Biłgorajski MikroBrowar "Zielona Gęś" przedstawia:
Collapse
X
-
Będę uparta - w innym temacie Maroxan mi konkretnie nie odpowiedział: czy sprawdziłeś organoleptycznie ten słód i jesteś pewien, że jest to zwykły słód wędzony, a nie wędzony na torfie (whisky)? Wg mojej wiedzy firma Castle Malting tylko taki posiada w ofercie, a już piłam piwa forumowiczów, którzy byli przekonani, że dodali zwykłego wędzonego, a w gotowym piwie było wyraźnie czuć, że wędzony na torfie. -
WoooW... piękne chmielenie... widzę daty 2008/2009, ale i tak ilość chmielu imponująca.... natchnąłeś mnie... muszę kiedyś uwarzyć IPALeave a comment:
-
#39 wędzona IPA (Zadymiony Bombaj)
23.X.2011.
3,15kg pale ale
1,15kg monachijski ciemny
1kg wędzony castlemalting
0,4kg amber
0,1kg karmelowy 300-400EBC
5g gips piwowarski
zacieranie 60min w ok 66st
Chmielenie (wszystkie szyszki przechowywałem w chłodnej piwnicy, a granulaty w lodówce):
40g Hallertauer Tradition granulat 2010 przez 60 minut
40g lubelski granulat 2008 przez 60 minut
20g lubelski szyszki 2009 przez 40 minut
20g lubelski szyszki 2009 przez 30 minut
20g lubelski szyszki 2009 przez 20 minut
20g lubelski szyszki 2009 przez 15 minut
20g lubelski szyszki 2009 przez 10 minut
25g Tettnanger granulat 2009 przez 5 minut
200g cukru i 4g mchu irlandzkiego ok 15 minuty.
Drożdże S-04, 16blg.
W planach grand cru i "belgijski porter gryczany".Ostatnia zmiana dokonana przez Seta; 2011-10-31, 20:04.Leave a comment:
-
-
No w Fejsem mea culpa - sorry, zapomniałem.
A blokadę to mam chyba mocno dziurawą sądząc po stronach na które mnie wpuszcza.Zresztą w pracy używam tego samego lapa, co w domu. Moja Neostrada coś Cię nie lubi.
Leave a comment:
-
Ach te długodystansowe wątkispojrzałem tylko na ostanie.
Pozdrawiam.Leave a comment:
-
Sprawdziłeś datę posta, na który odpowiadasz?
Ale dzięki za uwagi. Człowiek uczy się całe życie...Leave a comment:
-
...w celu pozbycia się syfu nieźle dałem im chemii (Ace, Bielinka, Ludwik i na koniec piro). Przepłukałem je oczywiście, ale diabli wiedzą - ręce dalej mi chlorem śmierdzą.
Czy wypieczenie ich w piekarniku wystarczy? Jeśli tak to jaką temperaturę i czas proponujecie? (na forum są sprzeczne opinie)
Zdjęcie z kąpieli:). ACE zawiera wodorotlenek sodu, bardzo silny środek, do tego piro, to jak mycie rąk po kąpieli
.
Jak mi się trafią butelki z ciężkim zabrudzeniem to wymieniam, na świeże w zaprzyjaźnionym sklepie, oszczędzając sobie roboty i kosztów.Leave a comment:
-
-
hehe... Masz rację, mogło jeszcze być "w dupie", ale tam ta sama temperatura...
To zostawię ciule w piwnicy.Leave a comment:
Related Topics
Collapse
-
KONSUMENCKI KONKURS PIW
49. OGÓLNOPOLSKIE ŚWIĘTO CHMIELARZY I PIWOWARÓW „CHMIELAKI KRASNOSTAWSKIE 2019”
PIWA ZGŁOSZONE
Piwa dolnej fermentacji:
Kategoria 1 Piwa jasne w stylu Light Beer o zawartości alkoholu do 3,9% obj.
1. Primator Pumpa – Pivovar... -
KONSUMENCKI KONKURS PIW
48. OGÓLNOPOLSKIE ŚWIĘTO CHMIELARZY I PIWOWARÓW „CHMIELAKI KRASNOSTAWSKIE 2018”
Piwa zgłoszone do Konkursu
Piwa dolnej fermentacji:
Kategoria 1 Piwa jasne w stylu Light Beer o zawartości alkoholu do 3,9% obj.
1. Birell Lager...-
Channel: Festiwale piwne
-
-
Jak wiadomo Weyermann to chyba najbardziej znany w świecie producent słodów.
Ta położona w Bambergu słodownia jakiś czas temu uruchomiła swój minibrowar. W ten sposób sprawdza swoje słody.
Piwo dostępne jest praktycznie chyba tylko w ich przyzakładowym fan-shopie....-
Channel: Niemcy
-
-
Zapraszamy na nowe promocje:
- Akcesoria
Chromowany kran do kegów Pepsi z szybkozłączką
- Akcesoria
Kapsle czerwone DUŻE 29 mm 50 szt.
- Akcesoria
Suszarka Gocciolino na jedną butelkę
- Anglojęzyczna
CraftBeer.com Beer & Food...-
Channel: Centrum Piwowarstwa w Browarbizie
2019-10-21, 08:59 -
-
Weyermann oprócz piw warzonych pod własną marką i opisanych cyfrą na etykiecie jak to:
https://www.browar.biz/forum/showthread.php?t=124459
produkuje jeszcze pod marką Bamberger Hofbräu - czyli nawiązując do zamkniętego w 1977 r. browaru Hofbräu Bamberg. Mimo, że...-
Channel: Niemcy
-
- Loading...
- Koniec listy.
Leave a comment: