Śródmieście, Twarda 42, Chmielarnia
Collapse
X
-
Miła obsługa, dobry wybór piw w znośnych (jak na sporadyczną wizytę) cenach. Jedzenia nie próbowałem, bo tutaj już ceny dla mnie za wysokie, a kulinaria nie są moim hobby. Wystrój dość prosty, ale dzięki temu człowiek skupia się na piwie i ewentualnych towarzyszach. Nie bardzo pasuje mi podłoga - nadaje lekkiego stołówkowego sznytu, niepożądanego raczej w takim miejscu. Ja preferuję wszelakie wykładziny dywanowe, choć rozumiem, jaka to uciążliwość dla obsługi... W wątku podłogi nie podoba mi się jeszcze jedno: trumna z puszkami. Niepotrzebny ideologiczny wtręt. Lokal powinien być pro, nie anty. Takim elementem "wystroju" dajecie tylko do zrozumienia, że macie z tymi piwami jakiś emocjonalny problem - a tymczasem powinniśmy o nich... milczeć, szczególnie w pubie z dobrym piwem. -
Ładny zestawik mi na sobotę i/ lub niedzielę szykować. BĘDĘ SIĘ ODLAGERZAŁ.Leave a comment:
-
Lokal genialny! Piwa serwowane w odpowiedniej temperaturze, sympatyczna i wykwalifikowana obsługa, szeroki wybór piw jak i ilości zamawianego trunku. Kuchni indyjsko/nepalskiej (jednej z mojej ulubionych) też już zdążyłem spróbować i nie miałem żadnych zastrzeżeń, choć nie jestem w tej dziedzinie żadnym znawcą. Subiektywnie jedzenie było bardzo dobre.
Dziwie się za to niektórym forumowiczów, którzy decydują się na jednoczesną degustację piwną i posiłek kuchni indyjskiej. Moim zdaniem jest to kiepskie połączenie - dania kuchni indyjskiej są bardzo wyraziste smakowo i dość silnie oddziaływają na kubki smakowe, co wpływa negatywnie na jednoczesną lub następującą po posiłku degustację piwną.Leave a comment:
-
Po spiskowcach doczłapaliśmy się tutaj. Wrażenia wyśmienite piwo świetna kuchnia. Kurczak na ostro wyśmienity a placki jeszcze lepsze. Szkoda że nie ma takich miejsc w Olsztynie a może i dobrze bo przepił bym tam całe swoje fundusze i jako biedny student już bym wcale nic nie jadł tylko piłLeave a comment:
-
Trasa do podziemi oznaczona niezliczonymi banerami przeplatającymi się z gablotami pełnymi pucharów wygląda zabawnie. Wystrój wnętrza prosty, raczej do długiego siedzenia przy piwie i rozlewania kolejnych plam na stole niż na romantyczne patrzenie w oczy.
Pomysł połączenia restauracji z knajpą dla pasjonatów nadal wydaje mi się kontrowersyjny choć mi pasuje. Akurat lubię te klimaty kulinarne więc do piwa mi bardzo pasują.
Wybór piwa mnie nie powalił bo nie taki słabeusz ze mniejednak dla szerokich rzesz klientów będzie pozytywnym zaskoczeniem. Bardzo dobry pomysł z nalewaniem połowy objętości za połowę ceny "dużego".
Mały minusik za brak szkła do lagerów.
Idealna lokalizacja na przekąszenie i popicie przed/po podróży PKP, z czego będę przy każdej okazji korzystał.
Dziękuję za sympatyczne chwile przy kufelku i pozdrawiam załogę, także tą część od kufelka na tipyLeave a comment:
-
Z kranowych ciekawostek:
Za szóstaka leje się Skalak 11. A dla zmotoryzowanych mamy piwo bezalkoholowe z kija. Cerna Hora Forman
Leave a comment:
-
Godizny mają na FB.
W dni robocze od 11, w soboty i niedzile od 12.Leave a comment:
-
Liczę, że jutro będzie jeszcze trochę diacetylowej ambrozji
Chyba jestem ułomny ale nie widzę od której otwieracie?Leave a comment:
-
Porter ciechanowski byl wyjątkowo smaczny, kuchnia, nooo tym razem ostrośc była juz na pograniczu, skoro przytkało mi uszy i słuch tzn, że była dobraLeave a comment:
-
Chwilowo, po prostu beczki się skończyły. Lada chwila za szóstkę będą Skalaki, mamy też w zapasie Lagerowe, czekamy na dostawę Wrocławskiego itp.Leave a comment:
-
Panowie, mam nadzieję, że Iron nie miał racji przewidując pewien scenariusz Waszego rozwoju. Niestety piwa za szóstaka zaczeły być piwami za siódemakaMam nadzieję, że to chwilowo?
Leave a comment:
-
Jutro mam przesiadkę na centralnym i chce się pojawić na jakieś piwo, mam nadzieje, że problemu z miejscem nie będzie.Leave a comment:
-
Premierowy Prometeusz z browaru Olimp już się leje
Poza tym wczoraj na naszych kranach zagościł setny trunek: To Øl First Frontier
Aktualnie lejemy:
01. Meisel's Weisse 10/7/5
02. Na miodzie Gryczanym 7/5/4
03. Policka Otakar 7/5/4
04. Lindemans Framboise 19/13/10
05. Opat Imbirowy 8/6/4
06. Cydr Thistly Ginger 15/11/8
07. Olimp Prometeusz 10/7/5
08. Samuraj IPA 11/8/6
09. To Øl First Frontier 20/14/10
10. Smoky Joe 10/7/5
11. Amber Boy 10/7/5
12. Rowing Jack 10/7/5
13. Mikkeller It's Alive 20/14/10
14. Tripel Karmeliet 19/13/10
15. Sint Gummarus Dubbel 16/12/8
16. Ciechan Porter 22 10/7/5Leave a comment:
Related Topics
Collapse
-
Zamieszczam zajawkę o tym miejscu, choć zdaję sobie sprawę, że w pobliżu są bliższe sercu piwosza miejsca. To jest ekskluzywne i nie najtańsze skoro piotrkowski Jan Olbracht z beczki kosztuje 25 zł za 0,4l.
-
Channel: Warszawa
2025-03-06, 16:52 -
-
Następne miejsce otwarte dużo później niż ja się tam znalazłem. Co prawda na ich stronie nie znalazłem nic o piwach, ale na tablicy przy wejściu na zdjęciu są butelki kraftowego piwa...
-
Channel: Warszawa
2025-03-06, 16:25 -
-
Prawdopodobnie w miejscu dawnego Natu jest tera Azyl. Ponieważ jeszcze było zamknięte załączam fotki zrobione na zewnątrz...
-
Channel: Warszawa
2025-03-06, 16:09 -
-
Widzę że KiKów napączkowało w Warszawie. Taki tam kawiarniany klimat z widokiem na często patrolowaną ulicę. Ciekawy czarnolustrzany sufit.
Kranów piwnych 11. Piwa w dobrej formie.
Ale co przykuło uwagę w szczególności - któż to na ten super pomysł wpadłbył?!...-
Channel: Warszawa
-
-
To forum rzeczywiście chyba umiera, skoro nikt nie zarejestrował otwarcia pubu Pinty w Warszawie…
Zauważony przypadkiem afisz reklamowy na Chmielnej ostatniego dnia pobytu w Warszawie pozwolił mi tylko na jedną, krótką wizytę w tym przybytku. Pub można znaleźć przechodząc przez...-
Channel: Warszawa
-
- Loading...
- Koniec listy.
Leave a comment: