Zwierzęta forumowiczów

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Pancernik
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2005.09
    • 9808

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pancernik
    Ech..., mam chwilę, to Wam napiszę.
    W sylwestrową noc Kazik (już kiedyś pisałem - owczarek niemiecki ze słowiańską duszą, moja żona mówi na niego "Deląg", że, niby przystojny, a taki inteligentny... ...inaczej...) został sam na gospodarstwie. Nawet chciałem dać mu jakieś zioło na uspokojenie, ale trochę się bałem, ze uśnie, padnie w zaspie i nam zamarznie.
    Impreza była spontaniczna, jak rozgrywki szachowe w domu spokojnej starości, z powrotem byliśmy więc o drugiej. Nawet się za bardzo nie wkurzyłem... , Kazik przerobił nasze drzwi wejściowe w pryzmę drzazg i wiórów (może mu się w DNA jakiś przodek bóbr zawieruszył?) .
    Prawdopodobnie jacyś wiejsko-gminni pirotechnicy amatorzy odpalili tyle tego latającego i świszczącego gówna , że pies ze strachu oczadział i za wszelką cenę chciał wejść do domu (ma budę solidną, jak bunkier Adolfa H. w Gierłoży, ale ją honorowo ignoruje) i próbował pokonać drzwi. Dogryzł się nawet do izolacji pomiędzy warstwami desek, przy okazji poważnie ingerując w kształt klamki wejściowej.
    Nawrzucałem mu, że stryj Szarik całą wojnę do Berlina przeszedł, że po drodze czołgi, armaty, miny, bomby i panzerfausty, a on nic, nawet się nie posikał (ogladalem milion razy, to wiem), a tu taka poruta.
    Teraz, po czasie, nie ma tego złego. Ponieważ wymiana drzwi (to byłoby najrozsądniejsze) kosztowałaby zylion zeta, zainwestowałem w śliczną szlifierkę oscylacyjną Boscha (nikt w domu nawet nie pisnął...) i czekam na cieplejsze dni, żeby mieć co robić - szlifować i szpachlować, szlifować i szpachlować, i tak do us... przez całe lato .
    Żeby "zhepiendować" wątek chciałem Was poinformować, że minionych kilka dni spędził u mnie kolega Tomek, który zawodowo jest "rem-bud", a na dodatek szczególną sympatią darzy tzw. prace w drewnie, z wyłączeniem parkietów .
    Kolega Tomek przywiózł cały samochód różnych magicznych klamotów i rewaloryzował tzw. drzwi Kazika, których historię opisałem wyżej. Nie udało się dobrać gatunku drewna (wg Tomka inny był rysunek słojów, ale... pies j***ł słoje ) ani odcienia lakieru (wyszedł za duży połysk, pozostając w psich klimatach, drzwi świecą się jak... ...wiecie, co).
    W ramach troski o samopoczucie kolegi i jego zapylonego szlifowaniem gardła degustowaliśmy (po fajrancie!) różniste Ciechany, Konstanciny, Kormorany, a nawet pszenicę i koźlaka z radomskiej Pivovarii. Tomkowi najbardziej "wszedł" Ciechan Wyborny, który chyba powrócił do wysokiej formy.
    Kończę więc story o drzwiach, poczekamy do Sylwestra (Kazik został pouczony o możliwych do wyciągnięcia konsekwencjach...).

Comment

• Maggyk
      Szara Adminiscjencja
      🍼
      • 2004.05
      • 5618

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pancernik
      Żeby "zhepiendować" wątek chciałem Was poinformować, że minionych kilka dni spędził u mnie kolega Tomek, który zawodowo jest "rem-bud", a na dodatek szczególną sympatią darzy tzw. prace w drewnie, z wyłączeniem parkietów .
      Kolega Tomek przywiózł cały samochód różnych magicznych klamotów i rewaloryzował tzw. drzwi Kazika, których historię opisałem wyżej. Nie udało się dobrać gatunku drewna (wg Tomka inny był rysunek słojów, ale... pies j***ł słoje ) ani odcienia lakieru (wyszedł za duży połysk, pozostając w psich klimatach, drzwi świecą się jak... ...wiecie, co).
      W ramach troski o samopoczucie kolegi i jego zapylonego szlifowaniem gardła degustowaliśmy (po fajrancie!) różniste Ciechany, Konstanciny, Kormorany, a nawet pszenicę i koźlaka z radomskiej Pivovarii. Tomkowi najbardziej "wszedł" Ciechan Wyborny, który chyba powrócił do wysokiej formy.
      Kończę więc story o drzwiach, poczekamy do Sylwestra (Kazik został pouczony o możliwych do wyciągnięcia konsekwencjach...).
      No to się teraz kolega Tomek od ofert nie opędzi - kto by nie chciał mieć drzwi o takim połysku

Trzymamy kciuki za Kazika - może wykorzystaj ten czas i puszczaj mu psa Cywila, Czterech Pancernych i inne filmy o dzielnych psach. No i obowiązkowo Lassie wróć - jakby tym razem wybrał nie drzwi, a skok przez płot
      Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
      Piwo domowe -
      Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych

Reklama w BROWARZE
      PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D

Comment

• Pancernik
        🥛🥛🥛🥛🥛
        • 2005.09
        • 9808

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Maggyk
        Trzymamy kciuki za Kazika - może wykorzystaj ten czas i puszczaj mu psa Cywila, Czterech Pancernych i inne filmy o dzielnych psach. No i obowiązkowo Lassie wróć - jakby tym razem wybrał nie drzwi, a skok przez płot
        Staramy się trzymać czystości rasy (psiej), dlatego preferujemy filmy o owczarkach "jenieckich".
        Wspomnianą klasykę kina polskiego mamy zaliczoną, ostatnio oglądaliśmy K-9 .

