Browar domowy - Cztery Gwiazdki / Świński Ryjek: Art, Maggyk & przyjaciele

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

• Marusia
    replied

A tak wracajac do nazwy Browaru.... cztery gwiazdki? Cosik mnie to przypomina

Leave a comment:

• Sven
    replied
    Choć sam jestem początkujący, gratuluję zdecydowania i ambitnego podejscia. Jak zaczyna się od takiego kalibru, to dalej może być już tylko wspaniale. Art, na pewno wymienimy się naszymi piwami w Dworku. Niech nam 4 gwiazdki świecą jak najjaśniej.

Leave a comment:

• Hannibal
    replied
    Przy takim starcie, aż trudno sobie wyobrazić z czym będziemy mieli do czynienia w przypadku np. warki 20-tej, czy 30-tej.

Leave a comment:

• Chris
    replied
    Cóż moge dodać Po strokroć gratulacje

Leave a comment:

• jerzy
    replied
    Wow! Dekokcja na starcie! Brawo, jestem pod wrażeniem.
    A jeszcze niedawno chlubiłem się tym, że zrobiłem tylko jedną warkę z niechmielonych ekstraktów, a potem już zacieranie...
    Życzę smacznego

Leave a comment:

• Czes
    replied
    Widać Art, Maggyk & przyjaciele zrezygnowali z jakże przyjemnego etapu flirtowania (nie filtrowania) z piwowarstwem domowym, które zaczyna sie zwykle gotowcem i poszli na całość z warzeniem od razu dekokcyjnym!
    Mołodcy!!!

Leave a comment:

• JAckson
    replied
    Gratuluję i życzę duuuużo dobrego piwa

Leave a comment:

• kiszot
    replied
    No moje gratulacje.Ciekawe czy mnie to zmobilizuje?

Leave a comment:

• Marusia
    replied
    Ieee, 4 litry przy takiej ilości słodu to jak nic
    A jaki jest w końcu balling końcowy po dolaniu wody? 14 czy 16?

Leave a comment:

• ART
    replied
    Marusia napisał(a)
    Bycie Adminem zobowiązuje

No, w końcu zaczęliście, przepis trochę dziwny jak dla mnie i bez wysładzania, no ale cóż, w końcu to wersja opolska, to ja się nie wtrancowywuję

Tak trzymać ! (mam nadzieję, że jestem na tej liście, co warka jest rozdana)
    wysładzanie było (+4 litry) - obawiam się że bez tego mielibyśmy duuuużo większe BLG Powinienem był dodać tych kilka słów przy filtracji

Leave a comment:

• Małażonka
    replied
    Mieliśmy okazję w tym samym czasie prowadzić prace w BIGB-ie, i drożdżyki były podobne (Belgian Abbey II ) - to może robimy za tych przyjaciół? Faktycznie, brak wysłodzin zadziwia, ale może w Opolu takie mocarze są uwielbiane? Tak czy owak, życzymy samych sukcesów

Leave a comment:

• Marusia
    replied
    Twilight_Alehouse napisał(a)
    Moje gratulacje, podziwiam że zaczęliście od zacierania. Powodzenia!
    Bycie Adminem zobowiązuje

No, w końcu zaczęliście, przepis trochę dziwny jak dla mnie i bez wysładzania, no ale cóż, w końcu to wersja opolska, to ja się nie wtrancowywuję

Tak trzymać ! (mam nadzieję, że jestem na tej liście, co warka jest rozdana)

Leave a comment:

• bury_wilk
    replied
    Browar Szlachecki życzy samych sukcesów i gratuluje odwagi!

Leave a comment:

• Borysko
    replied
    Chylę czoła, ja zdecydowałem się na dekokcję dopiero w 17(!) warce.
    A co do drożdży, to z doświadczenia wiem, że Wyeast'y lubią rektywację w temp 25-27 st.C. Wtedy po 2 dniach zazwyczaj opakowanie jest jak balonik. Życzę samych udanych warek (nawet jeśli będą mocno cytrusowe lub w stylu brie/camembert)

Leave a comment:

• naczelnik
    replied
    Odp: Browar domowy - Cztery Gwiazdki: Art, Maggyk & przyjaciele

ART napisał(a)
    Warka nr #1 - jeszcze bez nazwy (bo nie wiadomo czy będzie co nazywać
    Nazwę powinna mieć, ale i tak już jest przecież w całości rozdana

Samych sukcesów. Dokonaliście właściwego wyboru. Nie ma to tamto

Leave a comment: