Browar domowy - Cztery Gwiazdki / Świński Ryjek: Art, Maggyk & przyjaciele

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

  • Piwowar
    replied
    A jakie są szanse skosztowania tych wyrobów? Może Waćpan cuś podeślesz poprzez kuriera? Miałbym nawet jednego pod ręką w przeciągu następnych 10 dni.

    Leave a comment:


  • Czes
    replied
    14 stycznia 2005 roku po narodzinach Chrystusa:
    - na księżycu Saturna, Tytanie, wylądowała Ziemiańska sonda
    - w Opolu rękoma Maggyka i ARTa stworzono/otworzono MortAle

    Leave a comment:


  • ART
    replied
    aha, w galerii pod wyżej umieszczonym linkiem można wypatrzeć także firmowe szkło browarowe

    Leave a comment:


  • ART
    replied
    obawy o małą ilość CO2 okazały się być przesadzone, klarowność dalej jest nieznana temu piwku


    Aha! zyskało sobie przydomek i w efekcie także oficjalną nazwę - "MortAle".

    Leave a comment:


  • ART
    replied
    ojojoj! to były doznania! Wyszedł nam przepyszny weizenbock! Wręczam Maggykowi, sobie i osobom, które się przyczyniły do powstania tego piwa...

    skromne cztery na cztery gwiazdki Tak więc warzymy dalej jako Maggyk już rzekł

    a tak wyglądało toto:
    http://www.browar.biz/galeria.php?id=3585

    Leave a comment:


  • Maggyk
    replied
    I dziś nastąpiło uroczyste komisyjne otwarcie pierwszej buteleczki. Będziemy warzyć dalej

    Leave a comment:


  • WES
    replied
    ART napisał(a)
    jesteśmy bez surowca
    Przecież dla odmiany, możecie uwarzyć trochę piw z ekstraktów słodowych.

    Leave a comment:


  • iron
    replied
    Jak to, przecież możecie go kupić w Browamatorze

    Leave a comment:


  • ART
    replied
    dkrasnodebski napisał(a)
    Art! A na co tu czekać?
    Trza się brać za następną warkę
    na razie jesteśmy bez surowca podstawowego

    Leave a comment:


  • emes
    replied
    Opiekuńczość jaką darzy niejeden piwowar swoje dojrzewające piwo jest nie do ocenienia dla osoby która nie warzy. Jak miałem swojego czasu fermentory dużo bardziej przeżroczyste niż te z Browamatora i te większe z biowinu, gdzie bardzo dobrze było widać co się dzieje wewnątrz bez ich otwierania, to normalnie siadałem obok nich i patrzyłem na "cud" fermentujących drożdży. I to nie były krótkie chwile

    Leave a comment:


  • dkrasnodebski
    replied
    ART napisał(a)
    już ledwie żyję w tym oczekiwaniu
    Art! A na co tu czekać?
    Trza się brać za następną warkę
    Ostatnia zmiana dokonana przez dkrasnodebski; 2005-01-12, 15:23.

    Leave a comment:


  • ART
    replied
    już ledwie żyję w tym oczekiwaniu

    Leave a comment:


  • adam16
    replied
    Maggyk napisał(a)
    Nie podburzać mi tu Arta Piwo zostanie otwarte wtedy, kiedy przyjdzie na to czas.
    Wszelkie znaki na niebi i ziemi wskazują, że czas ten już nadszedł.
    Maggyk - proszę nie torturować nam Arta

    Leave a comment:


  • slado
    replied
    Rytualnym postępowaniem każdego piwowara jest kontrola młodziutkiego piwka. Wiemy że postępujecie niestandardowo, ale bez tej kontroli to tak jak bez próby jodowej przy warzeniu. Otworzcie i

    Leave a comment:


  • Maggyk
    replied
    Nie podburzać mi tu Arta Piwo zostanie otwarte wtedy, kiedy przyjdzie na to czas.

    Leave a comment:

Related Topics

Collapse

Przetwarzanie...