Chodzi o puszki
BrowarBiz utrzymuje się z dobrowolnych datków PremiumUżytkowników. Do absolutne podstawowego działania serwisu niezbędnych jest 100 wspierających osób.
Żeby go móc rozwijać - potrzeba 300+ wspierających.
Dodaj swoją cegiełkę teraz!
Nieustające wsparcie daje nam sklep piwowarski Centrum Piwowarstwa pokrywając resztę brakujących talarów - zapraszamy na zakupy!
Kody oznaczające browary warzące dane piwa w GŻ,KP,CO-próba identyfikacji
Collapse
X
-
Owszem, przynajmniej są to informacje z co najmniej kilku sklepów gdzie dokładnie sobie pooglądałem Żubra. Przynajmniej w Warszawie, puszki widziane z tych i Lecha, natomiast butelki tylko z Tych i Białegostoku. Swoją droga ciekawi mnie jak to może być w innych rejonach kraju.Leave a comment:
-
Ale Beciku opierasz się tylko na danych z rynku warszawskiego. Moim zdaniem puszkę i butelkę 0,5L takiego piwa jak Żubr, ale też Lech czy Tyskie produkuje każdy z browarów KP. Butelki 0,33L kiedyś były tylko w Poznaniu, a 0,66L tylko w Tychach, ale czy tak jest nadal?Leave a comment:
-
Już się mniej więcej w Żubrach zorientowałem....
Butelki 0.5 i puszki robią Dojlidy, Tychy robią puszki i butelki 0.66l, Lech robi tylko puszki.Leave a comment:
-
@becik Na spodzie puszki pod datą ważności i z tyłu butelki też pod datą ważności.
Tak, chodzi o cyfrę pierwszą.Leave a comment:
-
-
TP, to był Szczecin, X -Brzesko.Zresztą najlepiej nie pić tego czegoś i nie będzie problemu .W ostatnim czasie zrobiłem małe rozpoznanie z Książem - to piwo powszechnie dostepne w moich okolicach. Niestety , ale nie udało mi się wyciagnąć żadnych sensownych wniosków dodtyczacych pochodzenia - na puszkach widziałem oznaczenia TP1, TP2, TP3, TP4, TP5, TP6, TP7, X , X2. Obserwacji dokonałem w przeciągu ostatnich kilkunastu dni , są to więc partie aktualnie dostępne w sprzedaży.Leave a comment:
-
Mi udało się pic Żubra rozlewanego w Białymstoku. Ale miejscem zakupu była Hajnówka wtedy. Zresztą jutro będę w Białymstoku to zobaczę jak sprawa wygląda
Leave a comment:
-
-
Odświeżam temat , zamieszczając informacje z innego wątku.
Sprawdzałem prawidłowość tych informacji będąc w markecie i wychodzi że się to potwierdza. Tyskie Gronie i Książęce, Dębowe i PU miały 1 , Lechy, Reed'sy i Dog miały 2 , a Wojaki i Frater 4. Tylko z trójką nic u siebie nie znalazłem, nawet Żubr miał 1
Leave a comment:
-
W ostatnim czasie zrobiłem małe rozpoznanie z Książem - to piwo powszechnie dostepne w moich okolicach. Niestety , ale nie udało mi się wyciagnąć żadnych sensownych wniosków dodtyczacych pochodzenia - na puszkach widziałem oznaczenia TP1, TP2, TP3, TP4, TP5, TP6, TP7, X , X2. Obserwacji dokonałem w przeciągu ostatnich kilkunastu dni , są to więc partie aktualnie dostępne w sprzedaży.Leave a comment:
-
hmmm...w sumie fakt. Mają tą samą wiedzę o produktach ktore wciskają co laski na firmowych idiot-liniach. Może jakiś oświecony Ci się kiedyś przyplącze. Pytaj.Leave a comment:
-
PH browarów, to sie często ode mnie pewnych rzeczy dowiadują.a Ty Kopyr - jako właściciel sklepu - nie mógł byś podpytać któregoś z dilerów GŻ lub CO jak oznaczają browary bo niby się Ciebie klienci pytają ?
Na pewno potraktują takie zapytanie powaznej niż potraktowali moje jako kolekcjonera gdy wysłałem im je mailem.
Rotacja i kompetencja przedstawicieli handlowych, są odwrotnie proporcjonalne. A rotacja jest duża.
Leave a comment:
-
a Ty Kopyr - jako właściciel sklepu - nie mógł byś podpytać któregoś z dilerów GŻ lub CO jak oznaczają browary bo niby się Ciebie klienci pytają ?
Na pewno potraktują takie zapytanie powaznej niż potraktowali moje jako kolekcjonera gdy wysłałem im je mailem.Leave a comment:
-
No ale ani GŻ w reklamie, ani ja powyżej nie twierdziłem niczego innego. W reklamie nie było mowy ani o Tatrze ani Warce. Sądzę, że w Żywcu jest również robiony Heniek, i że jest on robiony tylko tam.Leave a comment: