Wspieraj BroBiz! BrowarBiz utrzymuje się z dobrowolnych datków PremiumUżytkowników.
Do absolutne podstawowego działania serwisu niezbędnych jest 100 wspierających osób.
Żeby go móc rozwijać - potrzeba 300+ wspierających.
Dodaj swoją cegiełkę teraz!
Nieustające wsparcie daje nam sklep piwowarski Centrum Piwowarstwa pokrywając resztę brakujących talarów - zapraszamy na zakupy!

Kody oznaczające browary warzące dane piwa w GŻ,KP,CO-próba identyfikacji

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

• ucho
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika tra
    07.02.2008
    L7219616A0149
    Tak z ciekawości zapytam czy udało się rozkodować numer partii od GŻ?
    L****616#godz

Leave a comment:

• Pogoniarz
    replied
    W Szczecinie Bosmany L1, ale i trafiłem puszkowego z Brzeska(3)Karmi sama "trójka".Kasztelan butelkowy i 1 i 2 choć 90% dwójka.Piasta nie widziałem.Okocim i Bosman w czteropakach ma 3, Mocny różnie raz 1 raz 3.Kasztelan niepasteryzowany puszkowy 1.
    Poszperam jeszcze po sklepach.

Leave a comment:

• kibi
    replied
    Nie doprecyzowałem: ja L2 miałem na kupionej w Warszawie butelce Kasztelana Niepasteryzowanego.

Leave a comment:

• Pankracy
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kibi
    W Warszawie Kasztelan też ma L2.
    Kasztelan Niepasteryzowane w puszce (zakupione w Warszawie), które dziś dostałem ma numer partii L1.
    Data na spodzie puszki - 07.07.2010

Leave a comment:

• Pogoniarz
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika toto
    Szczególnie ciekawi mnie, jak to się ma w Szczecinie.
    Dzisiaj jestem na dobie w pracy, ale jutro wracając do domu zerknę.

Leave a comment:

• Cooper
    replied
    Być może ten fragment kodu używany w browarach CP faktycznie oznacza dany browar (póki co nasze spostrzeżenia by pasowały) jednak niestety taki zapis kodowy jest używany chyba dopiero od mniejwięcej połowy 2009 roku. Przed tym okresem układ nadruku kodowego w browarach CP był zupełnie inny np "24.12.08 // SB07.05" (na białym Kasztelanie 500 ml) lub " 24.11.07/C7" lub "01.09.06/A2" (oba na białym Kasztelanie 330 ml)

Leave a comment:

• kibi
    replied
    W Warszawie Kasztelan też ma L2.

Leave a comment:

• toto
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pankracy
    W tym temacie mogę napisać, że Okocim Pszeniczne, które widziałem w sklepach Warszawy miało numer partii L2...
    Jako miejsce rozlewu - czemu nie? Przecież wiadomo, że nie jest polskie.
    Z tego co widziałem w małopolskim i podkarpackim - są same trójki, tylko Kasztelan niepast. ma L2, a Książ Czarny Specjał - L1.
    Szczególnie ciekawi mnie, jak to się ma w Szczecinie i Warszawie.

Leave a comment:

• e-prezes
    replied
    Jeśli jest z tego niemieckiego browaru co myślę to chyba najbliżej mają do Sierpca.

Leave a comment:

• Pankracy
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika toto
    Czy ktoś jest w stanie potwierdzić następujące przypuszczenia na temat nowych kodów oznaczających browary Carlsberg Polska:
    Wg mnie istotna jest pierwsza cyfra po L w kodzie pod datą.
    1 oznacza Szczecin
    2 - Sierpc
    3 - Brzesko-Okocim.
    Może rozkład pojawiania się tych cyferek w skali kraju potwierdziłby moje przypuszczenia.
    W tym temacie mogę napisać, że Okocim Pszeniczne, które widziałem w sklepach Warszawy miało numer partii L2...

Leave a comment:

• toto
    replied
    Czy ktoś jest w stanie potwierdzić następujące przypuszczenia na temat nowych kodów oznaczających browary Carlsberg Polska:
    Wg mnie istotna jest pierwsza cyfra po L w kodzie pod datą.
    1 oznacza Szczecin
    2 - Sierpc
    3 - Brzesko-Okocim.
    Może rozkład pojawiania się tych cyferek w skali kraju potwierdziłby moje przypuszczenia.

Leave a comment:

• Pogoniarz
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pogoniarz
    W Lewiatanie natomiast napotkałem Dębowe, Lecha Premium , Tyskie Gronie, Żubra i wszystkie piwa miały "dwójkę".Posprawdzam jeszcze w innych sklepach.Na razie wynika, że z Białegostoku nie opłaca się wozić piwa do nas(co wydaje się akurat rozsądne)
    Posprawdzałem tu i ówdzie:
    "Gienaralnie" rządzi "dwójka", wyłamał się Pilsner Urguell i "9" Wojaka , te piwa(?) mają jedynkę.
    Dwójkowe to Tychacze małe średnie i duże ,Leszki małe średnie i duże
    Redsy, Gingersy, Żubry, Dębowe, Wojaki.

Leave a comment:

• Pogoniarz
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Seta
    Do Was się znikąd nie opłaca...
    Jakoś już nie jesteśmy piwną pustynią , czyli jednak się komuś opłaca , Zastanawiam się jak z opłacalnością wożenia PIWA do Ciebie

Leave a comment:

• Seta
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pogoniarz
    Na razie wynika, że z Białegostoku nie opłaca się wozić piwa do nas
    Do Was się znikąd nie opłaca...

Leave a comment:

• Pogoniarz
    replied
    W Lewiatanie natomiast napotkałem Dębowe, Lecha Premium , Tyskie Gronie, Żubra i wszystkie piwa miały "dwójkę".Posprawdzam jeszcze w innych sklepach.Na razie wynika, że z Białegostoku nie opłaca się wozić piwa do nas(co wydaje się akurat rozsądne)

Leave a comment: