Ech... Majowe będące miodowym, Marcowe powstałe z wymieszania Ciemnego i Koźlaka, Bursztynowe w gatunku marcowego... Nawet mnie, bynajmniej nie purystę gatunkowego, drażni nazewnictwo piwne w tym browarze.
W lokalu, nawet przy wiosennej aurze, dalej puchy. Padał argument lokalizacji - że niby na uboczu. Owszem, nie jest to centrum Puław, ale w końcu zaraz po drugiej stronie ulicy jest duże osiedle bloków. 12-piętrowe wieżowce widać z okien dolnej sali, a mieszkańcy najbliższych mogliby przy odpowiednim zamachu dorzucić do budynku kamieniem.
BrowarBiz utrzymuje się z dobrowolnych datków PremiumUżytkowników. Do absolutne podstawowego działania serwisu niezbędnych jest 100 wspierających osób.
Żeby go móc rozwijać - potrzeba 300+ wspierających.
Dodaj swoją cegiełkę teraz!
Nieustające wsparcie daje nam sklep piwowarski Centrum Piwowarstwa pokrywając resztę brakujących talarów - zapraszamy na zakupy!
Puławy, 6 sierpnia 43b, Trzy Korony
Collapse
X
-
... a z informacji od barmana - "jeśli dojedzie miód to będzie". Nie miałem okazji porozmawiać z piwowarem, bo pracuje tylko do 16, ale wychodzi na to, że miałoby to być piwo miodowe.
Mam też niepotwierdzoną informację, że w przygotowaniu jest Pils 3-słodowy.Leave a comment:
-
Ze strony browary wychodzi, że podczas majowego długiego weekendu ma być premiera nowego piwa "Majowego".Leave a comment:
-
W minioną sobotę miałem okazję być (nieco nadłożonym
) przejazdem przez Puławy, zajrzałem więc pierwszy raz do Trzech Koron.
Spory teren, z pewnością nieporównywalnie rośnie jego atrakcyjność w wiosenne czy letnie popołudnie, gdy można zasiąść z kufelkiem i pomedytować patrząc na Wisłę...
Sam budynek estetyczny, wnętrze duże, wysokie. Fajne żyrandole pomysłowo zamocowane na suwnicach. Sporo drewna, wnętrze pachnie jeszcze świeżością. Z tyłu "szynkwasu" widoczne kadzie, nad nimi wznosi się bardziej kameralna antresolka.
Ponieważ byłem chwilę po 12-ej, obsługa dopiero się rozkręcała. Pani kelnerka była bardzo miła, przyniosła mi baterię czterech litrowych flasz z trzykoronnymi napitkami na wynos (wozem byłem
).
Na pełny obiad było za wcześnie, z Młodym więc wzięliśmy zupy - on krem pomidorowy z grzankami (podwójnymi), a ja cebulową z serem i pieczywem czosnkowym. Obie zupy smaczne, zwłaszcza w chłodne i pochmurne (przed)południe.
Estetyczne, eleganckie wręcz toalety (przynajmniej męska...). Myślę, że obiekt pomyślany został jako baza dla bankietów i wesel, gdyby jednak było inaczej, obawiałbym się o jego docelową rentowność.
Podsumowując, mnie się podobało - był to pierwszy odwiedzony tego dnia browar w województwie lubelskim, i - moim zdaniem - najładniejszy, może dlatego, że klimaty lekkogermańskorustykalne (jedno słowo!) dobrze mi się z piwem kojarzą...Leave a comment:
-
Promocja czwartkowa polega na tym, że duże piwo każdego rodzaju jest o 2 zł tańsze. Na paragonie jednak wszędzie widnieje "Piwo Czwartek", co przy większej konsumpcji może być problemem dla prowadzącego dziennik piwny, gdy się nie błyszczy pamięcią.
Lubię tu przyjeżdżać. Pijalne piwo (a przynajmniej oryginalne, nie nużące tak swoją jednorodnością smakową jak te z G15; "Marcowe" akurat pominę litościwym milczeniem), bardzo dobra kuchnia (świetny krem pomidorowy, naleśniki ze szpinakiem i inne), obsługa pierwszej klasy i pozytywnie nostalgiczny nadwiślański klimat. Tylko trochę smutno, gdy wieczorem jest się jedynym gościem na sali...Ostatnia zmiana dokonana przez sandacz; 2012-02-24, 21:52.Leave a comment:
-
Liczba się zgadza, nadal jest pięć piw, byłem przed tygodniem. Wydaje mi się (ale zaznaczam, że to dopiero druga wizyta), że poziom warzonego piwa poszedł lekko w górę i ustabilizował się w środkowej strefie stanów średnich.
