BrowarBiz utrzymuje się z dobrowolnych datków PremiumUżytkowników. Do absolutne podstawowego działania serwisu niezbędnych jest 100 wspierających osób.
Żeby go móc rozwijać - potrzeba 300+ wspierających.
Dodaj swoją cegiełkę teraz!
Nieustające wsparcie daje nam sklep piwowarski Centrum Piwowarstwa pokrywając resztę brakujących talarów - zapraszamy na zakupy!
Kody oznaczające browary warzące dane piwa w GŻ,KP,CO-próba identyfikacji
Collapse
X
-
500 – 509 Wielka Brytania
520 Grecja
528 Liban
529 Cypr
530 Albania
531 Macedonia
535 Malta
539 Irlandia
540 – 549 Belgia i Luksemburg
560 Portugalia
569 Islandia
570 – 579 Dania, Wyspy Owcze i Grenlandia
590 Polska
594 Rumunia
599 WęgryLeave a comment:
-
Piłem to nie najlepsze piwo niedawno... takie same kody kreskowe były jak u Ciebie...
Choć "tu" "w tym miejscu forum" nie za bardzo można mówić o kodach kreskowych to w tym przypadku warto zapoznać się co oznajmia np. gs5...
URSUS BREWERIES SA (COMPANIA DE BERE ROMANIA)
Nazwa produktu: BERE TIMISOREANA LUX 500 ML - DOZA
Adres: SOS. PIPERA, NR. 43, CORP A, ET. 2 010072 SECTOR 2
Polskie koncerny wysyłają ogromne ilości taniego piwa na południe ale czy już w rumuńskich puszkach to nie wiem... raczej nie... chyba że tak
Ja kupowałem je jako z Rumunii ale w dobie globalizacji, korpo itp wszystko jest możliwe...Leave a comment:
-
-
W poście 270 wydaje mi się że super dokładnie napisałem o co mi chodzi tzn różnicę między 2 typami kodów i co z którego można wyczytać/ustalić.
Nie wiem jak konkretnie z kodu kreskowego/paskowego chcesz wyczytać miejsce produkcji (w sensie konkretny browar).Leave a comment:
-
Ok ale jak chcesz coś zidentyfikować a niewiele wiesz o czymś to nie szukasz rożnych informacji pomocniczych?
Dobra czyli dla Holandii lub w Holandii wyprodukowali puszki z polskim kodem kreskowym KP... tam nalali holenderskie piwo pod polskim adresem i wysyłają je do np. Anglii.
Nie wiem w sumie o co Ci chodzi Cooper...
Żeby o tak gównianą sprawę od razu tak na kogoś wyskoczyć !?
Jaki więc jest ostateczny "werdykt" o tym kodzie?
Jeżeli to pewne to trzeba dodać ten kod do całej listy.Leave a comment:
-
Przecież my rozszyfrowywujemy tutaj kody nanoszone przez producenta piwa (a nie puszki) drukarką na ety tudzież denka puszek a nie kody kreskowe. Kod kreskowy nie określa browaru a (conajwyżej ale też nie zawsze) kraj produkcji.
Chyba coś pomyliłeś.Leave a comment:
-
Niestety nie jest tak prosto... kod ze wspominanej wcześniej puszki holenderskiej ma kod 5901359000237 i także wskazuje na Poznań... wracamy więc do początku...Leave a comment:
-
Popatrzyłem na zdjęcia /bo puszka już pewnie w sortowni/ i wszystko poczytałem.
Niestety nie ma producenta mamy tylko informację że wyprodukowane jest w UE dla Miller Brands (UK) Ltd, SAB Miller House w Surrey.
Kod kreskowy /5901359044959/ wyjaśnia tyle: Kompania Piwowarska w Poznaniu a zatem jest z Polski ale z którego browaru?
Leave a comment:
-
Faktycznie. Sam te piwa pokazywałem
Mnie tłumaczy to że już nie mam do nich dostępu i zapomniałem ale Javok miał puszkę w ręku. Widać wiedział a nie powiedział celowo
Leave a comment:
-
Coś podobnego już mieliśmy, czyli Tyskie warzone na licencji w Holandii. Jakiś czas temu Cooper zamieścił tutaj:
www.browar.biz/galeria.php?id=19341
Leave a comment:
-