no to
26/08/2018
lub
13/08/2018
piłem tą drugą. Lekki porter, nie przytłacza nadmiarem wrażeń. Także miałem skojarzenia na taki fajny codzienny stołowy porter. U mnie tylko i wyłącznie jako deser po kolacji.
Na śniadanie by mnie zbytnio rozleniwił :]
Zamkowy, Żywiecki Porter
Collapse
X
-
-
Warka: 27/09/2018 pite 12/04/2017
Znowu Żywiec. Znowu porter. Znowu z Tesco. Znowu po 2.99zł.
Najnowsza warka tzw. świeżynka. Najnowszy kapsel. Najnowsza etykieta i kontra. Metal, alkohol, mocna czarna lekko posłodzona kawa oraz względna agresywność po staremu. Jest nieźle mocno kawowo. Dokupię
Metal obecny tylko po potarciu na skórze i wwąchaniu się.
jest albo go na siłę wyszukałem.
Niby miał być już od jakiegoś czasu tylko z Żywca, ale ja te jony metaliczne czuję. Może to od słodów.
No musiałem stestować nową szatę graficzną.
Każdy powód jest dobry, aby wypić porter.
FOTKA
Ostatnia zmiana dokonana przez dlugas; 2017-04-13, 09:53.Leave a comment:
-
Butelka z osiedlowego "nocnika", ze zdartą akurat na dacie krawatką, czytelne było [...]8.18
Bardzo ładna, długa piana. Aromat jednowymiarowy, delikatnie karmelowy, z tych przyjemnych. Smak gładki z lekką goryczką. Dobrze zaznaczone elementy palone, troszkę lurowatej kawy i nieco popiołu.
Codziennyporter z dobrze ułożonym alkoholem, bez nadmiaru wrażeń smakowych i zapachowych.
Leave a comment:
-
ekstrakt dołączyli w grudniu https://www.browar.biz/forum/showpos...&postcount=595
Wczoraj udało mi się znaleźć tylko jedną sztukę z nowym kapslem i nowymi papierkami.
Reszta nadal miała datę 27.09.2018, nowy kapsel ale ety stare
Tesco nadal ma promocję 2,99zł/sztLeave a comment:
-
-
4 szyszki, że najbardziej goryczkowe z całej serii? To ciekawe co ma ŻAPA? Temperaturę chyba pomylili. Co najmniej 12-14 powinno być, a najlepiej po prostu temperatura prosto z piwnicy.Leave a comment:
-
w związku z gwałtownym ochłodzeniem
i sugestiami kolegów
przyjąłem wczoraj cieszyniaka na sen
zmieścił się w średniej
data o dzień wcześniejsza od powyższej
a kapsel jeszcze stary
ten porter to pewniakLeave a comment:
-
od warki 27.09.2018
Nowy kapsel (złoty)
Nowa etykieta i kontra
Kształt po staremu, lecz nowe napisy plus na kontrze nowa infografika.
Smak tej warki nie znany (póki co)
Warka z dnia wcześniej była jeszcze "po staremu" (piłem ją stronę wcześniej)
fotyOstatnia zmiana dokonana przez dlugas; 2017-04-11, 11:09.Leave a comment:
-
albo przyniesiony po dłuższym spacerku wracając po robocie o 21 w wieczorowym chłodzieOstatnia zmiana dokonana przez dlugas; 2017-04-10, 16:26.Leave a comment:
-
Właśnie teraz jak jest cieplej, smakuje lepiej, taki prosto z piwnicy.Leave a comment:
-
-
chłody skończone, zrobiło się ciepło
u mnie dizelek poszedł w odstawkę
pora na p(al)iwa jasne oraz plenery
inna sprawa, że w pobliskiej biedronce
cieszyńskiego portera już dawno brak
wyjątkowo biedniusia ta moja biedkaLeave a comment:
-
Skoro promocja w Tesco to stestowałem
Warka: 26/09/2018
Jak na żywiecki to jest mało agresywny.
Pije prawie ciepły, a nie szczypie i nie gryzie. Jest paloność i kawa. Troszkę wiśniówki. Słodko kawowo. Nie ora paszczy jak zwyczajny wypust z Cieszynożywca.
W cenie argusa, a nadal smaczny. Choć jakby leciutko rozwodniony. Trzeba dokupić.
Warka: 13/08/2018
Ten wypust jakby miał mniej wszystkiego. Nie rwie mordy jak to przyzwyczaił nas "zwyczajny żywiec porter". Bardzo ugrzeczniony, mało wyrazisty, przeważnie kawowy i tyle.
Metalu w obu na skórze nie wyczułem, w smaku jakby coś tam w tle latało po podniebieniu (ale to mogą być też słody palone)
Kaucja 35 groszy
Dzisiaj dokupię kolejne sztuki bo widziałem jeszcze z dwie inne warki. W takiej cenie nic tylko pić
Oraz pite już znacznie wcześniej
Warka: 22/07/2016
Mała buteleczka (już nowa wersja)
Leciutko odczekana.
Pierwszy łyk to strzał paloności i agresywności. Z każdym kolejnym jest już o wiele lepiej. Kukułeczki, czarna słodka kawa oraz śliwka. Jest całkiem smacznie. Na finiszu gorzka czekolada. Zrobiło się gładkie i słodkawe. Metal obecny na końcówce języka oraz w "teście skórnym". Dobry Bałtyk. Warto leżakować.
Ostatnia zmiana dokonana przez dlugas; 2017-04-10, 10:25.Leave a comment:
-
Może ja już stary jestem i się nie znam ale warki które ostatnio trafiłem we Freszu w promocji 2za7 są rewelacyjne
26.08.2018
05.09.2018
Z nowości to żelazo na granicy autosugestii, no i wysycenie zdecydowanie niższe niż wcześniej.Leave a comment: