PINTA warzy!

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

  • pioterb4
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną
    Fajne, fajne, tylko to IPA na etykiecie może na pierwszy rzut oka sugerować, że jednak c'est pas IPA.
    A nie "C'est IPA? "Pas" to też część przeczenia.

    Leave a comment:


  • żąleną
    replied
    Fajne, fajne, tylko to IPA na etykiecie może na pierwszy rzut oka sugerować, że jednak c'est pas IPA. I ta kolorowa plama nie pasuje mi do reszty (ceratka rządzi ), ale nie wiem, może na butelce będzie wyglądać lepiej.

    Ziemek, czy przed uwarzeniem czegoś nowego robicie to na mniejszą skalę (domowo?) żeby zobaczyć efekty?
    Ostatnia zmiana dokonana przez żąleną; 2013-07-05, 12:25.

    Leave a comment:


  • pioterb4
    replied
    Styl którego jeszcze w życiu nie piłem, świetna etykieta i fajna, humorystyczna nazwa. Pinta w formie

    Leave a comment:


  • ksy
    replied
    Pinta najwyraźniej postanowiła zburzyć Bastylię Piwnego Hipsterstwa

    Na fb taka oto zapowiedź nowego piwa:
    Attached Files

    Leave a comment:


  • Zdrój
    replied
    Północ Francji, jest ciepłe sierpniowe popołudnie. Mężczyźni zsiadają z traktora, siadają przy serze, szynce, na stole szklanki do piwa. Chwilę odpoczywają, poprawiają wypłowiałe berety. Młodszy kroi dojrzałego camemberta, sięga po butelki z piwem. Nagle starszy z nich z niepokojem pyta: - François, to nie jest...? - Ależ ojcze. To nie jest IPA.

    PINTA Ce n'est pas IPA 14,0° - piwo w stylu Bière de Garde - warzymy 14 lipca, premiera końcem sierpnia
    Attached Files

    Leave a comment:


  • PiwnicaZamkowa
    replied
    2013.06.1-2 - Sandomierz, III Ogólnopolski Festiwal Nieskończonych Form Sera
    Pinta nie tylko warzy.
    Attached Files

    Leave a comment:


  • Żywiec
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika purc
    To jaka będzie forma płatności w Żywcu? Żetony?
    Żetony w Alei i Sklepie Piw Świata. Na korycie gotówka.

    Leave a comment:


  • Żywiec
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wasyll
    Pewnie wynika to z tego, że nie zna innych piw niż jasny lager i inna forma = innemu stylowi, o którym ten nie miał pojęcia.
    Zna się na piwie i to bardzo dobrze, zapewniam Cię.

    Leave a comment:


  • purc
    replied
    To jaka będzie forma płatności w Żywcu? Żetony?
    Ostatnia zmiana dokonana przez purc; 2013-05-30, 11:22.

    Leave a comment:


  • gwzd
    replied
    Jak dla mnie picie piwa z wydrążonego oscypka (single cheese? ) to dość nietypowa forma.
    Ostatnia zmiana dokonana przez gwzd; 2013-05-29, 22:59.

    Leave a comment:


  • wasyll
    replied
    Pewnie wynika to z tego, że nie zna innych piw niż jasny lager i inna forma = innemu stylowi, o którym ten nie miał pojęcia.

    Leave a comment:


  • Żywiec
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika leona
    Jakiś pan od sera albo "powolnej żywności" zakomunikował właśnie w Trójce, że w Sandomierzu Pinta będzie serwowała piwa w formie dotąd nieznanej w Polsce... Wprowadzono sprzedaż w puszkach?
    Może chodzilo o to, że Atak Chmielu i Odsiecz Wiedeńska będzie w wersji niepasteryzowanej?

    Leave a comment:


  • Zdrój
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mason
    Wydrążą kawał sera i w nim będą podawać
    Marcin, zgadłeś !

    Zapraszamy na stoisko PINTY w sobotę o 16-ej na Rynku w Sandomierzu, czeka nagroda - Odsiecz Wiedeńska podawana z połówki oscypka !

    Leave a comment:


  • Żywiec
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika leona
    Jakiś pan od sera albo "powolnej żywności" zakomunikował właśnie w Trójce, że w Sandomierzu Pinta będzie serwowała piwa w formie dotąd nieznanej w Polsce... Wprowadzono sprzedaż w puszkach?
    To był Prezes Slow Food Polska. Z tym nieznanym sposobem to oczywiście przesada.

    Leave a comment:


  • Mason
    replied
    Wydrążą kawał sera i w nim będą podawać

    Leave a comment:

Related Topics

Collapse

Przetwarzanie...