BrowarBiz utrzymuje się z dobrowolnych datków PremiumUżytkowników. Do absolutne podstawowego działania serwisu niezbędnych jest 100 wspierających osób. Żeby go móc rozwijać - potrzeba 300+ wspierających. Dodaj swoją cegiełkę teraz!
Nieustające wsparcie daje nam sklep piwowarski Centrum Piwowarstwa pokrywając resztę brakujących talarów - zapraszamy na zakupy!
Kokolobolo już się skończyło, taki niefart.
Dzisiaj na kranach obecne:
01. Limburgse Witte
02. Manufakturowy Pils
03. Lupulus Fructus
04. Hey Now (a potem Primator Weizen)
05. Lindemans Kriek (a potem Geuzue)
06. Dziki Cydr
07. Primator Pale Ale
08. Artezan IPA
09. Birra Amiata Crocus
10. Artezan Grodziskie
11. Artezan Pacific
12. Left Hand 400 Pound Monkey
13. Sint Gummarus Tripel
14. Porter z Cieszyna
15. Avesnois Blonde (a potem Klasztorne z Jabłonowa)
16. Mikkeller Rauch Geek Breakfast
Jedzie do nas Deszcz w Cisnej, a na początku przyszłego tygodnia dotrzeć powinien Porter Łódzki, w beczce ma się rozumieć!
Piłkarzyki i toaleta to chyba tematy zastępcze - dzisiaj wieczorem 8 dolnych - czytaj najbardziej interesujących kranów - nieczynnych.
Cztery były nieczynne. Stało się tak, że jeden z przewodów z piwem pękł i mieliśmy piwną powódź . Sytuacja jest już opanowana, wszystko działa jak należy.
Wiecznie młodym być - marzenie każdego w moim wieku /Ciebie też to czeka, szybciej niż myślisz/. Poza tym po Double Ipa z Port Brewing w KiKu trudno się zachwycić Ciechanami czy nawet Moorem w Chmielarni.
Pewnie coś poplątałem z liczbą - ale raczej chodziło mi o wrażenie, że nie ma nic poważnego , czego można by się napić.No cóż, niedziela -dzień święty i przeklęty.
Piłkarzyki i toaleta to chyba tematy zastępcze - dzisiaj wieczorem 8 dolnych - czytaj najbardziej interesujących kranów - nieczynnych. Barman tłumaczy mętnie i najchętniej to by już poszedł do domu. Jeśli się przychodzi tam na deser /czytaj RISa/ to rozczarowanie jest spore. Na szczęście kalmary wciąż genialne.
Wiem tylko o 4 dolnych - po piątkowo-sobotnim laniu mieliśmy awarię w niedzielę. W efekcie musieliśmy odczepić całą czwórkę ( od 13 do 16 ). Naturalnym jest oczywiście, że awaria musi się wydarzyć w niedzielne południe, dodatkowo przy absencji Masona - dzisiaj ma być spec od rurek. Dobrze, że kalmary nie zawiodły
Piłkarzyki i toaleta to chyba tematy zastępcze - dzisiaj wieczorem 8 dolnych - czytaj najbardziej interesujących kranów - nieczynnych. Barman tłumaczy mętnie i najchętniej to by już poszedł do domu. Jeśli się przychodzi tam na deser /czytaj RISa/ to rozczarowanie jest spore. Na szczęście kalmary wciąż genialne.
Zamieszczam zajawkę o tym miejscu, choć zdaję sobie sprawę, że w pobliżu są bliższe sercu piwosza miejsca. To jest ekskluzywne i nie najtańsze skoro piotrkowski Jan Olbracht z beczki kosztuje 25 zł za 0,4l.
Następne miejsce otwarte dużo później niż ja się tam znalazłem. Co prawda na ich stronie nie znalazłem nic o piwach, ale na tablicy przy wejściu na zdjęciu są butelki kraftowego piwa...
To forum rzeczywiście chyba umiera, skoro nikt nie zarejestrował otwarcia pubu Pinty w Warszawie…
Zauważony przypadkiem afisz reklamowy na Chmielnej ostatniego dnia pobytu w Warszawie pozwolił mi tylko na jedną, krótką wizytę w tym przybytku. Pub można znaleźć przechodząc przez...
Leave a comment: