Nowe browary restauracyjne w Polsce

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

  • Pankracy
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka
    Piszą, że ich lokal jest wybinie sezonowy. Działają w okresie maja-września. Watpię, aby już ruszyli z produkcją.
    Ponoć mają ruszyć z warzeniem w przedwiośnie 2021.

    Leave a comment:


  • Pankracy
    replied
    Browar Koło

    ul. Henryka Sienkiewicza 35
    62-600 Koło



    Lokal z minibrowarem i sklepem mięsnym. A można jak najbardziej, jeszcze jak.
    Browar został otwarty 10 grudnia 2021.
    Ostatnia zmiana dokonana przez Pankracy; 2021-12-13, 10:10.

    Leave a comment:


  • abernacka
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pankracy
    (...)
    Warzą już czy nie warzą? Trudno powiedzieć. Nie znalazłem żadnej oficjalnej informacji.
    Piszą, że ich lokal jest wybinie sezonowy. Działają w okresie maja-września. Watpię, aby już ruszyli z produkcją.

    Leave a comment:


  • Pankracy
    replied
    Browar Stranda

    Pierkunowo 36
    11-500 Giżycko

    Browar restauracyjny w pawilone przy stanicy żeglarskiej, a na terenie ośrodka wypoczynkowego Stranda.
    Warzą już czy nie warzą? Trudno powiedzieć. Nie znalazłem żadnej oficjalnej informacji.

    Leave a comment:


  • krew
    replied
    Będzie siódmy browar we Wrocławiu: https://www.facebook.com/KasparSchul...80837748693534

    Leave a comment:


  • e-prezes
    replied
    Tak to wygląda: warzelnia, tanki, leżaki na sztosy.

    Leave a comment:


  • e-prezes
    replied
    To podobnie jak Volfas z Kowna (OLVI) ma ten lokal - minibrowar przy dużym browarze. Zauważcie, że z "wielkiej trójki" tylko Okocim nie wprowadził swoich kraftów na rynek, choć zaczynali eksperymenty jako pierwsi.

    Leave a comment:


  • pizmak666
    replied
    Kiszot, chyba masz rację patrząc na ich fb. Ciekawe.

    Leave a comment:


  • kiszot
    replied
    Może to jednak córka Okocimia i ich doświadczeni piwowarzy maczaja w tym palce.

    Leave a comment:


  • pizmak666
    replied
    Sam się zastanawiam, jak robiąc duży biznes można dopuszczać do niego kogoś, kto pisze takie kocopoły.

    Leave a comment:


  • rohozecky
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pizmak666
    doświadczeni piwowarzy oraz marka Okocim.
    No, to świat wstrzymał oddech

    Leave a comment:


  • pizmak666
    replied
    Kraków, Fabryczna 13.

    Nowa Wytwórnia – czyli innowacyjny browar restauracyjny, browar miejski, gdzie będzie można spróbować najlepszych, kraftowych piw, a także znakomitego menu. Specjalnością szefa kuchni będą żeberka! Za receptury piw odpowiadają doświadczeni piwowarzy oraz marka Okocim.Otwarcie browaru jest planowane na przełomie października i listopada.

    Leave a comment:


  • Prusak
    replied
    No i kolejna niespodzianka...

    Leave a comment:


  • Pankracy
    replied
    Browar Trzech Braci

    Dziekanowice 200
    32-410 Dobczyce
    start: 2021

    Browar na przedmieściach Dobczyc, o którego planach budowy słyszałem już w 2011 czy też 2012 roku. Został zbudowany w 2020 roku, ale niestety prawie rok czekał na pełny rozruch, gdyż trafił się lockdown gospodarki. Wyposażony jest w warzelnię o wybiciu 10 hl produkcji firmy Braumax. Do końca tego roku powinna być ukończona sala piwiarni (pubu), w której zamontowano sprzęt.

    Piwa butelkowane z Trzech Braci można kupić od lipca 2021 roku. Punkty sprzedaży sa generalnie ulokowane "wokół komina" - w powiecie myślenickim i wielickim na stacjach LPG w Dziekanowicach i w Gdowie.

    Leave a comment:


  • e-prezes
    commented on 's reply
    A kto miał się zająknąć? Właściciele browaru? Na ich FB było.

Related Topics

Collapse

Przetwarzanie...