Mnie coś z kolei od kilku dni wzięło na repertuar Tytusa Wojnowicza. Dodam równiez że podobnie jak u kolegi Pogoniarza o żadnej jesiennej depresji mowy być nie może
Ostatnimi czasy znakomite liquid'owe brzmienia Danny'ego Byrd'a. Za każdym razem wprowadzają mnie w znakomity nastrój jak i również dają mi wiele pozytywnej energi.
I'm back
Ciężki dzień, więc chronię się w muzyce - dwie stacje dzisiaj popeliny odwaliły, trzecia zaczęła grać fajnie, więc napisałam, żeby tego (=mojego humoru) nie psuli.
A przed chwilą usiłowałam sobie przypomnieć nazwę fajnej kapeli na wieczór (ja dziś rozgarnięta nie jestem zbytnio)...
Dane: jak się nazywał ten orkiestrowo-metalowy zespół od Abernackiej z łacińską nazwą, występujący często w moim opisie na gg?
Odpowiedź: Elend.
Nie wnikajcie...
Pozdrawiam wszystkich mniej lub bardziej muzykalnych!
Czesio śpiewa w środku, w Czesiu...
Tłumaczę, przewodzę i wiecznie zabieram się za uporządkowanie kolekcji wafli i szkła.
A u mnie do bossowskiego porterka gra Piotr Żaczek z płyty MUTRU. Trudna muzyka - zaczęła mi się podobać dopiero przy trzecim przesłuchaniu, ale jest coraz lepiej. Tylko muszę sobie sprawić lepsze stereo.
A u mnie do bossowskiego porterka gra Piotr Żaczek z płyty MUTRU. Trudna muzyka - zaczęła mi się podobać dopiero przy trzecim przesłuchaniu, ale jest coraz lepiej. Tylko muszę sobie sprawić lepsze stereo.
Może nie trudna a nastrojowa.Dopiero teraz ją odkryłeś?
Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Płytę mam od ponad roku. Kupiłem ją bo spodobał mi się jeden utwór. Po przesłuchaniu "po łebkach" stwierdziłem, że to przerost formy nad treścią. Jakoś nie łapnąłem całości. Potem ją odłożyłem na dłużej. Tak naprawdę dopiero teraz mnie przykuła do głośników. Dobre płyty mają to do siebie, że im więcej się słucha, tym bardziej się podobają.
Dobre płyty mają to do siebie, że im więcej się słucha, tym bardziej się podobają.
Dokładnie.
Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment