Śródmieście, Twarda 42, Chmielarnia

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

• sandacz
    replied
    Miła obsługa, dobry wybór piw w znośnych (jak na sporadyczną wizytę) cenach. Jedzenia nie próbowałem, bo tutaj już ceny dla mnie za wysokie, a kulinaria nie są moim hobby. Wystrój dość prosty, ale dzięki temu człowiek skupia się na piwie i ewentualnych towarzyszach. Nie bardzo pasuje mi podłoga - nadaje lekkiego stołówkowego sznytu, niepożądanego raczej w takim miejscu. Ja preferuję wszelakie wykładziny dywanowe, choć rozumiem, jaka to uciążliwość dla obsługi... W wątku podłogi nie podoba mi się jeszcze jedno: trumna z puszkami. Niepotrzebny ideologiczny wtręt. Lokal powinien być pro, nie anty. Takim elementem "wystroju" dajecie tylko do zrozumienia, że macie z tymi piwami jakiś emocjonalny problem - a tymczasem powinniśmy o nich... milczeć, szczególnie w pubie z dobrym piwem.

Leave a comment:

• żąleną
    replied
    Ładny zestawik mi na sobotę i/ lub niedzielę szykować. BĘDĘ SIĘ ODLAGERZAŁ.

Leave a comment:

• krejzol
    replied
    Lokal genialny! Piwa serwowane w odpowiedniej temperaturze, sympatyczna i wykwalifikowana obsługa, szeroki wybór piw jak i ilości zamawianego trunku. Kuchni indyjsko/nepalskiej (jednej z mojej ulubionych) też już zdążyłem spróbować i nie miałem żadnych zastrzeżeń, choć nie jestem w tej dziedzinie żadnym znawcą. Subiektywnie jedzenie było bardzo dobre.

Dziwie się za to niektórym forumowiczów, którzy decydują się na jednoczesną degustację piwną i posiłek kuchni indyjskiej. Moim zdaniem jest to kiepskie połączenie - dania kuchni indyjskiej są bardzo wyraziste smakowo i dość silnie oddziaływają na kubki smakowe, co wpływa negatywnie na jednoczesną lub następującą po posiłku degustację piwną.

Leave a comment:

• zerom_ol
    replied
    Po spiskowcach doczłapaliśmy się tutaj. Wrażenia wyśmienite piwo świetna kuchnia. Kurczak na ostro wyśmienity a placki jeszcze lepsze. Szkoda że nie ma takich miejsc w Olsztynie a może i dobrze bo przepił bym tam całe swoje fundusze i jako biedny student już bym wcale nic nie jadł tylko pił

Leave a comment:

• leona
    replied
    Trasa do podziemi oznaczona niezliczonymi banerami przeplatającymi się z gablotami pełnymi pucharów wygląda zabawnie. Wystrój wnętrza prosty, raczej do długiego siedzenia przy piwie i rozlewania kolejnych plam na stole niż na romantyczne patrzenie w oczy.

Pomysł połączenia restauracji z knajpą dla pasjonatów nadal wydaje mi się kontrowersyjny choć mi pasuje. Akurat lubię te klimaty kulinarne więc do piwa mi bardzo pasują.

Wybór piwa mnie nie powalił bo nie taki słabeusz ze mnie jednak dla szerokich rzesz klientów będzie pozytywnym zaskoczeniem. Bardzo dobry pomysł z nalewaniem połowy objętości za połowę ceny "dużego".
    Mały minusik za brak szkła do lagerów.

Idealna lokalizacja na przekąszenie i popicie przed/po podróży PKP, z czego będę przy każdej okazji korzystał.

Dziękuję za sympatyczne chwile przy kufelku i pozdrawiam załogę, także tą część od kufelka na tipy

Leave a comment:

• dyczkin
    replied
    VanPurRz przybywaj

Leave a comment:

• Mason
    replied
    Z kranowych ciekawostek:
    Za szóstaka leje się Skalak 11. A dla zmotoryzowanych mamy piwo bezalkoholowe z kija . Cerna Hora Forman

Leave a comment:

• leona
    replied
    Dzięki!
    Pięknie!

Leave a comment:

• Pendragon
    replied
    Godizny mają na FB.
    W dni robocze od 11, w soboty i niedzile od 12.

Leave a comment:

• leona
    replied
    Liczę, że jutro będzie jeszcze trochę diacetylowej ambrozji

Chyba jestem ułomny ale nie widzę od której otwieracie?

Leave a comment:

• becik
    replied
    Porter ciechanowski byl wyjątkowo smaczny, kuchnia, nooo tym razem ostrośc była juz na pograniczu, skoro przytkało mi uszy i słuch tzn, że była dobra

Leave a comment:

• Mason
    replied
    Chwilowo, po prostu beczki się skończyły. Lada chwila za szóstkę będą Skalaki, mamy też w zapasie Lagerowe, czekamy na dostawę Wrocławskiego itp.

Leave a comment:

• VanPurRz
    replied
    Panowie, mam nadzieję, że Iron nie miał racji przewidując pewien scenariusz Waszego rozwoju. Niestety piwa za szóstaka zaczeły być piwami za siódemaka Mam nadzieję, że to chwilowo?

Leave a comment:

• kishar
    replied
    Jutro mam przesiadkę na centralnym i chce się pojawić na jakieś piwo, mam nadzieje, że problemu z miejscem nie będzie.

Leave a comment:

• Mason
    replied
    Premierowy Prometeusz z browaru Olimp już się leje

Poza tym wczoraj na naszych kranach zagościł setny trunek: To Øl First Frontier

Aktualnie lejemy:
    01. Meisel's Weisse 10/7/5
    02. Na miodzie Gryczanym 7/5/4
    03. Policka Otakar 7/5/4
    04. Lindemans Framboise 19/13/10
    05. Opat Imbirowy 8/6/4
    06. Cydr Thistly Ginger 15/11/8

07. Olimp Prometeusz 10/7/5
    08. Samuraj IPA 11/8/6
    09. To Øl First Frontier 20/14/10
    10. Smoky Joe 10/7/5
    11. Amber Boy 10/7/5