Pusto, szczególnie między 12.00 a 16.00. Kuchnia niezła, zainteresowały mnie ryby słodkowodne, ujęli mnie linem, w tej części Polski bardzo, bardzo rzadko przełamującym dominację karpia i pstrąga.Leave a comment:
-
Gdy byłem ok. 3 tygodnie temu, było i Bursztynowe, i Koźlak. W sumie 5 piw, w tym 3 ciemne, nieźle.
Od niedawna jest promocja: 20% rabatu na piwo w czwartki (cały dzień). Tak przynajmniej piszą na stronie, bo przez telefon powiedziano mi, że duże w cenie małego, a to cenowo wychodzi inaczej. Może ktoś skorzystał?Leave a comment:
-
Bursztynowe znika, zastępuje je Koźlak. Lud domagał się mózgotrzepa?
PS: Danhaj, rozminęliśmy się jakieś 12 godzin
Leave a comment:
-
A teraz jazz leci
Rozrzut chłopaki mają fatalny. Jak mniemam ta muzyka znaczy - idźcie do domu, bo o 23 zamykamy
Leave a comment:
-
Relacja na żywo.
W lokalu zajęty oprócz mojego jeden stolik. Z głośników snuje się bardzo przyjemna muzyka (jakiś heavy metal - kelner nie wie co to jest
).
Lokal przyjemny, pachnie nowością. Sala dzielona na dwie części - restauracyjna z obrusami i serwetami, a za przesuwanymi drzwiami (w tej chwili otwarte) bliżej baru antresola i stoły z bieżnikami, i tu właśnie gromadzą się fani piwa. Ja siedzę w dzwiach, bo tylko tutaj jest zasięg internetu. Sale bardzo przestronne, wysokie, całość wykończona głównie w drewnie - przyjemnie.
Obsługa bardzo miła. Kufle na sprzedaż 0,5 z "rączką" po 24 zł. Piwo na wynos w 1 l i 2 l butelkach, plus kaucja 9 zł. Kelner zapytany (z ciekawości) czy leją do petów stwierdził , że nie za bardzo chętnie.
Aha, mają tu własne piwo
Dostępne: jasne, ciemne, bursztynowe, pszeniczne oraz świeżutki koźlak. Niestety chyba jednak zbyt świeży - piwo dość nieharmonijne, kwaskowo-kwaśnawe. Wyczuwalna goryczka, chociaż bardziej gorzkie niż goryczkowate. Kawowe posmaki. Wysycenia brak. Podane bez piany. Zbyt schłodzone. Do poprawy.
Próbowałem też pszenicę - zapach zgodnie ze stylem, wysycenie idealne, kolor klasyczny. W smaku jednak nieco zbyt mało treściwe. Ale nie jest źle. Podane niestety też bez piany.
Miejsce przyjemne. Chociaż razi informacja z karty, że wszystkie ich piwa podawane są również jako... grzańce. Kelner zapytany o to, czy nie szkoda im psuć smaku ich oryginalnych piw goździkami odpowiedział, że klienci się tego domagają... Swoją drogą ciekawe jak smakuje pszeniczne grzaniec
Będę tu wracał.Ostatnia zmiana dokonana przez danhaj; 2011-12-15, 22:39.Leave a comment:
-
Są dwie nowe szklanki z miarką, mała 0,33 (wąska, wysoka) i duża 0,5 (o ... kobiecych kształtach
).
W najbliższych dniach będzie ... premiera nowego piwa ... koźlaka

Leave a comment:
-
Spieszę donieść, iż piwo leją teraz do pękatych szklanek z kreseczką "0,5" (są też kufle, ale nie widziałem z bliska), a w łazience jest ciepła woda
Leave a comment:
-
Odwiedziwszy browarek wczoraj,melduję.Dostępne cztery gatunki piw:jasne,ciemne,bursztynowe,pszeniczne.Na wynos nalewane do butli litrowej za 25 zł i dwu litrowej(ceny nie znam).Bez problemu uzyskałem od miłej pani etykietki i podkładki.Słynne pokale bez miarki po 25 pln.Leave a comment:
-
-