.
BrowarBiz utrzymuje się z dobrowolnych datków PremiumUżytkowników. Do absolutne podstawowego działania serwisu niezbędnych jest 100 wspierających osób.
Żeby go móc rozwijać - potrzeba 300+ wspierających.
Dodaj swoją cegiełkę teraz!
Nieustające wsparcie daje nam sklep piwowarski Centrum Piwowarstwa pokrywając resztę brakujących talarów - zapraszamy na zakupy!
Kody oznaczające browary warzące dane piwa w GŻ,KP,CO-próba identyfikacji
Collapse
X
-
ta, mam chwilę czasu, ale poszukać tam czegoś konkretnego to syzyfowa praca
Każdy browar ma po 400 etykiet, z tego większość stara i archiwalna. Jak już są jakieś z tych aktualnie dostępnych piw to co druga jest dziewica niezhańbiona tuszem drukarskim.
Aż tak mi się nie nudzi :]
skąd wiedziałeś, że to Karpackie jest akurat z Broka, żeby je tam opisać ?Ostatnia zmiana dokonana przez dlugas; 2014-12-17, 19:28.Leave a comment:
-
-
No to trzeba powoli to spisywać:
LA = Łomża
LC = Koszalin
LE = Łomża?Koszalin?
LD = ?
? = Rakszawa
? = Zabrze
? = JędrzejówLeave a comment:
-
O ile mi wiadomo, BROK Stout Eksport nie jest już dostępny w sprzedaży; ostatnie partie (oficjalny termin przydatności to grudzień 2013 r.), zapewne nie jest już warzony. Kontretykiety tego piwa nie miały jeszcze oznaczeń literowych w kodzie.Leave a comment:
-
Leave a comment:
-
1,5 litrowe pety, konkretny browar niepodany:
Van Pur Beer (alk. 4%, bezsmakowe z lekkim kwaskiem, może po tym można rozpoznać browar
)
0626LE164514296
Van Pur Strong (alk. 7,2%)
0349LE170214309Leave a comment:
-
Jeśli Łomża jest robiona tylko w Łomży to LE to też Łomża, mam etę z Łomży Export z takim oznaczeniem
.
Leave a comment:
-
Wypite dziś Karpackie Pils ma w kodzie LD czyli jest to prawdopodobnie Van Pur,
bo w temacie Karpackie z Broka jest cisza
Leave a comment:
-
No i zaczyna się ruch w szpiegowskim interesie.
Jeśli abernacka dobrze kombinuje to Cechowe stout jest tym samym piwem co Brok Stout (te same parametry i skład oraz niby styl)
Brok S. z kolei warzony jest w Koszalinie czyli
LE => Koszalin (b)?Leave a comment:
-
LC -> Browar BROK w Koszalinie (kodem zawierającym LC oznaczone są kontretykiety na butelkach piwa "BROK Sambor"; LC w kodzie można znaleźć również na puszkach).Leave a comment:
-
Kod kreskowy wstawiłem tylko dlatego, bo miałem już go spisany w innym wątku :]
Zatem szukamy kodów
VP Rakszawa
BROWARY GÓRNOŚLĄSKIE Zabrze
STRZELEC Jędrzejów
BROK Koszalin
BROWAR Łomża
(dobrze jest ?)
Jak ktoś się skusi na jakiś produkt VP jest uproszony o wstawianie tutaj nazwy, numeru seryjnego/produkcyjnego oraz czy puszka czy butelkaOstatnia zmiana dokonana przez dlugas; 2014-12-14, 12:56.Leave a comment:
-
Te 5, które wymieniłeś.Gwoli przypomnienia jako że trochę wypadłem w orientacji w grupach browarniczych w średnich browarach. Grupa VP to Rakszawa, Zabrze i jeszcze przechwyt konkurencji po dawnym duńskim Faxie czyli Jędrzejów, Koszalin i Łomża, tak ? Czy tylko te 2 pierwsze browary ?Leave a comment: