Wspieraj BroBiz! BrowarBiz utrzymuje się z dobrowolnych datków PremiumUżytkowników.
Do absolutne podstawowego działania serwisu niezbędnych jest 100 wspierających osób.
Żeby go móc rozwijać - potrzeba 300+ wspierających.
Dodaj swoją cegiełkę teraz!
Nieustające wsparcie daje nam sklep piwowarski Centrum Piwowarstwa pokrywając resztę brakujących talarów - zapraszamy na zakupy!

Puławy, 6 sierpnia 43b, Trzy Korony

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

• leona
    replied
    Po raz kolejny przekonałem się, że zarządzającym zwisa to czy piwo się sprzedaje czy nie. Nadal nie można kupić na wynos innej butelki niż 1 l za "dwadzieściaparę" zł (zwrotnej jakoś nie zabrałem w siedmiuset kilometrową podróż).
    Miałem zjeść obiad (ca 40 zł) i kupić piwo na wynos (ca 40 zł jeśli piwo byłoby dostępne w półlitrowych butelkach i nawet nieco droższe niż na miejscu). Zostawiłbym minimum 70 zł ale po co im kiedy już w sobotę jest wesele i do tego czasu pewnie nie chcieliby robić raportu kasowego?
    Wciąż jest to wołający przykład jak wydawane są tzw. unijne pieniądze.

Leave a comment:

• emes
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Gringo
    ...

Ludzi faktycznie mało, w poniedziałek rano były tylko dwie osoby na śniadaniu, w porze obiadowej też skromnie (spotkany jakiś miłośnik Ataku Chmielu), wieczorami zajęte tylko pojedyncze stoliki, jak to się utrzymuje ?

...
    Przed birofiliami w Żywcu byliśmy tam w piątek o 8 rano i nie byliśmy sami (goście na śniadaniu z noclegami pewnie). Z rozmowy z piwowarem wynikało, że lokal żyje weselami i eventami firmowymi. Ponownie byliśmy kilka dni później, po Żywcu, około 18-20 godziny w niedzielę, kilka stolików zajętych, natomiast cały taras nad Wisłą zarezerwowany na wyłączność dla gości weselnych, czy jakąś inną uroczystość (nie pamiętam co, choć nas poinformowano co dokładnie się tam odbywa).

Leave a comment:

• Pancernik
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika leona
    ...to jeszcze warzelnia jest min. z twoich podatków
    Jak wolisz płacić np. na fotoradary, Twoja sprawa...

Leave a comment:

• leona
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Gringo
    (...)
    Ludzi faktycznie mało, w poniedziałek rano były tylko dwie osoby na śniadaniu, w porze obiadowej też skromnie (spotkany jakiś miłośnik Ataku Chmielu), wieczorami zajęte tylko pojedyncze stoliki, jak to się utrzymuje ?
    (...)
    Jak widziałeś ich stronę www to na pewno zwróciłeś uwagę na gwiazdki i niebieski kolor na dole. Czyli nie dość, że płacisz za piwo to jeszcze warzelnia jest min. z twoich podatków

Leave a comment:

• Gringo
    replied
    Kolejny odwiedzony browar. Z poprzednich opisów miałem skrajne przeczucia jak to będzie, czy warto np wziać tam nocleg i się stołować.
    Na szczęście lokal jak widać się dotarł i trzyma wysoki poziom usług.
    Hotel czysty, przyjemny, świetny taras z widokiem na Wisłę. wielka sala restauracyjna jest klimatyzowana. Okolice hotelu były prawdopodobnie odkomarzone. W sąsiednim lokalu Tawerna, było czarno od komarów a na tarasie Trzech Koron i parkingu, tylko pojedyncze sztuki.

Karta restauracyjna skromna ilościowo ale genialna jakościowo. Wszystko co próbowałem było bardzo smaczne.

Piwo.
    Również smaczne. Najlepsze Bursztynowe i Pszeniczne. Jasne było w porządku, natomiast ciemne mi nie podchodziło, ale nie jestem miłośnikiem tego gatunku, stąd pewnie takie odczucie, nie wyczułem jakichś wad czy zepsucia.

Ogólnie udany wypad, jeżeli w przyszłości będę musiał się zatrzymać znów w okolicy, to bez wahania wybiorę Trzy Korony.

Leave a comment:

• Prusak
    replied
    Lokal odwiedzony po raz któryś z rzędu. Kuchnia trzyma nadal dość wysoki poziom. Pils nadal najsłabszy w ofercie, za duże wysycenie, w smaku mało wyrazisty, Bursztynowe też tradycyjnie najlepsze. Na plus trzeba zapisać poprawę jakości Ciemnego, wyraziste nuty goryczkowe, większa treściwość, mimo że brak karmelowych elementów, co mi akurat odpowiada.

Leave a comment:

• Jacek220v
    replied
    Świetny sum podawany z kasza typu pęczak. Co do piw się nie wypowiadam, prowadziłem wtedy a jeszcze nie mieli na wynos. Kiedyś jeszcze odwiedzę.

Leave a comment:

• Prusak
    replied
    Ostatnia wizyta trochę mnie rozczarowała, przede wszystkim kwestia kiczowatej muzyki, no i chmielenie pilsa przestało być chyba przyzwoite, co przy dość wysokim wysyceniu daje dziwny posmak, trochę apteczno-oranżadowy, choć może celowo wyostrzam, bo wcześniej miałem znacznie lepsze wrażenia. Bursztynowe natomiast trzyma się jakoś. Obsługa bez zarzutu.

Leave a comment:

• fuliano
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fuliano
    Ze strony browary wychodzi, że podczas majowego długiego weekendu ma być premiera nowego piwa "Majowego".
    Będąc w weekend postanowiłem dopytać się o to piwo. Okazało się, że niby miało być, ale nie ma i nie będzie. Ot wyparowało

Leave a comment:

• JAckson
    replied
    Odwiedzony przejazdem dwa tygodnie temu. Faktycznie trochę dziwnie urządzone miejsce. Duża sala, a sam browarek przy ciasnym wejściu.
    Jedzenie smaczne, ale do deski mięs nie dostaliśmy żadnego sosu, czy choćby musztardy. Na szczęście na naszą prośbę dostaliśmy musztardę
    Piwa niezłe, choć nie wybitne. Raczej w kierunku średnich. Jest dedykowane szkło, które można kupić.
    Samo miejsce bez klimatu. Pewnie nie szybko dane mi będzie tu powrócić.

Leave a comment:

• e-prezes
    replied
    Lokal ładny, wręcz ogromny w stosunku do rozmiarów browarku. Niektóre detale (zabytkowa suwnica i podczepiony do niej żyrandol) wręcz cudowne. Ogólnie ładna miejscówka, ale... widać, że manager nie panuje nad materią a obiekt nie jest optymalnie zaprojektowany.
    Co do jedzenia brakowało mi odpowiedniego (zgodnego z kartą) sosu do steku, ale mimo to się objadłem. Piwom brakuje "błysku" geniuszu, bo składniki są dobrej jakości.

Leave a comment:

• Fala
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fuliano
    Ze strony browary wychodzi, że podczas majowego długiego weekendu ma być premiera nowego piwa "Majowego".
    ... i odbyła się premiera, nowego piwa ... Pszenicznego. Coś nowego może pod koniec maja będzie.

Leave a comment:

• becik
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika sandacz
    Teraz dostępne są tylko Jasne, Ciemne i Bursztynowe; pszenica ma wrócić w maju.
    pszenica już jest, rozlana wczoraj

Leave a comment:

• sandacz
    replied
    Tutaj tak tylko ogólnie powiem, że drażniący w ich piwach jest posmak zwietrzałości - wczoraj np. najbardziej w Ciemnym. Gdyby nie on, piwa byłyby całkiem solidne, a obecne Bursztynowe wręcz świetne. Plusem jest przyzwoite jak na nasze warunki chmielenie.
    Teraz dostępne są tylko Jasne, Ciemne i Bursztynowe; pszenica ma wrócić w maju.

Co do samego lokalu jeszcze, dolna sala może trochę odstrasza swoimi rozmiarami, ale na górnej jest już całkiem przyjaźnie, szczególnie mając przed oczami Wisłę.

Leave a comment:

• pioterb4
    replied
    W lokalu, nawet przy wiosennej aurze, dalej puchy.
    A jak samo piwo się broni? No bo marcowe odczytałem z twojej wypoiwedzi że jest słabe - a jak się prezentuje oferta podstawowa tzn ciemne, jasne, bock i weizen?

Leave a comment: