W Kaufie, którym zdarza mi się robić zakupy dopiero automat "się buduje". Na ten moment pewnie już jest gotowy o ile ukraińcy nie będą mieli obsuwy w terminie. Sklep zagarnął na ten cel niewielki fragment parkingu. Także "walka" z technologią odzysku surowców wtórnych przede mną. Ciekaw tylko jestem czy wówczas zwrot butelek będzie nadal możliwy również na POKu. Bynajmniej szklanych po piwie czy mineralnej. Bo pobliskie sklepy Lidl i Aldi moją już automaty zamontowane wewnątrz sklepu, z których można korzystać.
Właśnie to mnie cieszy. Bo już nie będzie wymuszany kolejny zakup aby odzyskać kaucję za butelki. Jeden z plusów tej ustawy.
Tak może być. Zobaczymy jak to będzie w praktyce. Znając wiekową już tradycję rodaków do kombinatorstwa to pewnie i z tym sobie poradzą kiedy przepis nie jest do końca "życiowy".
Właśnie to mnie cieszy. Bo już nie będzie wymuszany kolejny zakup aby odzyskać kaucję za butelki. Jeden z plusów tej ustawy.
Tak może być. Zobaczymy jak to będzie w praktyce. Znając wiekową już tradycję rodaków do kombinatorstwa to pewnie i z tym sobie poradzą kiedy przepis nie jest do końca "życiowy".
Comment