Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

L’Annexe, Black Saison

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • darekd
    Senior
    • 02-2003
    • 12214

    L’Annexe, Black Saison

    W nazwie mają browar i fementatornia, bo produkują jeszcze inne na bazie fermentacji alkoholowej.

    Ruszyli bodaj w 2017 roku. Na ich stronie sporo tekstu, mało treści:



    Na ratebeerze napisali, że to kontaktowcy (to piwo warzyli w browarze Millvertus). Jednak na na ich fejsie są zdjęcia z 2018 r. jak instalują jakiś sprzęt, więc wygląda, że kontraktowcami nie są.
    Wcześniej prowadzili akcję zbierania pieniędzy na swój browar:

    With your help L’Annexe Brasserie Fermenterie de Bruxelles hopes to brew tasty beers and innovative fermented drinks in the heart of Brussels.


    Black Saisson to połączenie saisona i porteru. Podobny pomysł opisywałem tu:



    Działają w Brukseli.

    Alk. 6,0%

    Aromat - czuć połączenie obu stylów. Są cierpkie owoce, minimalnie funky, też ciemne, palone słody
    Piana - wysoka, dość zwarta z pojedynczymi bąblami, niespecjalnie trwała, koronka dłuższa
    Barwa - smolista, pod światło zmętniony bardzo ciemny rubin
    Wysycenie - żywe, musujące
    Smak - cierpkie owoce (cierpkość w kierunku czarnej porzeczki) skontrowana ciemnymi słodami z palonym, nieco kawowym zakończeniem. Zostawia żywy, wyraźny posmak
    Treściwość - pełne

    Fajne, żywe sesyjne piwko. Może nie tak złożone jak wspominane wyżej StouteLore, ale ocena wysoka. Lubię takie "hybrydowe" piwka. Są oryginalne, ale nie taka sztuka dla sztuki - czyli dobra pijalność, która skłania do sięgnięcia po kolejne piwko.
  • darekd
    Senior
    • 02-2003
    • 12214

    #2
    Zdjęcie:
    Attached Files

    Comment

    Przetwarzanie...
    X
    😀
    🥰
    🤢
    😎
    😡
    👍
    👎