BrowarBiz utrzymuje się z dobrowolnych datków PremiumUżytkowników. Do absolutne podstawowego działania serwisu niezbędnych jest 100 wspierających osób. Żeby go móc rozwijać - potrzeba 300+ wspierających. Dodaj swoją cegiełkę teraz!
Nieustające wsparcie daje nam sklep piwowarski Centrum Piwowarstwa pokrywając resztę brakujących talarów - zapraszamy na zakupy!
Planuję to uczynić od kilku dni tylko trzeba dokupić kilka godzin do jakiejś doby, bo brakuje mi czasu.
pierwo i drugorodny oraz praca skutecznie blokuja dostęp do obijania się na b.bize :]
Dziś nastrugam jakąś wolną chwilkę i machnę aktualną listę.
Długas tego portera już mam dwie butelki, kupiłem swego czasu na padarewskiego, nie długo mam zamiar wypić. Jak tam Porter z perły piłeś ?? u mnie jeszcze leżą dwie butelki perły portera, nie długo sprawdzę, bo podobno smakiem przypomina żywieckiego portera. Ja tam jeszcze czekam na portera Staropolskiego, który podobno już jest warzony.
Porter z perły wypity po kilku dniach od zakupu, ale nie było czasu zrecenzować, a pamięć się zatarła.
Przyzwoity, w miarę pełny i czekoladowy, bez większych smaków czerwonych owoców.
Warty ponownego zakupu, ale gaci w obecnej formie nie zrywa.
Ja póki co jestem fanem Komesa porter 02.06.2016
mocno stoutowy, a mało słodowo porterowy :]
ha! wyniuchałem ostatnio na półce jeszcze tą warkę, co ciekawe z kolejnego rzutu, jak mi się uda jeszcze trafić (chroniczny brak gotówki nawet na parę sztuk) do dokupię do trzech na leżaku.
Natomiast ostatnio trafiłem dobrego porteru okocimskiego po przecenie, i uwiedziony dokupiłem z innego sklepu i innej warki i cholera... szmata jakaś, mydliny i lipa. Nie pamiętam od kiedy pierwszy raz ale piwo poszło w zlew. No i jak tu wierzyć w solidność koncernów .
dostępne okazjonalnie Kaszëbskô Kóruna, Porter Kaszubski BLG 22 - butelka 1l, dostępny okazjonalnie ok. grudnia Browar na Jurze, [Pinta]Imperator Bałtycki 24,7 BLG - butelka 0,33l Ciechan, Grudniowy Porter 18 BLG - butelka 1l Ciechan, Grudniowy Porter 22 BLG - butelka 1l Czenstochovia, Świąteczny Porter Bałtycki BLG 22 - KEG?, butelka?
poczekalnia (czyli, te które są już niedostępne i nie wiadomo czy kiedykolwiek wrócą) Słociak, Porter Festiwalowy 21 BLG - butelka 0,33l (był dostępny tylko na miejscu) Amber, Argus Porter Czarny BLG 18,1 - butelka 0,5l (aktualnie niedostępny w sprzedaży - sieć LIDL) WidawaPorter Bałtycki Wędzony BLG 19 - KEG,
o jaaaa, to ja ostatnio ślęczałem żeby je poukładać w kolejności artomatowej a Ty wziąłeś ze starszego wzoru i znowu trzeba układać .
a u mnie praca i dwie latorośle tyż jeść wołają...
poczekalnia (czyli, te które są już niedostępne i nie wiadomo czy kiedykolwiek wrócą) Słociak, Porter Festiwalowy 21 BLG - butelka 0,33l (był dostępny tylko na miejscu w browarze) Amber, Argus Porter Czarny BLG 18,1 - butelka 0,5l (aktualnie niedostępny w sprzedaży - sieć LIDL) WidawaPorter Bałtycki Wędzony BLG 19 - KEG, butelka 0,3l
W razie pojawienia się błędów w odnośnikach czy nazwach, piszcie śmiało
---------------------------------------------- Plotki
Są plotki, że podobno ma wrócić Staropolski, Porter
Kiedyś też napisano tak
W Zduńskiej Woli produkowane będą różne gatunki tego napoju: jasne, pełne, mocne. W przyszłości oferta rozszerzona ma być o rodzaje typu porter. W tym przypadku ,,leżakowanie" trwa znacznie dłużej i wynosi 180 dni. Między innymi to ma wpłynąć na bardzo wysoką jakość produktu.
A co z Birbant'em ? Ekstrakt 18,1 BLG 7,9% Alko niby uwarzony w witnicy extrakt sie zgadza z Blackboss ale alko juz nie (0,5L)
Z zagranicznych to jest jeszcze Anchor Porter (ktorego akurat nie mam ale widziale karton po nim) (0,33L)
Brewdog Brixton Porter ale czy to aby porter ? 5% alko BLG niewiadome (0,33L)
Volfas Engelman Imperial Porteris kolejny porter ale czy aby napewno porter 6% alko BLG ?Napewno nie Imperial Porter (Pinta czyli 0,568L)
Ponad 30 nalewaków z kraftowymi piwami...
Muzyka na żywo - również kraftowa, bo stworzona przez białostockich muzyków!
Grill i chillout na leżakach!
Lokalizacja - plac przy Nowym Świecie 2 - WEJŚCIE tylko przez Restaurację Kurra
Dzień dobry.
Porządkuję swoje zbiory pokali restauracyjnych i klubowych EB.
Wszyscy lubimy piwo, chodzimy po knajpkach..
Czy może ktoś z państwa może pomóc w identyfikacji miast z których pochodzą pokale?
Część wiem, ale chciałbym uzupełnić te dane.
Nie...
Comment