to piwo. Bez wiekszej głebi, wyraźnego jakiegokolwiek smaku. Nieźle nagazowane i to chyba jest nawiekszy plus. No i nie odrzuca jak większość koncernowych piw, chociaż przy Brackim się chowa.
    Ocena 3-.

Leave a comment:

• Mikko
    replied
    Pite pierwszy raz od 3 lat (dostałem butelkę 0,5l). Pierwsze spostrzeżenie - nie jest niepijalne (a taki wydawał mi się Bosman Full po latach przerwy). Na początku duuużo goryczki jakbym pił Radebergera, która jednak zaraz znika i przechodzi w smak płaski jak biust baby jagi, metaliczny, lekko szczypiący na końcu języka po każdym łyku. W wielu recenzjach, piwo to oceniane jest jako całkiem całkiem ale..... kompletnie nijakie i takie właśnie jest. Ech, żeby więcej słodu było czuć.

Leave a comment: