Żywca i inne czarne nie chowam do piwny, bo drzwi liche i widać przez nie wszystko.
No i trzeba by było zjeżdżać do niej jakby naszła ochota.
A tak jest 20 piw pod ręką i zajebiaszczy problem, które wypić.
7 szpilek z 09.02.2014 Ż.Porter trzymam już w szafce w kuchni, bo szuflada wymiękła i nie przyjmie więcej.
Muszę na wiosnę wzmocnić drzwi, skombinować fajne kartony, wyczyścić szafę w piwnicy sru do niej cały tej majdan.
BTW> "van pura" testowałem ostro rok temu i na razie mam dość
BrowarBiz utrzymuje się z dobrowolnych datków PremiumUżytkowników. Do absolutne podstawowego działania serwisu niezbędnych jest 100 wspierających osób.
Żeby go móc rozwijać - potrzeba 300+ wspierających.
Dodaj swoją cegiełkę teraz!
Nieustające wsparcie daje nam sklep piwowarski Centrum Piwowarstwa pokrywając resztę brakujących talarów - zapraszamy na zakupy!
Kody oznaczające browary warzące dane piwa w GŻ,KP,CO-próba identyfikacji
Collapse
X
-
Czemu ] jest be ?
Zawsze lubiłem być inny niż większość :]
ups
jakiś ochotnik masochista chętny ?Ostatnia zmiana dokonana przez dlugas; 2014-02-13, 11:01.Leave a comment:
-
No to teraz czas rozpocząć badania nad etykietami browarów Van Pura.Leave a comment:
-
Wg najnowszych doniesień kody przedstawiają się następująco. Trzeba jednak mieć świadomość, że w przypadku Grupy Żywiec nie jest to na 100% pewna informacja. Na czerwono zmiany.
GŻ:
A - Żywiec (b)
B - Żywiec (b)
D - Żywiec (b)
F - Żywiec (p)
H - Leżajsk (b)
K - Warka (p)
L - Warka (b)
N - ? Leżajsk / Warka (p)
P - Elbląg (b)
R - Elbląg (p)
S - Leżajsk (p)
T - Żywiec (p)
V - Warka (b)
Z - Elbląg (b)
CP: [cyfra po L]:
1 - Szczecin
2 - Sierpc
3 - Okocim
KP: (pierwsza cyfra z sześciu pod datą):
1 - Tychy
2 - Poznań
3 - Białystok
(p) - puszka
(b) - butelkaOstatnia zmiana dokonana przez Pendragon; 2014-02-13, 10:46.Leave a comment:
-
Ja mam wniosek racjonalizatorski: podzielić ten temat na poszczególne koncerny.Leave a comment:
-
Piłem kilka dni temu Warkę (tą czerwoną)w specjalnej wersji dla Biedronki 550ml. 5 litera od końca, to T zastanawiałem się to "uczynił ten trunek"
Wszedłem tutaj, daliście link
czyli Żywiec
Nijakie, puste piwo, niewarte nawet tych 1,99zł
Dzięki za aktualną listę, pstryknę fotkę i już będę wiedział o tych nowych liniach, ale im nowsza linia tym gorzej im to wychodziLeave a comment:
-
Wczoraj byłem w browarze Radegast i widziałem tam produkowane na licencji Żubry,bo: "browar w Białymstoku się nie wyrabia"- słowa pana przewodnika.Czy ktoś wie jaki mają kod?Przewodnik aż tyle nie chciał zdradzić
Leave a comment:
-
O dzięki, tego właśnie szukałem
Leave a comment: