Wspieraj BroBiz! BrowarBiz utrzymuje się z dobrowolnych datków PremiumUżytkowników.
Do absolutne podstawowego działania serwisu niezbędnych jest 100 wspierających osób.
Żeby go móc rozwijać - potrzeba 300+ wspierających.
Dodaj swoją cegiełkę teraz!
Nieustające wsparcie daje nam sklep piwowarski Centrum Piwowarstwa pokrywając resztę brakujących talarów - zapraszamy na zakupy!

Kody oznaczające browary warzące dane piwa w GŻ,KP,CO-próba identyfikacji

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

• marqqq
    replied
    Czy GŻ warzy coś swojego (któryś z korpolageów) teraz w Namysłowie?
    Ostatnia zmiana dokonana przez marqqq; 2020-07-18, 23:26.

Leave a comment:

• dadek
    replied
    No czyli wszystko jasne. Dzięki Latarnik.

Leave a comment:

• Latarnik
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dadek
    a kod kreskowy zaczyna się od 5 czyli wypadało by, że to Polska.
    500 – 509 Wielka Brytania
    520 Grecja
    528 Liban
    529 Cypr
    530 Albania
    531 Macedonia
    535 Malta
    539 Irlandia
    540 – 549 Belgia i Luksemburg
    560 Portugalia
    569 Islandia
    570 – 579 Dania, Wyspy Owcze i Grenlandia
    590 Polska
    594 Rumunia
    599 Węgry

Leave a comment:

• Cooper
    replied
    Boże
    Przecież kod Polski to 590 a 594 to nie powiem jakiego kraju. Domyślcie się.
    Ostatnia zmiana dokonana przez Cooper; 2017-01-08, 01:18.

Leave a comment:

• Javox
    replied
    Piłem to nie najlepsze piwo niedawno... takie same kody kreskowe były jak u Ciebie...

Choć "tu" "w tym miejscu forum" nie za bardzo można mówić o kodach kreskowych to w tym przypadku warto zapoznać się co oznajmia np. gs5...

URSUS BREWERIES SA (COMPANIA DE BERE ROMANIA)
    Nazwa produktu: BERE TIMISOREANA LUX 500 ML - DOZA
    Adres: SOS. PIPERA, NR. 43, CORP A, ET. 2 010072 SECTOR 2

Polskie koncerny wysyłają ogromne ilości taniego piwa na południe ale czy już w rumuńskich puszkach to nie wiem... raczej nie... chyba że tak

Ja kupowałem je jako z Rumunii ale w dobie globalizacji, korpo itp wszystko jest możliwe...

Leave a comment:

• dadek
    replied
    A ja też w podobnej kwestii. Dostałem od kumpeli przywiezione przez nią piwo z Rumunii, a kod kreskowy zaczyna się od 5 czyli wypadało by, że to Polska. Czy to możliwe, że któryś z naszych koncernów to robi na export do Rumunii?
    Attached Files

Leave a comment:

• Cooper
    replied
    W poście 270 wydaje mi się że super dokładnie napisałem o co mi chodzi tzn różnicę między 2 typami kodów i co z którego można wyczytać/ustalić.
    Nie wiem jak konkretnie z kodu kreskowego/paskowego chcesz wyczytać miejsce produkcji (w sensie konkretny browar).

Leave a comment:

• Javox
    replied
    Ok ale jak chcesz coś zidentyfikować a niewiele wiesz o czymś to nie szukasz rożnych informacji pomocniczych?

Dobra czyli dla Holandii lub w Holandii wyprodukowali puszki z polskim kodem kreskowym KP... tam nalali holenderskie piwo pod polskim adresem i wysyłają je do np. Anglii.

Nie wiem w sumie o co Ci chodzi Cooper...
    Żeby o tak gównianą sprawę od razu tak na kogoś wyskoczyć !?

Jaki więc jest ostateczny "werdykt" o tym kodzie?
    Jeżeli to pewne to trzeba dodać ten kod do całej listy.

Leave a comment:

• Cooper
    replied
    Przecież my rozszyfrowywujemy tutaj kody nanoszone przez producenta piwa (a nie puszki) drukarką na ety tudzież denka puszek a nie kody kreskowe. Kod kreskowy nie określa browaru a (conajwyżej ale też nie zawsze) kraj produkcji.
    Chyba coś pomyliłeś.

Leave a comment:

• Javox
    replied
    Niestety nie jest tak prosto... kod ze wspominanej wcześniej puszki holenderskiej ma kod 5901359000237 i także wskazuje na Poznań... wracamy więc do początku...

Leave a comment:

• Javox
    replied
    Popatrzyłem na zdjęcia /bo puszka już pewnie w sortowni/ i wszystko poczytałem.

Niestety nie ma producenta mamy tylko informację że wyprodukowane jest w UE dla Miller Brands (UK) Ltd, SAB Miller House w Surrey.

Kod kreskowy /5901359044959/ wyjaśnia tyle: Kompania Piwowarska w Poznaniu a zatem jest z Polski ale z którego browaru?

Leave a comment:

• Cooper
    replied
    Faktycznie. Sam te piwa pokazywałem
    Mnie tłumaczy to że już nie mam do nich dostępu i zapomniałem ale Javok miał puszkę w ręku. Widać wiedział a nie powiedział celowo

Leave a comment:

• Pivotal
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Javox
    No to teraz pytanie na nowy rok...

Piwo Tyskie Gronie

napisy na denku... :EXP: 22.10.2017 6L28 02:40 - ZAGADKA
    Coś podobnego już mieliśmy, czyli Tyskie warzone na licencji w Holandii. Jakiś czas temu Cooper zamieścił tutaj:

www.browar.biz/galeria.php?id=19341

Leave a comment:

• kruger_nr1
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Javox
    No to teraz pytanie na nowy rok...

Piwo Tyskie Gronie

napisy na denku... :EXP: 22.10.2017 6L28 02:40 - ZAGADKA
    skoro kupione w Anglii, może to być robione w Grolschu. Musiałbym sprawdzić napisy na puszkach, ale to za jakiś czas.

Leave a comment:

• Cooper
    replied
    Wersja eksportowa. Może jakiś zupełnie inny kod mają na takich.

Leave a comment: