Ogłoszenie

Collapse

Zasady działu Knajpy/puby polskie

Zasady opisywania lokali:

1) Bardzo proszę o opisywanie każdego lokalu w osobnym temacie,
czyli jeden lokal, jeden temat

2) nazwa tematu powinna mieć strukturę:
miasto, adres, nazwa lokalu
Jeżeli zaś miasto zostało wydzielone jako osobny dział:
adres, nazwa lokalu

Z góry dziękuję za stosowanie się do tych prostych zasad. Mam nadzieję, że ułatwi nam to poruszanie się po tym dziale

Ważne: Piwa proszę komentować i oceniać w dziale Piwo konkretnie, a w tym dziale proszę się powstrzymać od oceny piwnego asortymentu, bo jednym dane piwa smakują, a innym nie.
See more
See less

Gdańsk, Szafarnia 9, Brovarnia

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

  • Bombadil13
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedzi
    Premiera IPy w Brovarnii nastąpi dopiero 16 lub 17 marca.
    A ja w tym czasie w Mołdawii będę, ech
    Nie smuć sie. Opowiemy Ci jak bardzo nam smakowało.

    Leave a comment:


  • abernacka
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi
    Właśnie na podstawie "tego postu" wywnioskowałem, że to będzie za tydzień.
    Premiera IPy w Brovarnii nastąpi dopiero 16 lub 17 marca.
    A ja w tym czasie w Mołdawii będę, ech
    Last edited by abernacka; 03-03-2012, 12:33.

    Leave a comment:


  • Pendragon
    replied
    Właśnie na podstawie "tego postu" wywnioskowałem, że to będzie za tydzień.

    Leave a comment:


  • dreads
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi
    No to kiedy premiera AIPA? Domyślam się, że 9-10 marca?
    Ten post wskazuje na to, że raczej nie w ten weekend. Szkoda, że to nie my skosztujemy tego AIPA jako pierwsi

    Leave a comment:


  • Pendragon
    replied
    No to kiedy premiera AIPA? Domyślam się, że 9-10 marca?

    Leave a comment:


  • Blackmas
    replied
    Tym razem wpadnę z dziewczyną. Bardziej pasowałaby nam sobota.

    Leave a comment:


  • Pancernik
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi
    Tez jestem za sobotą, gdyż w soboty mam autobus o 30 minut później niż w piątki
    Zawsze dwa piwa więcej...

    Leave a comment:


  • Pendragon
    replied
    Tez jestem za sobotą, gdyż w soboty mam autobus o 30 minut później niż w piątki

    Leave a comment:


  • docent
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Saks Wyświetlenie odpowiedzi

    Docent, mamy celować z premierą AIPY w piątek?
    A jeszcze lepsza jest sobota
    EDIT: Mam na myśli sobotę następną jakby co
    Last edited by docent; 20-02-2012, 11:06.

    Leave a comment:


  • Saks
    replied
    Spytko, staramy się by butelki nie stały u nas dłużej niż tydzień, na ogół jest to krócej, lecz w ostatnie mroźne dni sprzedaż trochę zwolniła. Z jaką datą ważności trafiła Ci się zakażona butelka? Jeśli trafi się trafiona butelka proszę o informacje, nie wylewać, przywieźć z powrotem i wymienimy ją na świeżą. Dokładamy starań by nasze piwa były jak najlepszej jakości.

    Docent, mamy celować z premierą AIPY w piątek?

    Leave a comment:


  • ART
    replied
    tylko zmiana parametrów.

    Leave a comment:


  • Pendragon
    replied
    Czyli ekstrakt taki sam jak rok temu, ale alkoholu zdecydowanie mniej. No i jak to teraz traktować - jako nowe piwo? Chyba nie, wystarczy zmiana alkoholu, czyli dokładnie tak jak postepujemy do tej pory.
    Last edited by Pendragon; 19-02-2012, 21:54.

    Leave a comment:


  • Mason
    replied
    Wychodzi 5,3% objętościowo i 4,4% wagowo.

    Leave a comment:


  • dreads
    replied
    Michał mówił, że ekstrakt 13,5 (i tak też widnieje na etykiecie). Odfermentowało do 3,1, procenta trzeba policzyć zatem samemu

    Leave a comment:


  • Pendragon
    replied
    No to Dymione zaliczone w dniu premiery. Browarbizowa banda liczyła sztuk 12, w związku z czym do kasy Brovarni wpadło kilka setek złotych polskich Piwo dobre, ale żeby klękały przed nim narody - tego powiedzieć nie można. Przypomnijcie parametry bym dodał do DP.

    Spytko - trzeba PKSem jeździć i pic na miejscu, wtedy nigdy nie jest kwaśne
    Last edited by Pendragon; 18-02-2012, 00:13.

    Leave a comment:

Przetwarzanie...
X
😀
🥰
🤢
😎
😡
👍
👎