BrowarBiz utrzymuje się z dobrowolnych datków PremiumUżytkowników. Do absolutne podstawowego działania serwisu niezbędnych jest 100 wspierających osób.
Żeby go móc rozwijać - potrzeba 300+ wspierających.
Dodaj swoją cegiełkę teraz!
Nieustające wsparcie daje nam sklep piwowarski Centrum Piwowarstwa pokrywając resztę brakujących talarów - zapraszamy na zakupy!
Śródmieście, Twarda 42, Chmielarnia
Collapse
X
-
Kolejna wizyta udana z Artezan Coder i Ciechanem pszenicznym
Około 20 przeszliśmy w dwudziesty stopień zasilania, na stołach pojawiły się świeczki
Leave a comment:
-
Troszkę newsów plusów.
Od dzisiaj mamy drugiego kucharza, jutro dochodzi trzeci.
W związku powyższym
- Ram nie padnie z przemęczenia
- od jutra jesteśmy wydolni lanczowo
- od następnego poniedziałku ( 8 lipca ) ruszamy z dowozami jedzenia ( wyznaczymy strefę bezpłatnego dowozu - szczegóły będą na stronie www i fb )
I zmiany na kranie
na 3 - Ciechan pszeniczny 8/6/4
na 13 - Cuvee Des Trolls 16/12/8 ( rany, nawet sam nie wiem o czym piszę, a nie mam pod ręką Masona, ale jestem przekonany, że wart swej ceny
)
Leave a comment:
-
Tak jak pisałęm wcześniej, dostała już wypowiedzenie
, czekamy na zmienniczkę
Pracujemy teraz nad menu stolikowym ( to co teraz wykorzystujemy to są własciwie ulotki z ofertą na dowóz ). Z powodu rotacji na kranach będzie też oddzielne menu nalewakowe typu segregator z opisem jednego piwa na jednej karcie z możliwością szybkich zmian. Na obecną chwilę musimy uczulić dziewczyny, by informowały mniej zorientowaną klientelę ( w stylu dobre, malinoweJedyny mankament jaki zauważyłem, a który można by było poprawić, to informowanie niezdecydowanych gości o cenach piw, szczególnie kiedy nie ma możliwości zamawiania przy barze:P znajoma zamówiła "dobre, malinowe piwo" i okazał się to być lindemans, więc była lekko zdziwiona, że za dwa piwa musiała zapłacić 38 złotych
Pozdrawiam i powodzenia życzę!
) o cenach piw z górnej półki
Leave a comment:
-
Zabrałem się wczoraj do tego lokalu z narzeczoną i znajomymi. Muszę powiedzieć ,że lokal wywarł pozytywne wrażenie (szczególnie że po opisach na forum wiedziałem już czego się spodziewać
), dlatego mam nadzieję, że uda mi się tam wpadać raz w tygodniu chociaż na jednego. Wybór piw rzeczywiście zacny
Co do kuchni ,to z tego co próbowałem (placki i kurczak w cieście) wszystko było super (narzeczona narzekała rano że jeszcze czosnkiem czuć
). Kanapa w rogu rzeczywiście w kiepskim stanie, po powrocie do domu jej fragmenty jeszcze trzymały się moich spodni
Jedyny mankament jaki zauważyłem, a który można by było poprawić, to informowanie niezdecydowanych gości o cenach piw, szczególnie kiedy nie ma możliwości zamawiania przy barze:P znajoma zamówiła "dobre, malinowe piwo" i okazał się to być lindemans, więc była lekko zdziwiona, że za dwa piwa musiała zapłacić 38 złotych
Pozdrawiam i powodzenia życzę!
Leave a comment:
-
Ram jak ktoś chce coś na ostro to daje rzeczywiście na ostro. U np Wietnamczyków i Chińczyków to często jest tak, przychodzi ich krajan i chce na ostro, to dają mu , na polskie warunki, bardzo ostro. Przychodzi Polak, oni uważają, że my nie lubimy na ostro i nawet jak prosimy o danie ostre, to dają jakieś przyprawianie mdławo-łagodne najwyżej nieznacznie ocierające się o ostrość. Żeby była jasność, ja życzyłem sobie potrawy na bardzo ostro i się nie zawiodłem. Przy mnie Purc , który lubi też ostre potrawy ledwo był w stanie dojeść sałatkę z kalmarów na ostro. Piecia tydzień temu też się zrobił czerwony i nie mógł dokończyć potrawy, poprosił o pojemnik i resztę jedzenia zabrał do domu.
Ostatnia zmiana dokonana przez emes; 2013-06-30, 21:08.Leave a comment:
-
Na uwagę, szczególnie smakoszom kulinarnym, zasługuje niewątpliwie kuchnia kucharza Chmielarni, Rama. Osobiście chwaliłem Rama Sławkowi i Mikołajowi, także Ramowi składałem pochwały, a teraz, po kilkukrotnych degustacjach, także dzisiejszej, pozwolę sobie o tym publicznie napisać i potwierdzić dużą powtarzalność doskonałej jakości. Oby tak dalej.Leave a comment:
-
-
Nom, po 3,5 roku pracy w której można się było obijać ile wlezie prawdziwa praca może trochę człowieka zmęczyć
A na kranach się dzieje...
1. Manufaktura Gryczane
2. Cerna Hora Tas
3. Tucher Weizen
4. Ciechanów Lagerowe (duże za 6 złotych!)
5. Lindemans... albo Cassis, albo Perchesse albo Faro, jeszcze nie wiem co podepnę
6. St. Feuillien Saison
7. Dupont Monk's Stout
8. Manufaktura Blond
9. Artezan Paciic
10. AleBrowar Amber Boy
11. AleBrowar Ortodox
12. Thornbridge Reverend and the Makers
13. Chimay Triple
14. Sierra Nevada Blindfold Black IPA
15. Delirium Tremens
16. Thornbridge St. PetersburgLeave a comment:
-
Muzyka dzisiaj (piątek) w ogóle nie przeszkadzała
Jedzenie super, piwo ekstra (szczególnie rodenbach, st. feullien saison i st.petersburg) tylko Mason za barem jakiś taki zmęczony ...Leave a comment:
-
Byłem w poprzedni weekend w piątek, sobotę i niedzielę, mnie ta muzyka nie przeszkadzała w rozmowie. Może w dobrych miejscach siedziałem, nie przy głośnikach.Leave a comment:
-
-