BrowarBiz utrzymuje się z dobrowolnych datków PremiumUżytkowników. Do absolutne podstawowego działania serwisu niezbędnych jest 100 wspierających osób.
Żeby go móc rozwijać - potrzeba 300+ wspierających.
Dodaj swoją cegiełkę teraz!
Nieustające wsparcie daje nam sklep piwowarski Centrum Piwowarstwa pokrywając resztę brakujących talarów - zapraszamy na zakupy!
Kody oznaczające browary warzące dane piwa w GŻ,KP,CO-próba identyfikacji
Collapse
X
-
Nowej wersji Karpackiego Jasne Klasyczne.
Koszalina nie podają, bo już tam nie warzą. Brok z Lidla najczęściej jest z Łomży i Rakszawy.
Raz gdzieś czytałem że Van Pur posiada jakąś rozlewnię czegoś tam. Qbev czy jakoś tak. Może to ich numerek.Ostatnia zmiana dokonana przez marqqq; 2023-10-25, 18:43.👍 1Leave a comment:
-
Czy ktoś może potwierdzić że Kronenbourg Blanc jest ze Szczecina?
Na jednym z filmików widziałem, że na pewno tam robią ale na filmie były tylko duże puszki tego piwa a chodzi o małe, niebieskie butelki.
Na pewno nie jest to piwo z poza Polski jak wynika z etykietki.
Jeżeli 1 na tej etykietce (z 187) oznacza Bosmana to by to potwierdzało ale 100% pewności nie mam.Leave a comment:
-
Koszalin jest zamknięty.
Pije teraz Kustosza z Biedronki i ma kod LG czyli Braniewo. Za 8zł czteropak to uczciwa cena
Leave a comment:
-
W którym to roku rozkminiliśmy kodowanie Van pura?
Jakby ktoś miał wątpliwości, to potwierdzenie z puszki.
1 PhotoLeave a comment:
-
Van Pur ma rozlewnię w Stalowej Woli (Q-BEV), w której produkuje według deklaracji napoje w puszkach.
Zastanawiam się od jakiegoś czasu czy nie wykorzystują jej też do rozlewu piwa, gdyż mają w ofercie poza napojami bezalkoholowymi również drinki RTD (seltzery).Ostatnia zmiana dokonana przez Pankracy; 2022-11-27, 11:24.👍 2Leave a comment:
-
No właśnie, już od jakiegoś czasu na puszkach Van Pura pojawiają się te kody E1 za datą produkcji czy ważności. Ale jeszcze nie zgłębiłem tego kodu, czy to któraś linia produkcyjna tak oznacza, czy jakieś partie puszek tak oznaczają...Leave a comment:
-
Hermann Muller puszka kod E1. Czyżby zmieniły się oznaczenia dla browarów VP?Leave a comment:
-