Comment

• iron
          🍼🍼
          • 2002.08
          • 6771

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Maggyk
          No to się teraz kolega Tomek od ofert nie opędzi - kto by nie chciał mieć drzwi o takim połysku
          Z pewnością chciałby takie miec Pies Penis
          Ostatnia zmiana dokonana przez iron; 2009-09-07, 14:33.
          bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
          Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
          Rock, Honor, Ojczyzna

Comment

• kony
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2005.08
            • 1701

W maju br parytet płci w moim gospodarstwie domowym został poważnie zachwiany i wydaje się, że szanse na jego przywrócenie dążą do zera... wszystko to za sprawą tej oto czarnej suki. Młode jeszcze to bydle i szczeniacko się zachowuje ale i tak jest najpiękniejsza w powiecie
            Attached Files

Comment

• kot_z_cheshire
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2005.11
              • 2201

Śliczna

Oczywiście z troski o sunię, nie podejmuję się opieki (moja kicia by ją zeżarła)
              Młode koty mają adhd, niestety.
              Aksjomat Cole'a - suma inteligencji na planecie jest stała, liczba ludności rośnie.
              Dysleksja i żyrafy nie istnieją.
              Jaszczomb jaszczombowi pudla nie wydudla.

Comment

• ART
                mAD'MINd
                🥛🥛🥛🥛🥛🥛
                • 2001.02
                • 24085

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kony
                W maju br parytet płci w moim gospodarstwie domowym został poważnie zachwiany i wydaje się, że szanse na jego przywrócenie dążą do zera...
                do zera? czyżby czekała Cię seksmisyjna "naturalizacja"?
                - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• kony
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2005.08
                  • 1701

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART
                  do zera? czyżby czekała Cię seksmisyjna "naturalizacja"?
                  Mam nadzieję, że do tego nie dojdzie
                  Założyłem że parytet to w tym przypadku równowaga tak więc do jego przywrócenia potrzebowałbym aktualnie przyjąć pod dach dwóch samców.
                  Może i nie byłoby to takie trudne gdybym tylko potrafił określić płeć mrówek, które mieszkają u mnie na tarasie. Znasz może jakąś mrówczą sekserkę ?

Comment

• Pancernik
                    🥛🥛🥛🥛🥛
                    • 2005.09
                    • 9808

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kony
                    Znasz może jakąś mrówczą sekserkę ?
                    He, domyślam się, że pierwsze skojarzenie z mickiewiczowską Telimeną nie jest właściwe...?

Comment

• Pogoniarz
                      † 1971-2015 Piwosz w Raju
                      • 2003.02
                      • 7971

Od niedzieli podarowane od znajomego akwarium ożyło.Na razie skromnie tylko trzydzieści kilka rybek, ale to dopiero rozruch.Z dwóch kotek tylko jedna jest bardzo nimi zainteresowana i wpatruje się w akwarium, od czasu do czasu stara się zaatakować
                      Już się boimy o rachunki za prąd ...
                      Człek jednak głupieje na starość; najpierw koty, teraz rybki, ciekawe co będzie dalej...

Prawie jak Piwo
                      SZCZECIN

Comment

• kiszot
                        🍼🍼
                        • 2001.08
                        • 8126

Duże te akwarium?
                        Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
                        1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D

Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
                        Mein Schlesierland, mein Heimatland,
                        So von Natur, Natur in alter Weise,
                        Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
                        Wir sehn uns wieder am Oderstrand.

Comment

• Maremali
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2002.05
                          • 1955

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kiszot
                          Duże te akwarium?
                          Pewnie duże jak ponad 30 rybek w nim pływa, a wigilia już blisko
                          http://maremali.web-album.org/

Comment

• Pogoniarz
                            • 2003.02
                            • 7971

400 litrów. Obserwowanie ryb jest czasami zdecydowanie lepsze niż telewizor

Prawie jak Piwo
                            SZCZECIN

Comment

• iron
                              🍼🍼
                              • 2002.08
                              • 6771

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pogoniarz
                              (...)
                              Człek jednak głupieje na starość; najpierw koty, teraz rybki, ciekawe co będzie dalej...
                              Z tego co pamiętam, to między kotem a rybkami było jeszcze dziecię
                              Może czas na kolekcję kaktusów

P.S. Wyższym stopniem wtajemniczenia (finansowego i trudności utrzymania) jest akwarium morskie. Wiem bo mamy w pracy. Piekielnie trudne w utrzymaniu (mieliśmy już jeden fatal error) ale od telewizora o niebo lepsze - błazenki, ukwiały, krewetki, wężowidła, pustelniki, rozgwiazdy - bezcenne - można się gapić godzinami.
                              Ostatnia zmiana dokonana przez iron; 2010-10-13, 22:48.
                              bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
                              Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
                              Rock, Honor, Ojczyzna

Comment

• Pogoniarz
                                • 2003.02
                                • 7971

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika iron
                                Z tego co pamiętam, to między kotem a rybkami było jeszcze dziecię
                                Może czas na kolekcję kaktusów
                                i.
                                Z kaktusami to walczy mój ojciec
                                Aha faktycznie zapomniałem ,że zdurniałem na starość i mamy Kwinki(generalnie to nie zwierzę),
                                Kolejna rzecz jestem ciekaw czy wśród tych rybek jest jakiś samczyk, bo jak nie to się chyba potnę.Westa , Paulinka, Kruszynka he he ,vel Grubas vel Koti ,vel Tłuścioch, vel Cykoria i cholera wie jak jeszcze, Mijak, i stado dziewczyn w akwarium , to byłoby przegięcie.
                                Z kim ja se normalnie mecza obejrzę w telewizorni jak domownicy to płeć żeńska

Prawie jak Piwo
                                SZCZECIN

Comment