Przenosiny BrowarBizu na nowy serwer - komentarze

Collapse
Temat jest zamknięty.
X
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

• Prusak
    replied
    Niestety, nadal nie ma bazy browarów. Z mojego punktu widzenia to największe utrudnienie.

Leave a comment:

• e-prezes
    replied
    Nie chce mi się już komentować tego forum. Wskazałem Ci jak sobie radzić zamiast narzekać.

Leave a comment:

• dadek
    replied
    Nie uważasz, że to trochę dziwne by na polskim portalu trzeba było korzystać z tłumacza?

Leave a comment:

• e-prezes
    replied
    Włącz w smartfonie google lens i nakieruj aparat na tekst to będziesz miał tłumaczenie. Lub skorzystaj z translatora na stronie. A wyczyściłeś skrzynkę ze starych maili? Sprawdź wszystkie foldery i pokasuj stare wiadomości.

Leave a comment:

• dadek
    replied
    Próbuję ale nic z tego, ciągle mam jakieś komunikaty na czerwono po angielsku, których nie rozumiem. Możliwe, że ja coś robię nie tak ale nie ogarniam tego. Przepraszam kolegów, którym mimo najszczerszych chęci nie odpowiadam na wiadomości.

Leave a comment:

• grzeber
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dadek
    Wie ktoś może czy jest obecnie jakaś możliwość odpowiedzi na PW? Próbowałem, ale ciągle wywala jakieś angielskojęzyczne komunikaty. W ogóle ciężko cokolwiek tam teraz ogarnąć, same anglicyzmy nie ułatwiają jakichkolwiek działań.
    Mi PW normalnie działa. Na górze masz sekcję Wiadomości obok ikonki profilowej. I tam korespondencja PW trochę w formie chatu, nie jak poprzednio.

Leave a comment:

• madu
    replied
    Przyznam się że ja się tu nie odnajduję, ale widzę że nie na szczęście nie brakuje takich którzy dokładają starań żeby to ogarnąć. Trzymam kciuki!

Leave a comment:

• dadek
    replied
    Wie ktoś może czy jest obecnie jakaś możliwość odpowiedzi na PW? Próbowałem, ale ciągle wywala jakieś angielskojęzyczne komunikaty. W ogóle ciężko cokolwiek tam teraz ogarnąć, same anglicyzmy nie ułatwiają jakichkolwiek działań.

Leave a comment:

• Stolp
    replied
    To może dałoby się jeszcze jakoś rozlewnie podłączyć, nawet nie jeśli oddzielną galerię - póki co - to chociaż poprzez rozszerzenia formularzy opisów fantów browarowych. Z czasem dałoby się to chociaż odfiltrować...

Leave a comment:

• domeq
    replied
    I ja również witam Tysiąc browarów dla ART-a i dla każdego zaangażowanego w ten serwis za promowanie pięknej kultury picia piwa! Może rzadko korzystam z serwisu, ale świat bez browar.biz byłby jak świat bez kufla

Leave a comment:

• Ahumba
    replied
    A nie czytałeś postu 184?

Leave a comment:

• Zybex
    replied
    Nikt się nie zgłosił? Dodawanie nowych browarów jest skomplikowane?

Leave a comment:

• ART
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kaczka116

​​​​​​wiem, że dużo wymieniłem i wiele jest niewarzonych w Polsce, ale Polacy sie rozkręcają i gonimy USA, więc nie byłbym za zmniejszaniem, a powiększeniem nawet możliwości wyboru styli.
    Jakieś sugestie jakiego stylu zabrakło?
    Błagam... w nowym temacie

Leave a comment:

• Prusak
    replied
    Jak to? A Polish Lager?

Leave a comment:

• kaczka116
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART

Dziękuję za odzew. Wygląda to tak, Bez dodawania browarów nie ma dodawania nowych piw. Zatem powtórzę apel Jakis rozgarnięty ochotnik jest na sali?
    Jestem za wyszczególnieniem w dzienniku takich styli jak:
    Lager:
    Eurolager
    Strong Lager
    Lager
    Italian Lager
    Vienna Lager
    Red Lager
    Czech Pils
    German Pilsner
    Pils (inne pilsy)
    Dark Lager
    Schwarzbier
    Munich Dunkel
    Alt
    Helles
    Kölsch
    Märzen (Marcowe)
    Rauchbier
    India Pale Lager
    Bock (Koźlak)
    Lentebock (Koźlak jesienny)
    Weizenbock
    ​​​Doppelbock
    Doppelweizenbock
    Eisbock
    Porter Bałtycki
    Imperialny Porter Bałtycki
    BA dałbym pod Specjalności Lager
    Bezalkoholowy Lager
    Radler/Shandy

Ale:
    Witbier
    Weizen
    Dunkel Weizen
    Fruit Weizen (a co?)
    American Wheat
    Sour Ale
    Fruit Sour Ale
    Pastry Sour
    Lichtenhainer
    Grodziskie
    Gose
    Berliner Weisse
    Bitter/Best Bitter
    Golden Ale
    Brown Ale
    Mild
    Scottish Ale
    Irish Red Ale
    Old Ale
    Wee Heavy
    Blond Ale
    Belgian Strong Ale/Belgian Dark Strong Ale
    Trappist Single
    Dubbel
    Tripel
    Quadrupel
    Saison/Farmhouse Ale/Grisette
    Bière de Garde
    Flander Red Ale
    Oud Bruin
    Lambic
    Fruit Lambic
    Gueuze
    Roggenbier
    Sahti
    California Common
    Amber Ale
    Wheat Wine
    Barley Wine
    Russian Imperial Stout
    BA/Nitro (jako Specjalności Ale)
    Milk Stout
    Dry Stout
    Tropical Stout
    Oatmeal Stout
    Foreign Extra Stout
    Pastry Stout
    Coffee Stout
    Oyster Stout
    Brett Ale
    Grape Ale
    Porter
    ​​​​​​​Robust Porter
    Imperial Porter
    APA
    English IPA
    Belgian IPA
    Polish IPA
    New Zeland IPA
    Seesion IPA
    East Coast IPA
    West Coast IPA
    New England IPA
    DDH IPA
    Double IPA
    Red IPA
    White IPA
    Brett IPA
    Sour IPA
    Black IPA
    Brown IPA
    Brut IPA
    Milkshake IPA
    Triple IPA
    ​​​​​​​Quad IPA
    Rye IPA
    Rice IPA
    Oatmeal IPA
    Bezalkoholowe Ale
    Niesklasyfikowane

​​​​​​wiem, że dużo wymieniłem i wiele jest niewarzonych w Polsce, ale Polacy sie rozkręcają i gonimy USA, więc nie byłbym za zmniejszaniem, a powiększeniem nawet możliwości wyboru styli.
    Jakieś sugestie jakiego stylu zabrakło?
    Ostatnia zmiana dokonana przez kaczka116; 2021-01-06, 15:49.

Leave a comment: