Browar domowy - Cztery Gwiazdki / Świński Ryjek: Art, Maggyk & przyjaciele
Collapse
X
-
A jakie są szanse skosztowania tych wyrobów? Może Waćpan cuś podeślesz poprzez kuriera? Miałbym nawet jednego pod ręką w przeciągu następnych 10 dni. -
14 stycznia 2005 roku po narodzinach Chrystusa:
- na księżycu Saturna, Tytanie, wylądowała Ziemiańska sonda
- w Opolu rękoma Maggyka i ARTa stworzono/otworzono MortAleLeave a comment:
-
aha, w galerii pod wyżej umieszczonym linkiem można wypatrzeć także firmowe szkło browaroweLeave a comment:
-
obawy o małą ilość CO2 okazały się być przesadzone, klarowność dalej jest nieznana temu piwku
Aha! zyskało sobie przydomek i w efekcie także oficjalną nazwę - "MortAle".Leave a comment:
-
ojojoj! to były doznania! Wyszedł nam przepyszny weizenbock! Wręczam Maggykowi, sobie i osobom, które się przyczyniły do powstania tego piwa...
skromne cztery na cztery gwiazdkiTak więc warzymy dalej jako Maggyk już rzekł
a tak wyglądało toto:
http://www.browar.biz/galeria.php?id=3585Leave a comment:
-
I dziś nastąpiło uroczyste komisyjne otwarcie pierwszej buteleczki. Będziemy warzyć dalejLeave a comment:
-
ART napisał(a)
jesteśmy bez surowcaLeave a comment:
-
dkrasnodebski napisał(a)
Art! A na co tu czekać?
Trza się brać za następną warkęLeave a comment:
-
Opiekuńczość jaką darzy niejeden piwowar swoje dojrzewające piwo jest nie do ocenienia dla osoby która nie warzy. Jak miałem swojego czasu fermentory dużo bardziej przeżroczyste niż te z Browamatora i te większe z biowinu, gdzie bardzo dobrze było widać co się dzieje wewnątrz bez ich otwierania, to normalnie siadałem obok nich i patrzyłem na "cud" fermentujących drożdży. I to nie były krótkie chwileLeave a comment:
-
ART napisał(a)
już ledwie żyję w tym oczekiwaniu
Trza się brać za następną warkęOstatnia zmiana dokonana przez dkrasnodebski; 2005-01-12, 15:23.Leave a comment:
-
Maggyk napisał(a)
Nie podburzać mi tu ArtaPiwo zostanie otwarte wtedy, kiedy przyjdzie na to czas.
Maggyk - proszę nie torturować nam ArtaLeave a comment:
-
Rytualnym postępowaniem każdego piwowara jest kontrola młodziutkiego piwka. Wiemy że postępujecie niestandardowo, ale bez tej kontroli to tak jak bez próby jodowej przy warzeniu. Otworzcie iLeave a comment:
-
Nie podburzać mi tu ArtaPiwo zostanie otwarte wtedy, kiedy przyjdzie na to czas.
Leave a comment:
Related Topics
Collapse
-
Zeszły rok wypadł nam bezurlopowo dzięki różnym niefartownym wydarzeniom.
Tym razem nie odpuścimy sobie odpoczynku by zebrać siły na nowe wyzwania oraz podstawowe codzienne czynności w prowadzeniu Centrum Piwowarstwa / browar.bizu.
Przerwa urlopowa wypada nam między 14 a...-
Channel: Centrum Piwowarstwa w Browarbizie
-
-
Drodzy Piwowarzy!
11 - 27 lipca - nieczynne - urlop!
Zamówienia wysyłamy do 10. lipca - czwartek - włącznie,
potem - począwszy od poniedziałku, 28. lipca...
-
Channel: Centrum Piwowarstwa w Browarbizie
2025-06-30, 18:39 -
-
Witajcie, mam pytanie odnośnie warzenia piwa z brewkitu. Otóż zainteresował mnie ten zestaw:
https://www.homebrewing.pl/os-brew-o...7-kg-p-56.html
Zamierzam to piwo warzyć w piwnicy (temperatura wynosi tam ok. 16-17 stopni), jednak nie wiem...-
Channel: Kołyska piwowarska
-
-
Egilsstaðir to miasteczko (zamieszkałe przez ok. 2,5 tys. mieszkańców) będące komunikacyjnym centrum środkowo-wschodniej Islandii, które jest zwornikiem w regionie Austurland. Z Egilsstaðir można udać się do Seyðisfjörður - portu (można tu kupić ciekawe piwa warzone dla miejscowych sklepów...
-
Channel: Islandia
2024-10-27, 00:16 -
-
W graniczącym z Włochami mieście Nova Gorica od kilku lat działa sporych rozmiarów browar z własnym pubem sklepem firmowym.
Do Nowej Goricy dotarliśmy w wyjątkowo upalną (+38 stopni) sierpniową sobotę, przyjeżdżając pociągiem z graniczącym z Austrią miastem Jesenice, skąd prowadzi...-
Channel: Słowenia
-
- Loading...
- Koniec listy.
Leave a comment: